![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() Nie stresuj się ![]()
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyyy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Raczkowanie
|
Chciałam na koniec stycznia zrobić jakiś większy zakup typu łóżeczko i przewijak , lub jakieś drobne zakupy ale za większą kwotę, żeby już powoli wszystko kompletowac...TZ stwierdził że to za wcześnie
![]() Ja jestem taka ze jak np. jadę na wakacje to nie kupuje sobie stroju kąpielowego dzień wcześniej tylko mam to przygotowane z odpowiednim wyprzedzeniem, tak samo w tej sytuacji. Wydaje mi się ze koniec marca to już ostatni dzwonek na zakupy, pewnie że teraz wszystko jest a dostawy z internetu są bardzo szybkie ale kurczę... nie lubię tak ![]() jak to wygląda z waszymi TZ ami ? a zakupy miałam zamiar zrobić z własnych środków bo TZ kupę kasy wkłada w obecny remont, wiec to nie kwestia finansów. Edytowane przez stina1983 Czas edycji: 2015-01-08 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuje przygotować listę kasę i zamówienie wszystko pod koniec maja i juz. Ja generalnie malo emocjonalnie podchodzenia do dzieci owych zakupów. Zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży. W poprzedniej zakupy zaczrlam robić po 25 sierpnia a na 22 września miałam termin porodu.
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Konto usunięte
|
Jak?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście na środku i tak leży i straszy wielki materac, bo znajomi jeszcze nie przestawili się, że nasze mieszkanie to nie hotel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas łóżeczko i wózek pojawiły się jakoś na koniec 8 m-ca i... jak dla mnie i tak za długo to leżało i trochę zawadzało, bo rozłożyć tak wcześnie żeby się kurzyło bez sensu, a musiało leżeć w pootwieranych kartonach żeby wywietrzało trochę. masz czas, powybieraj, pooglądaj, pozapisuj linki a potem tylko siąść i zamówić. ja miałam na środku pulpitu plik wyprawka z konkretnymi wybranymi rzeczami, cenami i linkami, tak w razie czego, gdybyśmy czegoś nie zdążyli kupić a trafiłabym do szpitala albo coś to żeby tż tylko siadł i zamówił. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Ja tez słyszałam coś kiedys o tych kremach z filtrem.. ze dzieci sa tak szczelnie smarowane filtrami, ze niedociera do nich wit.d. wiadomo nikt nie mowi o wystawianiu dziecka na gole słońce bez zadnej ochrony ale żeby trochę "rozszczelnic" ochronę.
ja np małej, leżącej w gondoli blanki nie smarowalam filtrem natarczywie. Rano, przed wyjściem z domu troszkę maznelam nóżki i rączki. Ja uzywalam kremu z rossmana, do teraz go używam na plazy. jak czytalam to miał dobry sklad, potem się jakos nie wczytywalam czy sie zmienił. Co do wyprawki, mój sie nie wtraca. Pozostawia mi wolna rękę ![]() Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-01-08 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niee no ja raczej nie mam skłonności do przesadzania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Wtajemniczenie
|
Ja od kilku lat mieszkam w Anglii i tu bede rodzic. W Rzeszowie chodze do dr. Obrzuta, w niedziele lece do Polski a w poniedzialek mam u niego wizyte. Od kilku lat lecze sie u niego. Operowal mnie w Profamilli. A Ty do kogo chodzisz? W ktorym szpitalu bedziesz rodzic? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
ale tam są chyba ze 3 różne mój nie wali alkoholem ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-01-08 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ja kupił żółty i innego rossmanowskiego dla niemowląt nie widziałam
#1935 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomysł z linkami super, dzięki ![]() Edytowane przez stina1983 Czas edycji: 2015-01-08 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1940 | |||||||
Zakorzenienie
|
A o holland nic nie mowil?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na wizytę z niecierpliwością, nie tylko o płeć chodzi, ale mam na dole w macicy jakieś ścięgno w worku płodowym i powinno się teraz wchłonąć, żeby maleństwu krzywdy nie zrobić. I mam ogromną nadzieję, że się wchłonie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noworodka raczej nie smarowałabym kremami, bardziej skłaniam się ku parasolce do wózka, przykryciu tetrą, a przede wszystkim spacerom z samego rana i późnym popołudniem. który z ross? bo ten żółty ma alkohol.. śmierdział mi ![]() ![]() planować nikt nie broni, ale myślę, że jeszcze zmieni Ci się wizja, pooglądasz w sklepach, zaplanujesz, zobaczysz coś innego, lepszego, itp. jeśli nie nastawiasz się na używki albo super oryginalne ciężko dostępne rzeczy to w ciągu tygodnia spokojnie zgromadzisz łóżeczko, przewijak, pościele, ręczniki itp. rzeczy. na niektóre wózki czeka się kilka tygodni, ale tak to wszystko od ręki raczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wogóle ja największy problem to mam z wózkiem, straszny zamęt :/ chyba muszę pojechać do jakiegoś dobrego sklepu z fajną obsługą, gdzie ktoś mi pomoże w wyborze ![]() http://allegro.pl/3w1-wozek-implast-...944261595.html A czy orientujecie się czy taki noworodek może przebywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy to zdrowe dla niego?? My mieszkamy póki co w mieszkaniu na poddaszu i zastanawiamy się właśnie nad założeniem klimatyzacji, ponieważ latem bywa tam dosyć gorąco :/ mamy taki przenośny klimatyzator póki co, ale jest dosyć głośny.
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
https://mamotoja.pl/przefiltruj-slon...4909,r1p1.html Wpisałam na szybko w google. To nie ten artykuł który czytałam ale na 90% było tam właśnie napisane, żeby nie smarować za bardzo malucha.
Ja na pewno nie planuję na lato smarować-zresztą chodziłabym tylko na spacery i na pewno nie w upały. Byleby tylko nie było tych morderczych upałów ![]() Co do kupowania mebli, wózka itp. to ja się nie wypowiem bo ja to wszystko będę miała. Kwestia przewiezienia i złożenia (pewnie w maju). A co do reszty to nawet wieczorem mówiłam tż'towi, że chciałbym już coś kupić ale się boję, że za wcześnie. On też był tego samego zdania. Co prawda mam porobione zakładki, powklejane linki ale co do zakupów to na pewno wstrzymam się do nast. wizyty w środę gdzie (mam nadzieję) potwierdzi gin płeć, a znając siebie to pewnie zacznę powoli kupować wszystko w lutym. Będzie już 6 miesiąc więc wydaje mi się, że to w miarę optymalny czas na rozpoczęcie zakupów ![]() Btw. nurtuje mnie problem z biustonoszami ![]() Daję sobie jeszcze tak miesiąc i będę musiała kupić coś nowego. Nie chcę wydawać za dużo pieniędzy dlatego możecie polecić jakieś polskie firmy? Na pewno popatrzę na Gaię i Avę. I jeszcze co do staników do karmienia piersią-jak najlepiej dobrać rozmiar żeby nie był za duży/za mały? Kiedy najlepiej kupić? Jak już urodzę czy w ost. miesiącu i celować w rozmiar który będę miała w 9 m?
![]() |
#1944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie znam niestety żadnych opinii na jego temat Masija szkoda, że się musisz nadenerwować z tą kontrolą. Mam nadzieję, że uda się wszystko dobrze załatwić Ciekawe jak Justi po wizycie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wózków prawie wcale nie oglądałam, tylko kojarze z tych które wy pokazywalyście i ogólnie nazwy, a śniło mi sie już że kupiłam wózek i w sklepie sama wszystkie te nazwy znałam ![]() ![]() ![]() dzisiaj wizyta i ostatni dzień 19tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Zaraz po wózkach będzie rozkmina fotelikowa
![]() A co do stanikow to najlepiej tuz przed porodem kupić jeden A potem dokupić resztę. Ja kupilam przed porodem tak jak razili rozmiar większy i był za duży.
#1947 |
Zakorzenienie
|
są jakieś specjalne staniki?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Masija, co najmniej o rozmiar wiekszy niz w 9 miesiacu
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Tassia a mi byl za maly i musialam dokupic 2 rozm wiekszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z klimatyzacją nie pomogę bo nie wiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na blogu sroki, jest napisane że nie ma w składzie alkoholu, tylko zapewne tyczy się to wersji poprzedniej, znając życie ![]() [/COLOR]Tassia a mi byl za maly i musialam dokupic 2 rozm wiekszy ![]() Mój był taki na styk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.