2015-01-09, 11:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Napisane przez Aliczka88
Dziewczyny własnie zrobiłam zsetaw cwiczen dla ciezarnych z youtuba   troche sie porozciagałam, delikatne ruchy rekami i nogami. Taki pilates. I od razu czuje sie lepiej  myslicie ze to nie jest grozne? Ze tak mozna sobie czasem pocwiczyc? 
|
Można, a nawet trzeba się ruszac 
Szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba natomiast uważac - nie wykonywac podskoków, unikac wstrząsów, cwiczeń siłowych, mocno obciążających mięśnie brzucha i gwałtownych zmian pozycji. Warto też zwróci uwagę na obciążenie stawów - trochę nam się rzeczy w ciele luzuje i o kontuzję czy przeciążenie co raz łatwiej
Joga, pilates ok, ale podejśc zdroworozsadkowo - jak jakaś pozycja czy cwiczenie nam "nie leży" - odpuścic. Warto rozejrze sie za jakimś klubem, w którym są prowadzone zajęcia przez instruktorów, którzy maja zrobione kursy dla ciężarnych, bo niestety nie każde znalezione na YT czy siłowni zajęcia są prowadzone dobrze.
Świetne jest pływanie - praktycznie żadnych zagrożeń nie ma, a pozytywów masę 
Cytat:
Napisane przez beatrix28
dziewczyny gdzie bedziecie zaopatrywac sie na odziez ciazową?bo wiadomo z biegiem czasu gabaryty rosną..  nie chodzi o bielizne bo tu warto postawic na jakość ale cala reszte kurtki,spodnie,bluzki ?ja chyba postawie na lumpek..
|
H&M polecam Szczególnie spodnie i koszulki do karmienia 
Genialnie się tez sprawdzają ciuchy z Lidla i to te ciążowe i nie ciążowe - mieli w zeszłym roku sporo koszulek takich luźniejszych, ale z paskiem materiału na dole, wiec brzuch się mieścił, ale koszulka nie odstawała 
Cytat:
Napisane przez fiona27
Witaj
Pewnie coś będę musiał kupić . Jakieś spodnie i ze dwie bluzki na długi rękaw. Teraz dobra okazja, bo same wyprzedaże i za pare złotych można kupić coś fajnego. No właśnie może bym się wybrała  Mam jeszcze parę swoich bluzek takich szerszych, więc też się przydadzą.
|
Cześc
|
|
|