Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - AŻ Żony 2015
Wątek: AŻ Żony 2015
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-16, 11:04   #2783
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: AŻ Żony 2015

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry!
Pysia masakra !Mnie zawsze zastanawia jakim trzeba być Geniuszem Zła by wpedzic ludzi w stan "Firma jest na pierwszym miejscu" .Jak słucham opowieści ludzi którzy pracują po 16 h na dobę, mimo że za nadgodziny im nikt nie płaci, jak nie mogą pójść na zwolnienie bo nie daj Boziu przez te 3 dni firma splajtuje, legnie w gruzach, jak są na każdy telefon i mogą dostawać bure po godzinach pracy i jak bronią swojej firmy i złego słowa nie dadzą powiedziec to jestem przerażona ,ze człowiek czlowiekowi taki syf z mózgu potrafi zrobić.
to bede ja. albo to albo moge sie zwolnic. ale nie uwazam ze to dobre, po prostu jest to koszt mojego rozwoju, specyfika działalnosci branży itp itd. a na zwolnienie nie moge isc bo jak ja pojde to komus sie oberwie rykoszetem czytaj bedzie musiał zrobić i swoje i moje, a jak swojego ma na 16h to mu doby zabraknie...

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja telefonów z pracy po pracy Nie odbieram. Nie nosze pracy do domu (już), nie zawracam ludziom głowy w wolne dni i oczekuję tego samego. Jak się z kimś umowie, to ok. Ale nie jestem 24h na dobę do dyspozycji. Mam swoje życie.
Pewna pani często o tym zapomina, że o 19 w niedzielę to jest mój wolny czas.
Trochę mi zajęło nim się tego nauczyłam.
ja odbieram telefonu. jest w ciagu roku taki okres ze jestem w stanie o 23 zadzwonic do kogos... zreszta u nas są osoby ktore pracują w trybach:
- praca, dom, szybki obiad i serial, praca do 23-24 (to ja)
- praca, dom, zabawa z dziecmi, spacery, obiady, dzieci spac o 19 i praca do 2-3
- praca, dom, zabawa z dziecmi, dzieci spac i Ty też spac o 19-20, budzą sie o 23 i pracuja do 4-5

wiec wiem do kogo dzwonic o 23 a kto spi i mam pisac maila zeby jak sie obudz ito opisał i miałabym odpowiedz na 7 rano next day
problem sie pojawia jak dostaje maila o 2 w nocy w ktorym jest "do zrobienia jutro" i nie wiem rano czy to dzis czy faktycznie jutro

taka praca (i płaca) wiec albo akceptuje albo moge sie zwolnic
najgorsze są osoby ktore tu siedza, narzekaja, placza, obgaduja i kurde siłą ich sie nie da usunąć.