Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 19:21   #1921
masija
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Na szczęście już we wtorek, to zapytam, ale oczywiście do tego czasu będę sie denerwować...
Hej, spokojnie Gdyby Cię bardziej bolało to idź do lekarza szybciej. Jakiegokolwiek .
Nie stresuj się

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 19:23   #1922
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kurcze, nie chę Ci nic wkręcać ani siać żadnych kłamstw ale wydaje mi się, że dosłownie parę dni temu czytałam o tym, żeby nie smarować dziecia żadnymi kremami z filtrem tylko chronić przed słońcem czapeczką, parasolem, etc.
No nie mogę sobie przypomnieć tej strony...:/

yyyyy pierwsze słyszę

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 19:51   #1923
stina1983
Raczkowanie

Chciałam na koniec stycznia zrobić jakiś większy zakup typu łóżeczko i przewijak , lub jakieś drobne zakupy ale za większą kwotę, żeby już powoli wszystko kompletowac...TZ stwierdził że to za wcześnie

Ja jestem taka ze jak np. jadę na wakacje to nie kupuje sobie stroju kąpielowego dzień wcześniej tylko mam to przygotowane z odpowiednim wyprzedzeniem, tak samo w tej sytuacji. Wydaje mi się ze koniec marca to już ostatni dzwonek na zakupy, pewnie że teraz wszystko jest a dostawy z internetu są bardzo szybkie ale kurczę... nie lubię tak

jak to wygląda z waszymi TZ ami ?

a zakupy miałam zamiar zrobić z własnych środków bo TZ kupę kasy wkłada w obecny remont, wiec to nie kwestia finansów.

Edytowane przez stina1983
Czas edycji: 2015-01-08 o 19:53
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 19:59   #1924
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Chciałam na koniec stycznia zrobić jakiś większy zakup typu łóżeczko i przewijak , lub jakieś drobne zakupy ale za większą kwotę, żeby już powoli wszystko kompletowac...TZ stwierdził że to za wcześnie

Ja jestem taka ze jak np. jadę na wakacje to nie kupuje sobie stroju kąpielowego dzień wcześniej tylko mam to przygotowane z odpowiednim wyprzedzeniem, tak samo w tej sytuacji. Wydaje mi się ze koniec marca to już ostatni dzwonek na zakupy, pewnie że teraz wszystko jest a dostawy z internetu są bardzo szybkie ale kurczę... nie lubię tak

a zakupy miałam zamiar zrobić z własnych środków bo TZ kupę kasy wkłada w obecny remont, wiec to nie kwestia finansów.
Można kasę odkładać .
Ja planuje przygotować listę kasę i zamówienie wszystko pod koniec maja i juz.
Ja generalnie malo emocjonalnie podchodzenia do dzieci owych zakupów. Zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży.
W poprzedniej zakupy zaczrlam robić po 25 sierpnia a na 22 września miałam termin porodu.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 20:01   #1925
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

mój się w ogóle nie wtrąca w te sprawy

Maja
Stary 2015-01-08, 20:04   #1926
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Jak? Po świętach siedziałam u rodziców, bo Tż miał pomalować sypialnię (teraz już pokoik dziecka) na szaro. Wcześniej od znajomych za grosze odkupiliśmy komodę z przewijakiem hensvika i tak sobie stała (bez częście przewijakowej) w sypialni i robiła za półki na pierdoły Wróciłam po prawie dwutygodniowej nieobecności do naszego mieszkania a tam... nie ma sypialni Za to nowy żyrandol, nowa komoda i... łóżeczko Sam wszystko kupił, zmontował, a ja przyjechałam nieświadoma na gotowe Brakuje tylko fotela, bo to już grubszy wydatek bo chcemy taki rozkładany do spania dla jednej osoby, ale cała reszta "podstawy" już jest Jak poznam płeć to już ja będę dobierała odpowiednie dodatki U nas to ja jestem tą osobą, która hamuje, mówi, że może za szybko, ale prawie się wzruszyłam jak zobaczyłam pokoik

Oczywiście na środku i tak leży i straszy wielki materac, bo znajomi jeszcze nie przestawili się, że nasze mieszkanie to nie hotel ale to nic
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 20:07   #1927
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

akurat podzielam zdanie Twojego tż, dla mnie to też dużo za wcześnie na takie zakupy..
u nas łóżeczko i wózek pojawiły się jakoś na koniec 8 m-ca i... jak dla mnie i tak za długo to leżało i trochę zawadzało, bo rozłożyć tak wcześnie żeby się kurzyło bez sensu, a musiało leżeć w pootwieranych kartonach żeby wywietrzało trochę.
masz czas, powybieraj, pooglądaj, pozapisuj linki a potem tylko siąść i zamówić. ja miałam na środku pulpitu plik wyprawka z konkretnymi wybranymi rzeczami, cenami i linkami, tak w razie czego, gdybyśmy czegoś nie zdążyli kupić a trafiłabym do szpitala albo coś to żeby tż tylko siadł i zamówił.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 20:11   #1928
k a j a
Zakorzenienie

Ja tez słyszałam coś kiedys o tych kremach z filtrem.. ze dzieci sa tak szczelnie smarowane filtrami, ze niedociera do nich wit.d. wiadomo nikt nie mowi o wystawianiu dziecka na gole słońce bez zadnej ochrony ale żeby trochę "rozszczelnic" ochronę.
ja np małej, leżącej w gondoli blanki nie smarowalam filtrem natarczywie. Rano, przed wyjściem z domu troszkę maznelam nóżki i rączki.

Ja uzywalam kremu z rossmana, do teraz go używam na plazy. jak czytalam to miał dobry sklad, potem się jakos nie wczytywalam czy sie zmienił.

Co do wyprawki, mój sie nie wtraca. Pozostawia mi wolna rękę ale na komplwtowanie wyprawki tak grubo jest za wcześnie.. można powolutku kupowac jakieś fajne rzeczy, teraz okazje bo wyprzedaze, ale grubsze rzeczy to później..

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-08 o 20:23
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 20:12   #1929
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja tez słyszałam coś kiedys o tych kremach z filtrem.. ze dzieci sa tak szczelnie smarowane filtrami, ze niedociera do nich wit.d. wiadomo nikt nie mowi o wystawianiu dziecka na gole słońce bez zadnej ochrony ale żeby trochę "rozszczelnic" ochronę.
ja np małej, leżącej w gondoli blanki nie smarowalam filtrem natarczywie. Rano, przed wyjściem z domu troszkę maznelam nóżki i rączki.

Ja uzywalam kremu z rossmana, do teraz go używam na plazy. jak czytalam to miał dobry sklad, potem się jakos nie wczytywalam czy sie zmienił.

Co do wyprawki, mój sie nie wtraca. Pozostawia mi wolna rękę
Ten krem mi zajezdzal alkoHolem

[/RIGHT]
Stary 2015-01-08, 20:13   #1930
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Co do wyprawki, mój sie nie wtraca. Pozostawia mi wolna rękę
też mam z Rossmanna

niee no ja raczej nie mam skłonności do przesadzania ale jednak w jakiś krem bym się chciała zaopatrzyć

Maja
Stary 2015-01-08, 20:14   #1931
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja Rz masz już wybrany szpital?

Ja od kilku lat mieszkam w Anglii i tu bede rodzic.
W Rzeszowie chodze do dr. Obrzuta, w niedziele lece do Polski a w poniedzialek mam u niego wizyte. Od kilku lat lecze sie u niego. Operowal mnie w Profamilli.

A Ty do kogo chodzisz? W ktorym szpitalu bedziesz rodzic?
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 20:14   #1932
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ale tam są chyba ze 3 różne

mój nie wali alkoholem ma ładny zapach taaaki .... .kremowy

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2015-01-08 o 20:18
Stary 2015-01-08, 20:18   #1933
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
ale tam są chyba ze 3 różne
Nie wiem. Ja kupił żółty i innego rossmanowskiego dla niemowląt nie widziałam

[/RIGHT]
Stary 2015-01-08, 20:19   #1934
k a j a
Zakorzenienie

Ten mój jest bezzapachowy. Az poszlam wachnac bo mam w łazience :p

Dla mnie ok bo blanki nieuczulil. Nivea i ktorys uczulil ja.

Lena
Stary 2015-01-08, 20:21   #1935
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
używki prałam na 60 z dodatkowym płukaniem. z proszków długo używaliśmy dzidziusia, na wątku mamusiowym też sporo dziewczyn używało, nigdy nie słyszałam o uczuleniach na niego trochę jeszcze w loveli prałam jak znalazłam w promocji
Ja też używałam dzidziusia i też nic się dziecku nie działo po tym proszku. Zaraz po urodzeniu lekarka go oglądała i miał krostki na ciele. Powiedziała, ze to na pewno przez proszek i że mam wszystko w szarym mydle wyprać Nie zrobiłam tego. Po 2 dniach krostki zniknęły

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Czy Was też boli/ bolał pępek? Kurczę, boli mnie i zaczyna mi się robić taka gulka, trochę się spłycił, może będzie mi go wywalać na zewnątrz?
Teraz nie boli (jeszcze). W poprzedniej ciąży chyba bolał trochę

Cytat:
.

Wysyłam jutro tż'ta. Pójdzie, zapyta czy zostawić ksero. Jutro będę miała też wyniki morfologii więc jak będą chcieli to też im dam.
Zła jestem i z tyłu głowy mam cały czas tą złość i strach, chociaż tż mówi, że przecież nic się wielkiego nie stało/nie stanie.
Ale dla mnie to taka trochę..porażka. Wiem, że to głupie ale ja biorę do siebie często takie sytuacje.. Nie lubię czegoś takiego.
będzie dobrze trzymam kciuki!

Cytat:
a ja mam pytanie

krem z filtrem 50 dla naszych maluchów?? bo te co patrzyłam to powyżej 3 m-ca
kurcze chyba 50 jest najsilniejszy co? Ale chyba większości nie można używać od urodzenia z tego co pamiętam...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dziewczyny z tym zusem to czytałam ( ponoć info potwierdzone u jakiegoś pracownika zus), że te niezapowiedziane kontrole/naloty mają na celu jedynie sprawdzić, czy kobieta przypadkiem nie pracuje w trakcie l4. Kontrole mające na celu sprawdzić zasadność zwolnienia są już zapowiedziane, bo trzeba przygotować odpowiednie dokumenty i głównie pisma są wysyłane do lekarzy prowadzących o przygotowanie dokumentacji.

Masija nie martw się tak tym
No i to by już miało jakieś ręce i nogi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 20:27   #1936
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Nie wiem. Ja kupił żółty i innego rossmanowskiego dla niemowląt nie widziałam
aaale ja nie mówiłam ,że ja mam dla niemowląt

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
kurcze chyba 50 jest najsilniejszy co? Ale chyba większości nie można używać od urodzenia z tego co pamiętam...
no właśnie...a że ja póki co mam w domu dziecko lutowe to nie bardzo wiem

Maja
Stary 2015-01-08, 20:44   #1937
stina1983
Raczkowanie

Cytat:
akurat podzielam zdanie Twojego tż, dla mnie to też dużo za wcześnie na takie zakupy..
u nas łóżeczko i wózek pojawiły się jakoś na koniec 8 m-ca i... jak dla mnie i tak za długo to leżało i trochę zawadzało, bo rozłożyć tak wcześnie żeby się kurzyło bez sensu, a musiało leżeć w pootwieranych kartonach żeby wywietrzało trochę.
masz czas, powybieraj, pooglądaj, pozapisuj linki a potem tylko siąść i zamówić. ja miałam na środku pulpitu plik wyprawka z konkretnymi wybranymi rzeczami, cenami i linkami, tak w razie czego, gdybyśmy czegoś nie zdążyli kupić a trafiłabym do szpitala albo coś to żeby tż tylko siadł i zamówił.
Może faktycznie za wcześnie juz sama nie wiem ja może za bardzo planuje do przodu, martwię się ze się później nie wyrobię, praca spowodowała u mnie silną presję czasu i już tak mam ze wszystkim.

Pomysł z linkami super, dzięki

Edytowane przez stina1983
Czas edycji: 2015-01-08 o 20:45
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 20:45   #1938
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

.
Mój tam nie ma nic do gadania w tych kwestiach Na razie niu kupuję mebli, bo mi się nie chce jeszcze rewolucji robić w sypialni Ubranka kupuję na razie powoli

Cytat:
no właśnie...a że ja póki co mam w domu dziecko lutowe to nie bardzo wiem
Ja mam lipcowe dziecię, ale właśnie z tego co pamiętam nie było żadnego kremu, którym można smarować takie maleństwo na słońce Raczej nie smarowałam chyba. Zupełnie nie pamiętam... I tak był zawsze wyzasłaniany i w cieniu. No i tylko albo o 9 rano albo o koło 17tej dopiero, bo upały były straszne.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 20:58   #1939
pszczoua
Zakorzenienie

Mi sie wydaje ze ten Vichy dla dzieci mozna bylo wlasnie od urodzenia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-08, 20:59   #1940
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Pan w Astrze tłumaczył nam których modeli bebetto nie warto brac
A o holland nic nie mowil?

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
witam
Czytam o tych wózkach i chyba nie stworzyli jeszcze dla nas ideału! zamiast się pytać mamusiek co by w wózkach chciały to robią barachło
U nas 18tc i czasami wydaje mi się, że juz ruchy czuje, ale sama pewna nie jestem. Podobno szczupłe kobiety czują ruchy szybciej, a mi do xs zdecydowanie daleko!
Ja jestem XXL a czuję. Tylko jak siedzę lub leżę i się wyciszę i nasłuchuję. A jestem w 18 tygodniu (chociaż małe 5dni do przodu niż termin OM).
Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Ja już po wizycie lekarz mówi że jak na jego oko będzie LASECZKA , więc mam nadzieje że po tylu siurkach rozpoczne wysyp pipek
Połówkowe mam 5.02.2015 możesz dopisać Kaja
Będzie Julcia i jestem szczęśliwa machała do nas i ssała kciuka.
Czekam na kolejne wieści z wizyt mamusie kochane
Gratulacje! Też mam nadzieję na wysyp pipek, bo wizytę mam 13 i nie mogę się doczekać!
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
W Mama i Ja na wielkim podwyższeniu na środku sklepu stał ten wózek...

http://www.mamaija.pl/index.php?Prod...odel=Nappa&x=1

Aż mój Tż przystanął przy nim, mimo, że nie jest fanem retro, ale fakt, rzuca się w oczy
Ładny... tylko drogi.
Cytat:
Też mi się nie podoba, ale znajomi lubią takie retro (ona sierpniówka), tyle, że coś mówili o wiklinowym Będziemy fajnie razem wyglądać, jak z dwóch światów ona w swoim retro a ja z ufo
Hihi trochę smaczku do krajobrazu; )
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymam kciuki za to żeby Wasze dzieciaczki pokazały co mają między nogami.

k a j a nie mogę otworzyć Twojej listy

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
hej, dołączę i ja
Mam 25 lat, od jutra zaczynam 19 tydzień a termin porodu to 12 czerwca

Zaczęłam Was czytać na samym początku jak wątek powstał, ale z braku czasu przestałam, a potem to już zapomniałam. Ostatnio koleżanka z kwietniówek przypomniała mi o forum i cały wczorajszy dzień nadrabiałam część 3, nie bez małego przerażenia ile tu piszecie
Witaj! Natalia ty także ))
Cytat:
Jak? Po świętach siedziałam u rodziców, bo Tż miał pomalować sypialnię (teraz już pokoik dziecka) na szaro. Wcześniej od znajomych za grosze odkupiliśmy komodę z przewijakiem hensvika i tak sobie stała (bez częście przewijakowej) w sypialni i robiła za półki na pierdoły Wróciłam po prawie dwutygodniowej nieobecności do naszego mieszkania a tam... nie ma sypialni Za to nowy żyrandol, nowa komoda i... łóżeczko Sam wszystko kupił, zmontował, a ja przyjechałam nieświadoma na gotowe Brakuje tylko fotela, bo to już grubszy wydatek bo chcemy taki rozkładany do spania dla jednej osoby, ale cała reszta "podstawy" już jest Jak poznam płeć to już ja będę dobierała odpowiednie dodatki U nas to ja jestem tą osobą, która hamuje, mówi, że może za szybko, ale prawie się wzruszyłam jak zobaczyłam pokoik

Oczywiście na środku i tak leży i straszy wielki materac, bo znajomi jeszcze nie przestawili się, że nasze mieszkanie to nie hotel ale to nic
Jaki słodki facet. Przemiła niespodzianka!

Czekam na wizytę z niecierpliwością, nie tylko o płeć chodzi, ale mam na dole w macicy jakieś ścięgno w worku płodowym i powinno się teraz wchłonąć, żeby maleństwu krzywdy nie zrobić. I mam ogromną nadzieję, że się wchłonie (((
Stary 2015-01-08, 21:09   #1941
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

przy filtrach wit D się nie wchłania, fakt. nam pediatra sama mówiła, żeby w lecie po 17 wystawiać dziecko na słońce, oczywiście bez żadnych kremów.
noworodka raczej nie smarowałabym kremami, bardziej skłaniam się ku parasolce do wózka, przykryciu tetrą, a przede wszystkim spacerom z samego rana i późnym popołudniem.

który z ross? bo ten żółty ma alkohol.. śmierdział mi

Cytat:

Cytat:
Może faktycznie za wcześnie juz sama nie wiem ja może za bardzo planuje do przodu, martwię się ze się później nie wyrobię, praca spowodowała u mnie silną presję czasu i już tak mam ze wszystkim.

Pomysł z linkami super, dzięki
planować nikt nie broni, ale myślę, że jeszcze zmieni Ci się wizja, pooglądasz w sklepach, zaplanujesz, zobaczysz coś innego, lepszego, itp. jeśli nie nastawiasz się na używki albo super oryginalne ciężko dostępne rzeczy to w ciągu tygodnia spokojnie zgromadzisz łóżeczko, przewijak, pościele, ręczniki itp. rzeczy. na niektóre wózki czeka się kilka tygodni, ale tak to wszystko od ręki raczej.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 06:21   #1942
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

U mnie to pierwsza ciąża a ja ogólnie z charakteru to jestem bardzo niecierpliwa więc i teraz to mi się udziela, już powoli kupujemy ubrania, mamy rożek a w przyszłym tygodniu chcemy pojechać pooglądać wózki W sumie mój TŻ nie ma nic przeciwko, rozumiem, że dla niektórych to może być zbyt wcześnie, ale mnie nawet cieszy oglądanie - nie mówiąc już o kupowaniu Na narodziny Maleństwa chciała bym dla niego mieć jakiś fajny kącik przygotowany

Wogóle ja największy problem to mam z wózkiem, straszny zamęt :/ chyba muszę pojechać do jakiegoś dobrego sklepu z fajną obsługą, gdzie ktoś mi pomoże w wyborze Wczoraj TŻ - towi spodobał się taki, ale niestety nie wiem jak z funkcjonalnością :/

http://allegro.pl/3w1-wozek-implast-...944261595.html

A czy orientujecie się czy taki noworodek może przebywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy to zdrowe dla niego??
My mieszkamy póki co w mieszkaniu na poddaszu i zastanawiamy się właśnie nad założeniem klimatyzacji, ponieważ latem bywa tam dosyć gorąco :/ mamy taki przenośny klimatyzator póki co, ale jest dosyć głośny.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 07:09   #1943
masija
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyy pierwsze słyszę
https://mamotoja.pl/przefiltruj-slon...4909,r1p1.html Wpisałam na szybko w google. To nie ten artykuł który czytałam ale na 90% było tam właśnie napisane, żeby nie smarować za bardzo malucha.

Ja na pewno nie planuję na lato smarować-zresztą chodziłabym tylko na spacery i na pewno nie w upały. Byleby tylko nie było tych morderczych upałów

Co do kupowania mebli, wózka itp. to ja się nie wypowiem bo ja to wszystko będę miała. Kwestia przewiezienia i złożenia (pewnie w maju).
A co do reszty to nawet wieczorem mówiłam tż'towi, że chciałbym już coś kupić ale się boję, że za wcześnie. On też był tego samego zdania.
Co prawda mam porobione zakładki, powklejane linki ale co do zakupów to na pewno wstrzymam się do nast. wizyty w środę gdzie (mam nadzieję) potwierdzi gin płeć, a znając siebie to pewnie zacznę powoli kupować wszystko w lutym.
Będzie już 6 miesiąc więc wydaje mi się, że to w miarę optymalny czas na rozpoczęcie zakupów

Btw. nurtuje mnie problem z biustonoszami
Daję sobie jeszcze tak miesiąc i będę musiała kupić coś nowego. Nie chcę wydawać za dużo pieniędzy dlatego możecie polecić jakieś polskie firmy? Na pewno popatrzę na Gaię i Avę.
I jeszcze co do staników do karmienia piersią-jak najlepiej dobrać rozmiar żeby nie był za duży/za mały? Kiedy najlepiej kupić? Jak już urodzę czy w ost. miesiącu i celować w rozmiar który będę miała w 9 m?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 07:09   #1944
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ja mam lipcowe dziecię, ale właśnie z tego co pamiętam nie było żadnego kremu, którym można smarować takie maleństwo na słońce Raczej nie smarowałam chyba. Zupełnie nie pamiętam... I tak był zawsze wyzasłaniany i w cieniu. No i tylko albo o 9 rano albo o koło 17tej dopiero, bo upały były straszne.
pamiętam, że miałam krem z Chicco z filtrem 50 i pisało, że jest od urodzenia

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Wogóle ja największy problem to mam z wózkiem, straszny zamęt :/ chyba muszę pojechać do jakiegoś dobrego sklepu z fajną obsługą, gdzie ktoś mi pomoże w wyborze Wczoraj TŻ - towi spodobał się taki, ale niestety nie wiem jak z funkcjonalnością :/

.
ooo ładny
nie znam niestety żadnych opinii na jego temat

Masija szkoda, że się musisz nadenerwować z tą kontrolą. Mam nadzieję, że uda się wszystko dobrze załatwić

Ciekawe jak Justi po wizycie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 07:46   #1945
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

oo, jaki kochany Tż

ja wózków prawie wcale nie oglądałam, tylko kojarze z tych które wy pokazywalyście i ogólnie nazwy, a śniło mi sie już że kupiłam wózek i w sklepie sama wszystkie te nazwy znałam

dzisiaj wizyta i ostatni dzień 19tc
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 07:56   #1946
tassia
Zakorzenienie

Zaraz po wózkach będzie rozkmina fotelikowa

A co do stanikow to najlepiej tuz przed porodem kupić jeden
A potem dokupić resztę.
Ja kupilam przed porodem tak jak razili rozmiar większy i był za duży.

[/RIGHT]
Stary 2015-01-09, 07:57   #1947
myboyismine
Zakorzenienie

są jakieś specjalne staniki?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 08:04   #1948
pszczoua
Zakorzenienie

Masija, co najmniej o rozmiar wiekszy niz w 9 miesiacu

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Tassia a mi byl za maly i musialam dokupic 2 rozm wiekszy
Stary 2015-01-09, 08:26   #1949
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

A czy orientujecie się czy taki noworodek może przebywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy to zdrowe dla niego??
My mieszkamy póki co w mieszkaniu na poddaszu i zastanawiamy się właśnie nad założeniem klimatyzacji, ponieważ latem bywa tam dosyć gorąco :/ mamy taki przenośny klimatyzator póki co, ale jest dosyć głośny.
wózek fajny ale ciężki.....z gondolą 16 kg bolderów było sporo jak mój Kuba był mały i wiem że dziewczyny sobie chwaliły

a z klimatyzacją nie pomogę bo nie wiem

Cytat:
Btw. nurtuje mnie problem z biustonoszami
Daję sobie jeszcze tak miesiąc i będę musiała kupić coś nowego. Nie chcę wydawać za dużo pieniędzy dlatego możecie polecić jakieś polskie firmy? Na pewno popatrzę na Gaię i Avę.
I jeszcze co do staników do karmienia piersią-jak najlepiej dobrać rozmiar żeby nie był za duży/za mały? Kiedy najlepiej kupić? Jak już urodzę czy w ost. miesiącu i celować w rozmiar który będę miała w 9 m?
ogólna zasada jest taka, że kupuje się w 9 miesiącu o rozmiar większy.....ja też tak zrobiłam i było ok ale wiadomo jak to jest.....na pewno lepiej kupić na początki jeden

Maja
Stary 2015-01-09, 08:26   #1950
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
przy filtrach wit D się nie wchłania, fakt. nam pediatra sama mówiła, żeby w lecie po 17 wystawiać dziecko na słońce, oczywiście bez żadnych kremów.
noworodka raczej nie smarowałabym kremami, bardziej skłaniam się ku parasolce do wózka, przykryciu tetrą, a przede wszystkim spacerom z samego rana i późnym popołudniem.

który z ross? bo ten żółty ma alkohol.. śmierdział mi

Hmm któras wersja nie ma alkoholu
Na blogu sroki, jest napisane że nie ma w składzie alkoholu, tylko zapewne tyczy się to wersji poprzedniej, znając życie

[/COLOR]Tassia a mi byl za maly i musialam dokupic 2 rozm wiekszy [/QUOTE]

Mój był taki na styk

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości