Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
Napisane przez myboyismine
masakra z tym zusem... ja mam chodzone l4, ale zdążyłam być w miedzyczasie niemal tydzien u rodziców, a od początku stycznia zmieniłam adres, ale na szczeście jutro podam nowy na zwolnieniu 
|
Ja mam od lat inny adres w zusie niz ten, pod którym mieszkam, za to zgodny z dowodem osobistym Nie mam zamiaru ich informować o zmianach. Najwyżej zapukają do mamy.
Cytat:
Napisane przez mehja
ja prałam w 60 st w Jelpie i prasowałam
u mnie w szpitalu dają Magnezin i teraz takie biorę ale gin polecał też Asmag i Magne B6
trzymam mocno!
ja się dziś u okulisty wyczekałam równe 3 godziny!!!  brzuch mnie juz tak rozbolał w tej poczekalni że w domu od razu do łóżka pobiegłam i dopiero teraz przeszło. Na szczęście u okulisty dobrze, zbadała mnie dokładnie i powiedziała, że kilkakrotny epizod z czarnymi plamami przed oczami to wynik mojego niskiego ciśnienia i zaburzeń krążenia w ciąży. Dobrze, że z oczami wszystko ok
ale głowa mnie nie przestała boleć...wrr
|
Dobrze, że z oczami w porządku, ale to czekanie... 
Cytat:
Napisane przez alkamor
yyyyy  pierwsze słyszę 
|
Moja znajoma, taka trochę eko, mówi, ze te filtry są rakotwórcze i też stara sie ich nie używać, jedynie coś naturalnego. No ale idź ze starszym dzieckiem np na plażę i posmaruj czymś co daje ochronę np 3 lub 5? Już chyba wolę chemię, ale żeby się dziecku skóra nie poparzyła.
Cytat:
Napisane przez stina1983
Chciałam na koniec stycznia zrobić jakiś większy zakup typu łóżeczko i przewijak , lub jakieś drobne zakupy ale za większą kwotę, żeby już powoli wszystko kompletowac...TZ stwierdził że to za wcześnie
Ja jestem taka ze jak np. jadę na wakacje to nie kupuje sobie stroju kąpielowego dzień wcześniej tylko mam to przygotowane z odpowiednim wyprzedzeniem, tak samo w tej sytuacji. Wydaje mi się ze koniec marca to już ostatni dzwonek na zakupy, pewnie że teraz wszystko jest a dostawy z internetu są bardzo szybkie ale kurczę... nie lubię tak
jak to wygląda z waszymi TZ ami ?
a zakupy miałam zamiar zrobić z własnych środków bo TZ kupę kasy wkłada w obecny remont, wiec to nie kwestia finansów.
|
Co do zakupów dla dziecka to mój tż pewnie się nie zainteresuje. Ja np uważam, ze teraz jest jeszcze za wcześnie. Poza tym po co mi klamoty typu wózek, wanienka i łóżeczko teraz w domu? To można wybrać i zmówić krótko przed porodem. Ciuszki można powoli kupować, ja osobiście czekam na jakieś kolejne usg, czy na pewno mogę kupić coś różowego 
Niektóre z was mówią, ze na koniec się zostawi te wydatki to potem ciagnie po kieszeni. Proponuję kupić skarbonkę, użyć koperty, czegokolwiek i z każdej wypłaty odkładać na zakupy dla malucha, i juz 
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987
A czy orientujecie się czy taki noworodek może przebywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy to zdrowe dla niego??
My mieszkamy póki co w mieszkaniu na poddaszu i zastanawiamy się właśnie nad założeniem klimatyzacji, ponieważ latem bywa tam dosyć gorąco :/ mamy taki przenośny klimatyzator póki co, ale jest dosyć głośny.
|
Klima chyba dla nikogo z nas nie jest zdrowa...
Cytat:
Napisane przez justi699
Hej  jestem  dostałam leki bo mi wyszły bakterie w moczu, dalej mam brać luteine, bucospan i magnez i jak najwięcej leżeć. Dostałam zwolnienie na miesiąc. Rozwarcie nadal jest, ale nie powiększyło się, oby tak zostało
No i znamy już płeć  będzie chłopak
W związku z tym zwolnieniem, to teraz się będę cykać wyjść z domu, choć nie mam leżącego
|

Cytat:
Napisane przez tassia
|
Ale spacerówka na początek??
Cytat:
Napisane przez tassia
Pusta torba często wazy kilogram.
|
Moze jakaś plastikowa od tych super nowoczesnych wózków, zwykła szmaciana torba od wózka waży tyle co nic.