AŻ Żony 2015 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 18:22   #2761
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: AŻ Żony 2015

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Widzialam oferte pracy wlasne do fioletowego. Warto czy nie warto?
Ja jestem bardzo zadowolona, pierwszy raz od dawien dawna

A pracowałam najpierw we francuskiej sieciowce odziezowej jako sprzedawca (I to bylo fajne, potem bylo coraz gorzej), potem dostalam awans na pierwszego sprzedawce, zastępcę kierownika i p.o kierownika. Dramat! W sumie pracowalam tam 5lat. Sama prace w sobie kochałam, ale to co się działo w firmie było straszne. Dostalam propozycje bycia kierownikiem w malej sieciowce z dodatkami, na poczatku super. Potem było coraz gorzej, ta praca doprowadzila mnie do depresji, zaburzeń odżywiania się itp :/ bylam prawie 6mscy na L4 szukajac nowej pracy. Dostalam prace jako kierownik w innej francuskiej sieciowce i wytrzymalam 7mscy bo czułam ze jak sie nie zwolnie to znów będzie źle z moim zdrowiem psychicznym. Ale zwalnialam się mając już tą pracę załatwiona zdegradowalam się sama na niższe stanowisko, ale mi tu dobrze fajna praca, ciekawa, super ekipa. Jak jest fajny punkt to można dobrze zarobic a wiem co mowie bo średnia moich wyplat z ostatniego roku jest zbliżona (lub nawet wyzsza) do wypłaty kierowniczej z poprzedniej pracy, więc nie ma nawet o czym gadac :P
Fajny socjal, multisport za grosze, opieka medyczna, bony na święta, umowa o pracę na pełen etat czego chciec wiecej?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2015-11-15 o 18:23
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 19:13   #2762
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Wyleniłam się deszcz sprzyjał tylko leżeniu. Aż mi głupio.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 20:06   #2763
misiaa91
Zakorzenienie

A my niedawno wróciliśmy z włoskiej restauracji, cudnie było skupić się tylko na sobie

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Stary 2015-11-15, 20:38   #2764
existence
Zakorzenienie

znów wróciłam z jazzu, genialnie byłooo
Stary 2015-11-15, 21:47   #2765
gr8ania
Moderator

Ja właśnie skończyłam pracować... Nie lubię brać pracy do domu, ale jeszcze bardziej nie lubię zostawać po godzinach...
Stary 2015-11-15, 22:26   #2766
kruella_de_mon
Zakorzenienie

pysia kurcze to co tam sie dzialo?
ja wlasnie jestem ciekawe kiedy mogę się spodziewac ewentualnych odpowiedzi, chyba zazwyczaj czekaja z tydzien -2 na rekrutację?:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 23:56   #2767
magda_mjt
Zakorzenienie

Wlasnie wróciliśmy z kina. Jestem pewna na 95%, ze rano zastaniemy mandat przy aucie . To mieszkanie ma wykupione miejsce na 2-poziomowym parkingu podziemnym (i tylko na podziemnym, na zewnątrz nie mamy pozwolenia ). Rzadko sie zdarza, ze na 1 pietrze nie ma miejsca i trzeba zjechać na dół, ale zeby nie było żywcem miejsca na dole to jeszcze nam sie nie zdarzyło. Zaparkowalismy na zewnątrz, cześciowo na chodniku, na podwójnej ciągłej.... Czekam na żółta przylepna karteczkę na szybie rano, która działa jak płachta na byka .
Swoją droga ładnie sie ukulturalniamy- w ciagu ostatniego tygodnia byliśmy na bondzie (mi sie podobał, choć lekko przydlugawy), jobsie (nie wiem co myślec, długi i jakos tak inaczej to sobie wyobrażałam), dzisiaj na Brooklyn (ładny film ), a w ciagu najbliższego tygodnia chcemy jeszcze iść na burnt, fathers and daughters i na the lady in the van . Borze iglasty, gdybym wczesniej wiedziała, ze najbliżej nam kino to kicha i praktycznie nic tam nie graja, a kawałek dalej grają TYYYYYLE filmow, to już dawno bym tam jeździła, a nie przeglądała repertuar tego pobliskiego...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 00:43   #2768
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
pysia kurcze to co tam sie dzialo?
ja wlasnie jestem ciekawe kiedy mogę się spodziewac ewentualnych odpowiedzi, chyba zazwyczaj czekaja z tydzien -2 na rekrutację?:P

Traktowanie ludzi jak śmieci, dosłownie. Kazali mi zwolnić dziewczynę, która potrzebowała tej prace(matka samotnie wychowująca dzieci), tylko dlatego, ze nie pasowała wizualnie do wizerunku firmy jak ja zwalnialam płakałam razem z nią... W grudniu regionalna oficjalnie mi powiedziala, ze nie ma żadnych L4, ze jest to równoznaczne ze zwolnieniem, i tym samym chodzilam do pracy z 39stopniowa gorączka. Wzywanie mnie do pracy na wolnym dniu, a jeśli się nie zjawiłam to dywanik... Miarka się przebrala kiedy była inwentaryzacja i dwie dziewczyny zachorowały (a miałam naprawde fajne, także wiem, ze na prawde były chore) i siedziałam w pracy...37h bez przerwy, żeby zrobić ta inwenture bo regionalna powiedziala, że ja to nie obchodzi :/ przychodzilam do domu i plakalam, ze zmęczenia, z bezsilności itp. Generalnie traktowanie pracowników po prostu jak śmieci. Jak już byłam na L4 i zauważyłam, ze dzwoni regionalna rzuciłam telefonem o ścianę i rozsypal się w drobny mak. W kolejnej firmie podobny hardcor (choć nie aż taki) w porę się opamietalam i ewakuowalam tutaj i tak już 20miesiecy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-11-16, 04:51   #2769
Justuus
Zakorzenienie

Pysia współczuję.

Pracowałam w dwóch sieciowkach z ubraniami jako sprzedawca. Pierwsza sieć jako sieć była ok ale kierownik pomylony i wyglądało to tak jak u ciebie (no tylko ze z perspektywy sprzedawcy) a w drugiej sieć lubiła wykorzystywanie.
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 05:48   #2770
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Ja jestem juz chyba tak 'przezarta" po tych moich dwóch pracach ze przy zwolnieniu bym pomyslala co o nich myślę, zwlaszcza ze teraz ostatnio okazji nie mialam i siedzi to we mnie.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 07:08   #2771
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wspolczuje Pysiu. Bardzo dobrze zrobilas, ze stamtad odeszlas, szkoda zmarnowanych nerwow i zdrowia. Dobrze, ze teraz jest ok.

A tak poza tym, 5 lat pracy w jednym miejscu, w dodatku tak mlodym wieku, wow. Dla mnie to kosmos. Najdluzej pracowalam w jednym miejscu rok. I w najblizszym czasie sie to raczej nie zmieni. xD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 07:27   #2772
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Wspolczuje Pysiu. Bardzo dobrze zrobilas, ze stamtad odeszlas, szkoda zmarnowanych nerwow i zdrowia. Dobrze, ze teraz jest ok.

A tak poza tym, 5 lat pracy w jednym miejscu, w dodatku tak mlodym wieku, wow. Dla mnie to kosmos. Najdluzej pracowalam w jednym miejscu rok. I w najblizszym czasie sie to raczej nie zmieni. xD
Tak, to była moja pierwsza praca zaraz po szkole średniej uwielbiałam tą pracę (do teraz bardzo mi tego brakuje). Akurat specyfika sklepu była taka ze doradzalysmy klientkom, a ja jeszcze dodatkowo zajmowałam się marchandisingiem. Uwielbiałam to. Miałam wiele swoich klientek, których znałam rozmiar, gust itp a one tylko przychodziły, ze idą na imprezę np i potrzebują się szałowo ubrać akurat tak się stało, ze w o mój ostatni dzień pracy był organizowany koktajl dla stałych klientek. Pamiętam jak stałam z kilkunastoma i plakalysmy, one mi mówiły, ze beze mnie ten sklep już nie będzie taki sam itp. Z wieloma utrzymuje kontakt do teraz np na fb. Żyłam tą pracą i kochałam ją. Ale niestety to co się działo w środku w firmie skłoniło mnie do odejścia. Stare dzieje, wiele zawartych przyjaźni, znajomości... Miło czasem powspominać mimo, ze zwolniłam się stamtąd prawie 3,5 roku temu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2015-11-16, 08:08   #2773
sQuaara
Zakorzenienie

to ja gdyby nie "w srodku" bym kochala swoja prace!
ehs.. no coz.. ostatnio z Madzią ustaliłam, że idealnej pacy nie ma.

milego dnia!
Stary 2015-11-16, 08:29   #2774
MagicGirls
Zakorzenienie

Dobry!
Pysia masakra !Mnie zawsze zastanawia jakim trzeba być Geniuszem Zła by wpedzic ludzi w stan "Firma jest na pierwszym miejscu" .Jak słucham opowieści ludzi którzy pracują po 16 h na dobę, mimo że za nadgodziny im nikt nie płaci, jak nie mogą pójść na zwolnienie bo nie daj Boziu przez te 3 dni firma splajtuje, legnie w gruzach, jak są na każdy telefon i mogą dostawać bure po godzinach pracy i jak bronią swojej firmy i złego słowa nie dadzą powiedziec to jestem przerażona ,ze człowiek czlowiekowi taki syf z mózgu potrafi zrobić.
Stary 2015-11-16, 08:34   #2775
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Stary 2015-11-16, 09:27   #2776
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

cześć cześć!

Pysia podziwiam Cię, że tyle wytrzymałaś. ja pracowałam 9 miesięcy w takiej atmosferze i miałam dość.

Jadę dzisiaj do Lublina. ostatnia część szkolenia - pierwsza pomoc. jadę busem. ostatnio jak jechałam na 16:00 samochodem to myślałam, że się przekręcę. taakie korki.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 10:22   #2777
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja telefonów z pracy po pracy Nie odbieram. Nie nosze pracy do domu (już), nie zawracam ludziom głowy w wolne dni i oczekuję tego samego. Jak się z kimś umowie, to ok. Ale nie jestem 24h na dobę do dyspozycji. Mam swoje życie.
Pewna pani często o tym zapomina, że o 19 w niedzielę to jest mój wolny czas.
Trochę mi zajęło nim się tego nauczyłam.
Stary 2015-11-16, 10:32   #2778
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja telefonów z pracy po pracy Nie odbieram. Nie nosze pracy do domu (już), nie zawracam ludziom głowy w wolne dni i oczekuję tego samego. Jak się z kimś umowie, to ok. Ale nie jestem 24h na dobę do dyspozycji. Mam swoje życie.
Ja tego teraz też bardzo pilnuje !Staram się niczego nie zostawiać co mogło by być niewiadomą dla kogoś.
Swego czasu Tz potrafił mieć telefon z mojej pracy bo ja nie odbierałam,a później w pracy był jeszcze foch.Powiedziałam dosadnie co myślę o takich telefonach i teraz już nie dzwonią.
Stary 2015-11-16, 10:54   #2779
asia1905
Zakorzenienie

A ja w prac, z której zrezygnowałam odbierałam telefony czasami po lub przed pracą. Później już rzadziej, ale zdarzało się. W ogóle to po pracy często myślałam co mam jutro zrobić, za bardzo angażowałam się w to emocjonalnie, aż powiedziałam dość.

Ogólnie to bardzo stresuję się jutrem. Myślę o tym cały czas, staram się jeszcze czegoś nauczyć, ale nie jest już tak łatwo, bo jest stres...
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:02   #2780
dotuniek
Zakorzenienie

Chyba będę miała wreszcie czas, żeby wrócić do Was pełną gębą, bo od dziś jestem na l4
co do pracy, powiem Wam że ja jestem taki ludź o jakim piszecie, że chory do pracy, że telefony po godzinach - ale chyba to tak też przez specyfikę mojej pracy
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:03   #2781
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
W ogóle to po pracy często myślałam co mam jutro zrobić, za bardzo angażowałam się w to emocjonalnie, aż powiedziałam dość.
Ja też. Ale trzeba postawić granicę.
Jak jest mus i termin goni to jasne, że zabiorę cos do domu. Ale taki mus to mam raz na 3 miesiące, i to nie zawsze. Na początku potrafiłam zaraz po wejściu do domu wrócić do pracy bo trzeba. Nie trzeba było. Ja nie miałam wolnego, nikt tego nie docenił a inni mieli z czego korzystać, bo wiadomo ze będzie zrobione.
Stary 2015-11-16, 11:04   #2782
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość

Dlatego ja rzucam prace ale prawda jest też taka, ze rok w jednej firmie często nawet nie umożliwia awansu, więc tak skakać z firmy na firmę też średnio wg mnie.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:04   #2783
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry!
Pysia masakra !Mnie zawsze zastanawia jakim trzeba być Geniuszem Zła by wpedzic ludzi w stan "Firma jest na pierwszym miejscu" .Jak słucham opowieści ludzi którzy pracują po 16 h na dobę, mimo że za nadgodziny im nikt nie płaci, jak nie mogą pójść na zwolnienie bo nie daj Boziu przez te 3 dni firma splajtuje, legnie w gruzach, jak są na każdy telefon i mogą dostawać bure po godzinach pracy i jak bronią swojej firmy i złego słowa nie dadzą powiedziec to jestem przerażona ,ze człowiek czlowiekowi taki syf z mózgu potrafi zrobić.
to bede ja. albo to albo moge sie zwolnic. ale nie uwazam ze to dobre, po prostu jest to koszt mojego rozwoju, specyfika działalnosci branży itp itd. a na zwolnienie nie moge isc bo jak ja pojde to komus sie oberwie rykoszetem czytaj bedzie musiał zrobić i swoje i moje, a jak swojego ma na 16h to mu doby zabraknie...

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja odbieram telefonu. jest w ciagu roku taki okres ze jestem w stanie o 23 zadzwonic do kogos... zreszta u nas są osoby ktore pracują w trybach:
- praca, dom, szybki obiad i serial, praca do 23-24 (to ja)
- praca, dom, zabawa z dziecmi, spacery, obiady, dzieci spac o 19 i praca do 2-3
- praca, dom, zabawa z dziecmi, dzieci spac i Ty też spac o 19-20, budzą sie o 23 i pracuja do 4-5

wiec wiem do kogo dzwonic o 23 a kto spi i mam pisac maila zeby jak sie obudz ito opisał i miałabym odpowiedz na 7 rano next day
problem sie pojawia jak dostaje maila o 2 w nocy w ktorym jest "do zrobienia jutro" i nie wiem rano czy to dzis czy faktycznie jutro

taka praca (i płaca) wiec albo akceptuje albo moge sie zwolnic
najgorsze są osoby ktore tu siedza, narzekaja, placza, obgaduja i kurde siłą ich sie nie da usunąć.
Stary 2015-11-16, 11:08   #2784
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja rzucam prace ale prawda jest też taka, ze rok w jednej firmie często nawet nie umożliwia awansu, więc tak skakać z firmy na firmę też średnio wg mnie.
no mozna odchodzic na wyzsze stanowiska, ale po 2-3latach w CV dla potencjalnego pracodawcy od razu jest sygnał pt "zainwestuje w nią a zostanie rok i rkrutacja od nowa" i po prostu wydaje mi sie ze 2-4razy to spoko ale za 4 wypada dłuzej zostać...
Stary 2015-11-16, 11:08   #2785
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
- praca, dom, szybki obiad i serial, praca do 23-24 (to ja)
Dla mnie, to co opisujesz to praca koszmarów i żadne dziesiątki tysięcy by mnie do tego nie zmusiły Dla mnie praca jest w pracy i koniec kropka

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:12   #2786
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie, to co opisujesz to praca koszmarów i żadne dziesiątki tysięcy by mnie do tego nie zmusiły Dla mnie praca jest w pracy i koniec kropka
Dla mnie też. Na chwilę ok, ale nie na długo.
Taki tryb to ja miałam jak się uczyłam (liceum/studia) i musiałam na drugi dzień się nauczyć i lekcje odrobić.
Stary 2015-11-16, 11:17   #2787
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
Chyba będę miała wreszcie czas, żeby wrócić do Was pełną gębą, bo od dziś jestem na l4
co do pracy, powiem Wam że ja jestem taki ludź o jakim piszecie, że chory do pracy, że telefony po godzinach - ale chyba to tak też przez specyfikę mojej pracy
A jak się czujesz?

sQuaara podobny tryb pracy am mój mąż. Nie codziennie, ale często robi coś w domu. Tylko u Ciebie to jest kwestia pewnego okresu w ciągu roku, u niego kwestia tematu na już. Chociaż jak był chory to wziął L4 i świat się nie zawalił.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:26   #2788
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Swego czasu Tz potrafił mieć telefon z mojej pracy bo ja nie odbierałam,a później w pracy był jeszcze foch.Powiedziałam dosadnie co myślę o takich telefonach i teraz już nie dzwonią.
ja jak pracowałam w M to mimo, że miałam dzień wolny to musiałam mieć włączony tel. i w razie co przyjść do pracy.
Kiedyś w "pokoju pracowniczym" słyszałam rozmowę menagera z kierownikiem, nie przyszła jakaś osoba do pracy, dzwonią do chłopaka, który miał wolne. Telefon wyłączony i jedna mówi do drugiej "no wolne ma i wyłączony telefon?!" (normalnie odebrałabym to jako żart ale ton głosu i mina mówiły same za siebie )
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-16, 11:28   #2789
sQuaara
Zakorzenienie

no ja teraz mocno sie też rozwijam i 3-4lata takiej pracy (styczen - maj tak na prawde) i da mi to wiecej niz 10 lat w pracy od 8 do 16)
Stary 2015-11-16, 11:32   #2790
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
A jak się czujesz?

sQuaara podobny tryb pracy am mój mąż. Nie codziennie, ale często robi coś w domu. Tylko u Ciebie to jest kwestia pewnego okresu w ciągu roku, u niego kwestia tematu na już. Chociaż jak był chory to wziął L4 i świat się nie zawalił.
właśnie dopadło mnie przeziębienie i ono troszkę przyspieszyło moje pójście na zwonienie

co do pracy to serio zależy to od człowieka mój koordynator ciągle powtarza, że jak ma wolne to ma wolne i żeby do niego nie dzownić, chyba że coś ważnego... po czym sam dzwoni sprawdzić czy wszystko w porządku
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości