|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
A widzisz moze spróbuje ![]() A ja cos czuje, ze od dzis bede nienawidzieć sledzikow miałam mega ochotę to sobie zrobiłam ze śmietana, cebulka i jabłkiem <3 tylko zjadłam kawałek i mnie zemdliło... No, to śledziom dziękujemy juz do konca ciazy ;D
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję bliźniaków ! Super sprawa moja szwagierka bliźniaki w październiku urodziła. Ah boje sie tego przy porodzie ze popekam przy 1 dziecku w środku właśnie popękałam
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mój mężczyzna ma w niedzielę urodziny, a tak mu prezent zapakowałam
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Gosia a co w srodku ?
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1987 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
witam się po krótkiej nieobecności.. Mdłości, wymioty nadal nie odpuszczają, nie mam nawet siły przy lapku siedzieć..W końcu was nadrobiłam, było co czytać Odnośnie wagi to ja startuje z 63kg (174cm), w pierwszej ciąży startowałam z 57, a skończyłam na 68, teraz magiczna 7 się ukaże na pewno heh Ja miałam dzisiaj wizytę, rekordowy czas czekania w kolejce ~4h, nie wiem co to dzisiaj się stało, ale myślałam że nie usiedzę.. No i oczywiście same ciężarne na wizyty.. A więc już było widać zarys małego człowieczka - główka, tułów, rączki i nóżki.. pokazywałam młodej zdjęcie z usg to była zachwycona że taki maluszek i że ona też kiedyś taka malutka była od główki do pupy miał 1,58cm.. Na tą chwilę wszystko z nim ok, wiekiem pasuje na dany tydzień ciąży.. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży i teraz co wizytę mierzenie ciśnienia i ważenie heh.. Następne podglądanie za 3tygodnie..8katharina8, hanusia_86, Forkaaa witajcie Moniska139, fiona27 gratki za udane wizyty i że maluszki rosną ![]() Cytat:
Wspólczucia Cytat:
A który miałaś tydzień na tym zdjęciu że już było tak fajnie widać??Cytat:
![]() Cytat:
moja młoda byłaby zachwycona, no cóż jej najulubieńszy kolor..
|
||||
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 12 tc
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
to widocznie od kobiety zalezy i od lekarza moze nie wiem
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się witam i do wątku dołączam
Nazywam się Ewa, mam 30 lat, na stanie męża sztuk jeden i małego, piętnastomiesięcznego rozbójnika - Jaśka. Jestem Wrocławianką z urodzenia i charakteru ![]() Wczoraj na usg po raz pierwszy widziałam swojego Dziecia - wyewoluował z kropki w stronę krewetki Serduszko bije, więc już się do niego przyznaję Z usg wychodzi 7 tc 5 dni, tp z om 20 sierpnia, ale jakoś przez skórę czuję, że będzie później. Wątek na razie podglądałam, ale wyczytałam i ogromnie gratuluję Force bliźniaków i Tobie Lulla, 12 tc - Mówiłam, że się tu spotkamy |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ciekawe ja tez mam 7tc i 5dni i mam termin na 23 a to ciekawe jak oni to liczą ![]() tak czy siak super to juz co widac az milo sie patrzy nie?
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, że ja też
Cytat:
Zresztą, jak mi gin powiedział, po pierwsze to i tak może się zmieni, a po drugie, przy pierwszym mi wyszło, że usg swoje, miesiączka swoje, a Dziec i tak wyjdzie kiedy mu się będzie podobało
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
forka gratuluje blizniaków,jak sa niejednojajowe to 2 płcie ,tak?
vea witaj lulababy czas szybko leci,niedlugo polmetek ciazy a dopiero co chwaliłysmy sie kreseczkami.. ![]() gosienka to co tam kupiłas? ja sie dzis pokłocilam z m na razie sie nie odzywam pol nocy przesiedzial na komputerze a zeby dziecko zawieźć do przedszkola to mu ciezko wstac o 7:50..nikt mu nie płaci za granie..a łaski nie robi ze zawiezie a on ze tak.. jak am tak robic to alimenty na dzieci i adieu..bez ostrzeżenia, nie bede sie wypruwac..juz swoje nagrabil w ciagu naszego malzenstwa ,takze to nie jest byle pretekst..
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Siemka Mamusie
![]() witam sie i ja ostatnio czasu całkowicie brak bo przyjechał nowy towar i ogarniam foty + aukcje ale czytam cały czas i GRATULUJĘ tylu serduszek i BLIŹNIAKÓW ![]() Smarowanie brzucha skwituję jednym zdaniem. JAk ktoś ma genetyczną skłonność do rozstępów to nic nie pomoże! ja smarowałam całą ciąże Biooilem (tani nie jest) i to po kilka razy na dzień i do 9 miesiąca zero rozstępów- potem Synek zszedł niżej... a mój brzuch w ciągu 2 dni zrobił się poorany jak tygrys... a Wasze wagi 50kg- 60kg to waga piórkowa! co mamy powiedzieć my-Kloce- co startujemy z wagą 70kg??? ![]() A ze KP powoduje powrót do kilogramów sprzed ciąży to według mnie kolejny zabobon! ja synka przez pół roku karmiłam tylko cyckiem, teraz cycek + normalne jedzenie (zero mleka MM) i co? i G. Ó. W . N .O ! to co zleciało do miesiąca po porodzie (ok. 12kg) to tyle. Pozostale 10kg siedzi i nie drgnie... grrrrr AAAAAAAAAaa i gratulacje już 12 TYDZ ![]() ![]() klask i:![]() Wow jak szybko ten czas leci.... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
To może i ja się przywitam
Mam na imię Justyna i mam 21 lat. Kiedyś odwiedzałam te forum, ale inny dział a teraz trafiłam tu Witam wszystkie Sierpniowe Mamusie i życzę dużo spokoju, odpoczynku i radości z oczekiwania na nasze Maleństwa
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam po badaniu krwi. Dobrze, ze TŻ wolne miał i, ze pojechał ze mna bo byłoby cieżko - pierwszy raz w życiu zrobiło mi sie tak słabo, ze miałam mroczki przed oczami, dostałam krwotoku, tak ze mnie sikała krew mimo uciskania przez 10 minut, ze myślałam, ze sie wykrwawie haha
ale juz na szczęście ok! Za badania zapłaciłam 300zl ale powiedziała babka, ze oprócz morfologii i moczu mam juz wszystkie badania do konca zrobione ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Heeeej !
|
|
#1998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OOOOOOO BEATRIX co tak ostro?? współczuję Gamonia jednego! powinien Ci teraz pomagać i wspierać a nie dupę wypinać! Pogoń go niech się Chłop ogarnie! |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej TŻ, oni tak czasami maja mój tez ma raz na jakis czas odchyl i na ps gra prawie do rana ale na szczęście rano bez słowa wstaje i leci z juniorem do szkoły
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży doszło 25, a nie obżeram się słodyczami i fast foodami... I odpisuję do obiema rękami pod resztą - też karmiłam cycem i też nie spadło Co do rozstępów natomiast zgodzę się, ale połowicznie Genetyczne uwarunkowania mam, w "nastolectwie" przeorało mnie konkretnie, ale póki się smarowałam (ja akurat wybrałam Babydream dla mam - prosty fajny skład i cenowo ok) i dużo piłam, to nie miałam, jak po porodzie z braku czasu przestałam, to mi uda i biodra w paski zostały. Zresztą na logikę, im lepiej nawilżona skóra (od wewnątrz i na zewnątrz), tym większa jej sprężystośc, a co za tym idzie mniejsza szansa na pękanie, a tym właśnie są rozstępy ![]() Cześc lori
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-01-09 o 09:19 |
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
Tym razem w 12 tc Mamy ten sam termin ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
lori20 a kiedy miałas ost miesiaczke? Ja tez mam termin na 26 ![]() Dziewczyny własnie zrobiłam zsetaw cwiczen dla ciezarnych z youtuba ![]() troche sie porozciagałam, delikatne ruchy rekami i nogami. Taki pilates. I od razu czuje sie lepiej
|
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Tez mam zamiar zaczac, bo jak narazie to mdlosci mi na wszystko ochote odbieraly
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-09 o 10:27 Powód: Blad |
||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanusia no widzisz aa to w tym sierpniu bedzie wesolo cos czuje dzien po dniu bedziemy rodzic
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam w 10 tygodniu
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Aliczka88 ja tez poprosze ,ciaza to nie choroba mozna prowadzic w miarę normalne zycie..
Roxana olalam go,nie bede sie denerwowac lori20 witaj ide na zakupy a potem po synka oraz kilka innych spraw.. dziewczyny gdzie bedziecie zaopatrywac sie na odziez ciazową?bo wiadomo z biegiem czasu gabaryty rosną.. nie chodzi o bielizne bo tu warto postawic na jakość ale cala reszte kurtki,spodnie,bluzki ?ja chyba postawie na lumpek..
|
#2009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=2qo_...1FADF35A091438 tu jest jakas kobitka co ma dosc fajne cwiczenia. Tylko pamietajcie zawsze o jakiejs rozgrzewce przed i rozciaganiu po ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko spodnie gdzieś będę musiała kupić, bo bluzki itp lubię oversize i mam ich dużo w szafie więc będą jak znalazł kurtek wiosennych nigdy nie zapinam, mam nadzieję, że nie urosnę w barach dużo hehe i też będę chodzić w tych co mam . A luźniejszą mam parkę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

moze spróbuje 

witam się po krótkiej nieobecności.. Mdłości, wymioty nadal nie odpuszczają, nie mam nawet siły przy lapku siedzieć..
Gdzies mam to zdjecie , zaraz pokaże 

klask i: