Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-08-11, 13:19   #1913
blekitnams
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kasia i dobrze robisz. Mały też będzie z nami na początek.

Marta one chyba na głowę upadły. Ech...

Byliśmy z Mają na szczepieniu. Zbadana przez pediatrę. Udaliśmy się do zabiegowego. A pani doktor miała tylko wziąć naklejki w nagrodę. Maja dostała szczepionkę i nawet nie miała łez czy grymasa. Pediatra zdziwiona, a ona do niej, że przecież jest już starszą siostrą, to głupio tak płakać. Następnym razem przyjdzie z braciszkiem.
Hehe pojechaliśmy jej coś kupić, bo tak nas zaskoczyła . Wybrała sobie kucyka pony i teraz chodzi i mówi, że to jej najlepszy dzień 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Córa, świetna postawa, będziesz miała superpomoc.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Schmetterling wiem właśnie. Choć ja ludze się, że to nie będzie tak, że nagle w nocy mi wody odejdą i zacznie się akcja jak na filmie. Tylko, że już to będę czuła od rana jak teraz.

Wasi mężowie biorą tacierzynski od razu od porodu?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam nadzieję, że nie będę rodzić w sobotę, szczególnie w nocy z soboty na niedzielę, bo Tż może być kilkadziesiąt kilometrów ode mnie i raczej kiepsko, żeby mógł się do mnie urwać.

Co do opieki po, to mój jako fotograf robił różne zlecenia, imał się różnych zajęć, a teraz będziemy ruszać z firmą, więc nie musimy się martwić o tacierzyński. Najczęściej poza domem będzie w weekendy, a tak na co dzień może sobie rozplanować pracę jak chce, więc oboje będziemy mogli się razem zajmować maluchem.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Rojku tak wiem że teraz coraz coś będzie boleć czy kluc.Z tym że w mojej sytuacji ja musze reagować wczesniej a nie czekać aż się akcja zacznie.Marta masz racje.Nie daj sobie i już.

Usłyszałam od siostry że skoro nic mi nie dolega to po co leżę..Czyli sobie wszystko wymyślam i leżę plackiem dla przyjemności..Stwierdziła że to moja pierwsza ciąża więc wyolbrzymiam..Nie ma to jak wsparcie rodziny..
Nie przejmuj się. Ja też mam czasem wrażenie, że wszyscy patrzą na mnie jakbym przesadzała i wyolbrzymiała wszystko, bo albo osoby ze starszego pokolenia mówią o tym jak prawie żadnych badań nie miały, nie zastanawiały się nad ruchami i wszystko było ok i nie ma co za dużo myśleć, a wkoło mam wrażenie że wszystkie ciężarne się świetnie czują, wszystkie superaktywne, tylko ze mną coś nie tak.

Cytat:
Napisane przez Neocleo Pokaż wiadomość
Hej wrześniówki!
Witam się jako wrześniówka, która stała się sierpniówką po przegranej walce z łożyskiem przodującym.
Dziś o godz. 9.30 zostałam po raz drugi mamą.
Nasza córeczka Paulinka urodziła się przez cc i waży 2700 g, mierzy 50 cm. Dostała 10 pkt. Ponieważ jest wcześniaczkiem (35 tc), póki co leży w inkubatorze. Pozdrawiam i życzę terminowego donoszenia wszystkich ciąż!
Ogromne gratulacje! Piękna waga, ja byłam mniejsza, a urodziłam się po terminie. ;p Napisz potem jak się czujesz.

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Neocleo gratuluję i z jednej strony zazdroszczę, że masz już bobasa po swojej stronie super, że z małą wszystko dobrze

Wczoraj nadrobiłam Was, ale już nie miałam siły odpisywać, a godzinę temu dowiedziałam się, że zmarł brat mojego taty
wyrazy współczucia, przykra wiadomość

Bardzo ładne kąciki i pokoiki. My chcemy powiesić plakaty nad komodą, a za łóżeczkiem Tż ma namalować góry.

Ja się dzisiaj znowu martwię, bo coś za bardzo nie czuję ruchów. Zastanawiam się czy nie jechać na IP, na weekend zostaje sama.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Zamowilismy materac, kokosowy. Okazalo sie, ze nasz lozeczko ma niestandardowy wymiar, wiec trzeba bylo robic na wymiar co troche zajmie. Ale i tak powtarzam corce, ze moze sobie juz wyjsc ze mnie, w razie czego bedzie spala z nami albo w wozku

Dzis jest moj OSTATNI DZIEN PRACY! Jak sie ciesze!
Ostatnie maile, sprzatanie biurka itd.
Najwyższy czas, należy ci się odpoczynek.

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Jak to wieszałam, to miałam wrażenie, jakbym prała ubranka dla lalek

A przed chwilą dostałam zdjęcia z sesji - duuuużo zdjęć! Ale na większości jesteśmy we dwójkę (nooo...trójkę właściwie), więc Wam nie pokażę, bo nie wszyscy lubią się ujawniać w internetach
Mój tato wszystkie nasze zakupy komentuje, że to dla lalek, dziecko się w to nie zmieści. ;p

Ładne zdjęcia, też się muszę w końcu wybrać. Tż fotograf, a ja zostaje bez zdjęć, bo nam się ruszyć nie chce.

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
maluchna- kciyki za wizytę!

agnieszka - nareszcie zasłużony odpoczynek, nie wywołuj wilka z lasu tylko odpocznij trochę

Madzialenka - zgadzam się z lilką biedna Maja

masziek - ile prania super zdjęcia!

myślicie że pies może wyczywać dziecko i zmiany ? moja ma takiego świra że nie chcę mi się wierzyć że aż tak ją w istatnim czasie rozpuściłam.
Odkąd jestem w ciąży, wszystkie psy z rodziny bardziej się do mnie łaszą. Kładą pyski na kolanach i przytulają do brzucha, ewidentnie coś wyczuwają.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora