Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 08:29   #1951
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
U mnie to pierwsza ciąża a ja ogólnie z charakteru to jestem bardzo niecierpliwa więc i teraz to mi się udziela, już powoli kupujemy ubrania, mamy rożek a w przyszłym tygodniu chcemy pojechać pooglądać wózki W sumie mój TŻ nie ma nic przeciwko, rozumiem, że dla niektórych to może być zbyt wcześnie, ale mnie nawet cieszy oglądanie - nie mówiąc już o kupowaniu Na narodziny Maleństwa chciała bym dla niego mieć jakiś fajny kącik przygotowany

Wogóle ja największy problem to mam z wózkiem, straszny zamęt :/ chyba muszę pojechać do jakiegoś dobrego sklepu z fajną obsługą, gdzie ktoś mi pomoże w wyborze Wczoraj TŻ - towi spodobał się taki, ale niestety nie wiem jak z funkcjonalnością :/

http://allegro.pl/3w1-wozek-implast-...944261595.html

A czy orientujecie się czy taki noworodek może przebywać w klimatyzowanym pomieszczeniu, czy to zdrowe dla niego??
My mieszkamy póki co w mieszkaniu na poddaszu i zastanawiamy się właśnie nad założeniem klimatyzacji, ponieważ latem bywa tam dosyć gorąco :/ mamy taki przenośny klimatyzator póki co, ale jest dosyć głośny.
Bardzo ładny wózek

Co do przygotowan, to wszystko będę przygotowywala przed narodzinami maluszka, ale prawda jest taka, że bardzo dużo rzeczy dostaniemy, dlatego skupiać się będę na tym, jak będę wiedziała co konkretnie mam kupować żeby nic się nie powtórzylo
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:31   #1952
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Ciemno za oknem jakby była 15. Wszystko stopniało i są wielkie kałuże, błoto po kolana.

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Chciałam na koniec stycznia zrobić jakiś większy zakup typu łóżeczko i przewijak , lub jakieś drobne zakupy ale za większą kwotę, żeby już powoli wszystko kompletowac...TZ stwierdził że to za wcześnie

Ja jestem taka ze jak np. jadę na wakacje to nie kupuje sobie stroju kąpielowego dzień wcześniej tylko mam to przygotowane z odpowiednim wyprzedzeniem, tak samo w tej sytuacji. Wydaje mi się ze koniec marca to już ostatni dzwonek na zakupy, pewnie że teraz wszystko jest a dostawy z internetu są bardzo szybkie ale kurczę... nie lubię tak

jak to wygląda z waszymi TZ ami ?

a zakupy miałam zamiar zrobić z własnych środków bo TZ kupę kasy wkłada w obecny remont, wiec to nie kwestia finansów.
Mój tż mówi, że za wcześnie. Ja lubię mieć wszystko zaplanowane i nie znoszę robić na ostatnią chwilę. Spieramy się o to. Ukradkiem do domu znoszę ubranka. Niestety nie mamy po kim odziedziczyć, wszystko trzeba kupić. Wiadomo, takie kwestie jak wózek, łóżeczko, przewijak itp. kupimy później, bo teraz to nawet nie mam gdzie tego trzymać. Codziennie się martwię, że nie zdążymy, a przecież jeszcze kupa czasu i nie mieszkamy na końcu świata, w razie w zawsze można dokupić, bez zamawiania (chociaż wiadomo, że taniej jak się zamówi - witaminy cena w aptece 30zł, w aptece internetowej 18 ).

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ten krem mi zajezdzal alkoHolem
Ten żółty ma w składzie alkohol. Okropnie śmierdzi, sama kupiłam dla siebie na wakacje, ale poszedł do kosza. Dla dorosłego się nie nadawał,a co dopiero dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
oo, jaki kochany Tż

ja wózków prawie wcale nie oglądałam, tylko kojarze z tych które wy pokazywalyście i ogólnie nazwy, a śniło mi sie już że kupiłam wózek i w sklepie sama wszystkie te nazwy znałam

dzisiaj wizyta i ostatni dzień 19tc
Trzymam kciuki za wizytę!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:36   #1953
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizytę!

u mnie w rodzinie niby małe dzieci są, ale jeszcze nikt nie wie że my będziemy mieć kolejne ale i tak planujemy sami wszystko kupić
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:39   #1954
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
wózek fajny ale ciężki.....z gondolą 16 kg bolderów było sporo jak mój Kuba był mały i wiem że dziewczyny sobie chwaliły
No właśnie wizualnie wózek podoba mi się bardzo, ale rzeczywiście z jego wagą masz rację, cięzko mi teraz ocenić jak by mi sie pchało takie 20 kg, w sumie do najmniejszych kobiet nie należę więc może dała bym radę jednak po ciąży planuje powrót do mojej ukochanej wagi już czuje ten pot cieknący po tyłku

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:39   #1955
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Masija, co najmniej o rozmiar wiekszy niz w 9 miesiacu

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Tassia a mi byl za maly i musialam dokupic 2 rozm wiekszy
No właśnie dlatego za dużych zapasów stanikowych nie robic.
Ja to w ogóle chyba oszalalam bo w ogóle nie mam ochoty na zakupy. Nie chce mi się patrzeć na to wszystko. Jedyne co to mam rozkmine wozkowa jak wam zaraz wstawie co wymyslil am to mnie pewnie wysmiejecie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:40   #1956
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Można kasę odkładać .
Ja planuje przygotować listę kasę i zamówienie wszystko pod koniec maja i juz.
Ja generalnie malo emocjonalnie podchodzenia do dzieci owych zakupów. Zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży.
W poprzedniej zakupy zaczrlam robić po 25 sierpnia a na 22 września miałam termin porodu.
Witam się w 19 tygodniu
My też nie chcemy wszystkie naraz ale teraz też uważamy, że za wcześnie. Ale odkładamy co miesiąc kasę, właściwie od początku ciąży
Stary 2015-01-09, 08:41   #1957
anutka171
Rozeznanie

Hej

Od wczoraj strasznie mnie boli brzuch :/ nisko po lewej stronie. W nocy nie mogłam się przekręcić z boku na bok. Teraz wzięłam nospe i trochę przeszło. Oby nic się nie działo.
Jeszcze mały w nocy dal nam tak popalić, że jestem ledwo żywa.
Z tej oto przyczyny popłakałam sobie trochę i ciut mi lepiej

Ja miałam termin na październik, a wszystkie zakupy zrobiłam gdzieś w lipcu. I dobrze, bo urodziłam wczesniaka. Ale ja tak przewidywalam, bo ciąża była provlemowa, zagrożona i na podyrzymaniu.
Parę dni po odstawieniu leków urodziłam :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 08:43   #1958
justi699
Zakorzenienie

Hej jestem dostałam leki bo mi wyszły bakterie w moczu, dalej mam brać luteine, bucospan i magnez i jak najwięcej leżeć. Dostałam zwolnienie na miesiąc. Rozwarcie nadal jest, ale nie powiększyło się, oby tak zostało

No i znamy już płeć będzie chłopak

W związku z tym zwolnieniem, to teraz się będę cykać wyjść z domu, choć nie mam leżącego

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:43   #1959
tassia
Zakorzenienie

Nad takim wózkiem się zastanawiam na początek http://maclaren.pl/379-wozek-spacero...ian-rose-.html

[/RIGHT]
Stary 2015-01-09, 08:44   #1960
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
No właśnie wizualnie wózek podoba mi się bardzo, ale rzeczywiście z jego wagą masz rację, cięzko mi teraz ocenić jak by mi sie pchało takie 20 kg, w sumie do najmniejszych kobiet nie należę więc może dała bym radę jednak po ciąży planuje powrót do mojej ukochanej wagi już czuje ten pot cieknący po tyłku
wiesz....to nigdy nie jest tak, że się nie da. Da się zawsze,tylko pytanie czy jest sens sobie utrudniać skoro można inaczej. Już kiedyś pisałam, że ja miałam Coneco Toledo który chyba jakieś 15kg waży.....4 piętro.....całymi dniami sama.....dałam radę bo nie miałam wyjścia. Teraz już mieszkam na 1 piętrze więc te 15 kg jest trochę mniejszą przeszkodą

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:45   #1961
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Pchac sie bedzie super
Gorzej z pakowaniem go do auta i jak mieszkasz w bloku to po schodach masakra .
20kg+10kg dziecko+ 5 kg zakupy+ 3 kg torba dziecka
Wyjdzie do tachania nawet 40kg

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej jestem dostałam leki bo mi wyszły bakterie w moczu, dalej mam brać luteine, bucospan i magnez i jak najwięcej leżeć. Dostałam zwolnienie na miesiąc. Rozwarcie nadal jest, ale nie powiększyło się, oby tak zostało

W związku z tym zwolnieniem, to teraz się będę cykać wyjść z domu, choć nie mam leżącego
Idzie wojna... Znowu chłopak

Gratuluje!!!!

[/RIGHT]
Stary 2015-01-09, 08:50   #1962
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Pchac sie bedzie super
Gorzej z pakowaniem go do auta i jak mieszkasz w bloku to po schodach masakra .
20kg+10kg dziecko+ 5 kg zakupy+ 3 kg torba dziecka
Wyjdzie do tachania nawet 40kg
nie no bez przesady.....3 kg torba
toledo podobny bardzo i nie mieliśmy problemu z włożeniem go do auta a nie było to kombi

Maja
Stary 2015-01-09, 08:54   #1963
rybkaa90
Zakorzenienie

justi699 gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:56   #1964
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Masija - stanik wiekszy niz w 9 m-cu na pewno ale dla mnie to loteria, nie szukalabym fajnych stanikow przed porodem. Mialam zwykle szmaciaki na tuz po porodzie a cos fajnego warto kupic jak ustabilizuje sie laktacja bo to znowu kolejny rozmiar moze byc.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:57   #1965
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

gratuluję też w pierwszej ciąży w połowie ciąży miałam rozwarcie. Donosiłam do konca

Maja
Stary 2015-01-09, 09:00   #1966
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dlatego za dużych zapasów stanikowych nie robic.
Ja to w ogóle chyba oszalalam bo w ogóle nie mam ochoty na zakupy. Nie chce mi się patrzeć na to wszystko. Jedyne co to mam rozkmine wozkowa jak wam zaraz wstawie co wymyslil am to mnie pewnie wysmiejecie
Ja miałam jeden do karmienia.. taki babciny jakby szukałam chociażby czarnego ale u mnie nie było niiic..
Nosiłam go głownie w domu bo był miękki taki, wygodny

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Masija - stanik wiekszy niz w 9 m-cu na pewno ale dla mnie to loteria, nie szukalabym fajnych stanikow przed porodem. Mialam zwykle szmaciaki na tuz po porodzie a cos fajnego warto kupic jak ustabilizuje sie laktacja bo to znowu kolejny rozmiar moze byc.
Popieram..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:03   #1967
justi699
Zakorzenienie

Dziękuję

Tassia weź nawet tak nie mów
Alkamor, dzięki za wsparcie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:03   #1968
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie no bez przesady.....3 kg torba
toledo podobny bardzo i nie mieliśmy problemu z włożeniem go do auta a nie było to kombi
Pusta torba często wazy kilogram. Cos do picia, dwa kremy, pieluchy, mokre chusteczki. Zwaz sobie swoja torebkę do pracy można się zdziwic ile się nosi.

Poza tym ja nie mowie ze się nie da. Tylko jeśli można wygodniej. Ja do auta wózek pakuje sama średnio 2-4 razy dziennie. I jak miałam gondole która ważyła 15kg to klelam momentami na cz świat stoi. Jak robi się to parę razy dziennie to można się wkurzyc ...

[/RIGHT]
Stary 2015-01-09, 09:08   #1969
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Pusta torba często wazy kilogram. Cos do picia, dwa kremy, pieluchy, mokre chusteczki. Zwaz sobie swoja torebkę do pracy można się zdziwic ile się nosi.

Poza tym ja nie mowie ze się nie da. Tylko jeśli można wygodniej. Ja do auta wózek pakuje sama średnio 2-4 razy dziennie. I jak miałam gondole która ważyła 15kg to klelam momentami na cz świat stoi. Jak robi się to parę razy dziennie to można się wkurzyc ...

nie no ja miałam (w sumie mam dalej w szafie) bardzo lekką torbę. mała tubka kremu,ze 3 pieluchy,tetra.....nawet butelka 150ml niech dojdzie. w życiu tam nie miałam 3 kg

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 09:10   #1970
Marei
Zakorzenienie

Justi gratuluję chłopaka. Tz cały czas pyta jak statystyki na wątku, ilu chłopców i ile dziewczynek

Mnie brzuch boli czasem, ale jak już to na samym dole jakby pęcherz lub po bokach kłuje. We wtorek wizyta na szczęście.
Stary 2015-01-09, 09:10   #1971
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pamiętam jak mój tata wkładał mi wózek do samochodu Myślałam ze go nagram i wstawie na yt, wrócił cały mokry

Mój xlander też trochę ważył, jak gondola i dzieć mały to tego tak nie czułam, ale jak przeszłam na spacerówkę, Blanka podrosła to już było ciężkawo.

Lena
Stary 2015-01-09, 09:11   #1972
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie no ja miałam (w sumie mam dalej w szafie) bardzo lekką torbę. mała tubka kremu,ze 3 pieluchy,tetra.....nawet butelka 150ml niech dojdzie. w życiu tam nie miałam 3 kg
Ja myślę ze mam często więcej. W lecie np. Butelka wody dla mnie, sloiczek z obiadkiem i z deserkiem, picie dla dziecka, krem,pieluchy,chusteczki, pudełko z jakimiś przekaskami , często ubranko na zmianę ( mieliśmy okres wpadek gdzie pieluchy nie w utrzymywała i zawsze musiałam mieć ze sobą) mój portfel, telefon.... No kurcze 3 kg to lekko ale jak się po dodaje do zakupów pod wózkiem, dziecka i wózka to wychodzi naprawdę ze kobiety to nad ludzie

[/RIGHT]
Stary 2015-01-09, 09:14   #1973
mehja
Zakorzenienie

Justi gratuluję synka

Ja stanik kupię po porodzie, jak już będę wiedziała jaki rozmiar
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:16   #1974
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie: czy używane rzeczy jakoś dodatkowo "odkażacie"? Zastawiam się czy jak wypiorę ciuszki w 90C to czy jeszcze coś z nich zostanie? W sensie kolory i fason.
Wyprałabym maxymalnie w 60st. Można wyprać dwa razy, albo na dłuższym programie prania.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o to dobrze U mnie to nie działa niestety... Od niedawna biorę vita miner prenatal DHA właśnie wieczorem i rano mnie strasznie mdli...
To nie zazdroszczę. Mi już w zasadzie mdłości przeszły, ale jak sobie przypomne...ble.

Cytat:
Ja po fryzjerze też lepiej się czuję. Nie mogłam znieść już tych zniszczonych, smętnych końcówek.
A gdzie byłaś u tej kosmetyczki?
Typowa kobieta Niby tylko fryzjer, a jednak poprawa nastroju jest.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hah też pomysł

Zaniosę im ksero wykonania morfologii (bo sobie robiłam) i chyba mi to uznają, co?
Z takim kwitkiem to ci nic nie zrobią, głowa do góry

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:16   #1975
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę ze mam często więcej. W lecie np. Butelka wody dla mnie, sloiczek z obiadkiem i z deserkiem, picie dla dziecka, krem,pieluchy,chusteczki, pudełko z jakimiś przekaskami , często ubranko na zmianę ( mieliśmy okres wpadek gdzie pieluchy nie w utrzymywała i zawsze musiałam mieć ze sobą) mój portfel, telefon.... No kurcze 3 kg to lekko ale jak się po dodaje do zakupów pod wózkiem, dziecka i wózka to wychodzi naprawdę ze kobiety to nad ludzie
To ja nie chodziłam z takim ekwipunkiem
Przy kp brałam tylko pieluchy, chusteczki, przewijak był w torbie, ubranko na zmiane, dla siebie portfel, klucze, telefon, wodę.
Potem doszła butelka w termoopakowaniu, pojemniczek z mm.

A moja torebka wazy mało, bo nosze mało. Jedynie klucze, portfel, chusteczki i pomadkę

Lena
Stary 2015-01-09, 09:17   #1976
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kurde ale ja przecież nigdzie nie napisałam, że to dobrze jak wózek ciężki....sama jestem zdania, że da się.....tylko po co się męczyć.

Jednak w większości wózki które mi się podobają ważą ok 15 kg nadal.....są lżejsze....ale albo mi się nie podobają, nie mają pompowanych kół albo są za drogie. No kobiecie ciężko dogodzić

Maja
Stary 2015-01-09, 09:18   #1977
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję

Chyba Was nastraszyłam tym zus'em trochę, co?

Ok, dzięki za odpowiedzi. W takim razie na początek kupię jakiegoś zwyklaka bawełnianego a później będę myślała co dalej

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 09:20   #1978
mehja
Zakorzenienie

Moja mama jest w ciucholandzie teraz, dzwoniła to jej powiedziałam, żeby zobaczyła czy są jakieś spodnie ciążowe. pytam czy wie jak wyglądają a ona: "no wiem, wiem, takie ogrodniczki na szelkach?" jakby mi takie kupiła to chyba bym padła
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:21   #1979
k a j a
Zakorzenienie

Wgl to juz nie mogę ogarnąć mojego nosa..od samiuśkiego początku mam katar. Tzn to nie jest taki katar-katar, ale takie ciągłe gile, gluty za przeproszeniem.. Już nie wiem co mam z tym zrobić, najgorzej jest w nocy

Lena
Stary 2015-01-09, 09:21   #1980
industria
Zakorzenienie

cześć kochane witamy sie w 18 tygodniu
czyli.....zaczynamy 5 miesiąc? jeju jak to leci....
wczoraj wieczorem leżeliśmy w łóżku i gadaliśmy z mężem o dziecku, o tym że to już 5 miesiąc, o porodzie, o tym wszystkim....strasznie sie wzruszyliśmy oboje.....

szuu
, czyżbys miała faceta idealnego?

justi, gratuluje chłopaka

stina, ja też mysle ze teraz na grubsze zakupy za wcześnie, ale jakieś pojedyncze ciuszki czy gadżety można pomalutku kompletować. a za jakiś miesiąc na spokojnie ogarnąć temat wózków itd....
ja jestem niecierpliwa i tez bym już najchętniej wszytsko kupiła, no ale jak to bedzie stało miesiącami to mi sie opatrzy i bede tym żygać zanim sie dziecko urodzi
ja właśnie teraz jakiś pojedynczy ciuszek czasem kupie, a po połówkowym, zaczniemy te powaniejsze rzeczy ogarniac. to już sie zacznie 6 miesiąc
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości