|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
Kasia i dobrze robisz. Mały też będzie z nami na początek.
Marta one chyba na głowę upadły. Ech...
Byliśmy z Mają na szczepieniu. Zbadana przez pediatrę. Udaliśmy się do zabiegowego. A pani doktor miała tylko wziąć naklejki w nagrodę. Maja dostała szczepionkę i nawet nie miała łez czy grymasa. Pediatra zdziwiona, a ona do niej, że przecież jest już starszą siostrą, to głupio tak płakać. Następnym razem przyjdzie z braciszkiem.
Hehe pojechaliśmy jej coś kupić, bo tak nas zaskoczyła . Wybrała sobie kucyka pony i teraz chodzi i mówi, że to jej najlepszy dzień 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Córa, świetna postawa, będziesz miała superpomoc.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
Schmetterling wiem właśnie. Choć ja ludze się, że to nie będzie tak, że nagle w nocy mi wody odejdą i zacznie się akcja jak na filmie. Tylko, że już to będę czuła od rana jak teraz.
Wasi mężowie biorą tacierzynski od razu od porodu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ja mam nadzieję, że nie będę rodzić w sobotę, szczególnie w nocy z soboty na niedzielę, bo Tż może być kilkadziesiąt kilometrów ode mnie i raczej kiepsko, żeby mógł się do mnie urwać.
Co do opieki po, to mój jako fotograf robił różne zlecenia, imał się różnych zajęć, a teraz będziemy ruszać z firmą, więc nie musimy się martwić o tacierzyński. Najczęściej poza domem będzie w weekendy, a tak na co dzień może sobie rozplanować pracę jak chce, więc oboje będziemy mogli się razem zajmować maluchem.
Cytat:
Napisane przez juka_juka
Rojku tak wiem że teraz coraz coś będzie boleć czy kluc.Z tym że w mojej sytuacji ja musze reagować wczesniej a nie czekać aż się akcja zacznie.Marta masz racje.Nie daj sobie i już.
Usłyszałam od siostry że skoro nic mi nie dolega to po co leżę..Czyli sobie wszystko wymyślam i leżę plackiem dla przyjemności..Stwierdziła że to moja pierwsza ciąża więc wyolbrzymiam..Nie ma to jak wsparcie rodziny..
|
Nie przejmuj się. Ja też mam czasem wrażenie, że wszyscy patrzą na mnie jakbym przesadzała i wyolbrzymiała wszystko, bo albo osoby ze starszego pokolenia mówią o tym jak prawie żadnych badań nie miały, nie zastanawiały się nad ruchami i wszystko było ok i nie ma co za dużo myśleć, a wkoło mam wrażenie że wszystkie ciężarne się świetnie czują, wszystkie superaktywne, tylko ze mną coś nie tak.
Cytat:
Napisane przez Neocleo
Hej wrześniówki!
Witam się jako wrześniówka, która stała się sierpniówką po przegranej walce z łożyskiem przodującym.
Dziś o godz. 9.30 zostałam po raz drugi mamą.
Nasza córeczka Paulinka urodziła się przez cc i waży 2700 g, mierzy 50 cm. Dostała 10 pkt. Ponieważ jest wcześniaczkiem (35 tc), póki co leży w inkubatorze. Pozdrawiam i życzę terminowego donoszenia wszystkich ciąż!
|
Ogromne gratulacje! Piękna waga, ja byłam mniejsza, a urodziłam się po terminie. ;p Napisz potem jak się czujesz.
Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA
Neocleo gratuluję i z jednej strony zazdroszczę, że masz już bobasa po swojej stronie  super, że z małą wszystko dobrze
Wczoraj nadrobiłam Was, ale już nie miałam siły odpisywać, a godzinę temu dowiedziałam się, że zmarł brat mojego taty 
|
wyrazy współczucia, przykra wiadomość
Bardzo ładne kąciki i pokoiki. My chcemy powiesić plakaty nad komodą, a za łóżeczkiem Tż ma namalować góry. 
Ja się dzisiaj znowu martwię, bo coś za bardzo nie czuję ruchów. Zastanawiam się czy nie jechać na IP, na weekend zostaje sama.
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak
Zamowilismy materac, kokosowy. Okazalo sie, ze nasz lozeczko ma niestandardowy wymiar, wiec trzeba bylo robic na wymiar co troche zajmie. Ale i tak powtarzam corce, ze moze sobie juz wyjsc ze mnie, w razie czego bedzie spala z nami albo w wozku
Dzis jest moj OSTATNI DZIEN PRACY! Jak sie ciesze!
Ostatnie maile, sprzatanie biurka itd.

|
Najwyższy czas, należy ci się odpoczynek. 
Cytat:
Napisane przez madzieeek
Jak to wieszałam, to miałam wrażenie, jakbym prała ubranka dla lalek
A przed chwilą dostałam zdjęcia z sesji - duuuużo zdjęć! Ale na większości jesteśmy we dwójkę (nooo...trójkę właściwie), więc Wam nie pokażę, bo nie wszyscy lubią się ujawniać w internetach 
|
Mój tato wszystkie nasze zakupy komentuje, że to dla lalek, dziecko się w to nie zmieści. ;p
Ładne zdjęcia, też się muszę w końcu wybrać. Tż fotograf, a ja zostaje bez zdjęć, bo nam się ruszyć nie chce.
Cytat:
Napisane przez marttb
maluchna- kciyki za wizytę!
agnieszka - nareszcie zasłużony odpoczynek, nie wywołuj wilka z lasu tylko odpocznij trochę
Madzialenka - zgadzam się z lilką  biedna Maja
masziek - ile prania  super zdjęcia!
myślicie że pies może wyczywać dziecko i zmiany ? moja ma takiego świra że nie chcę mi się wierzyć że aż tak ją w istatnim czasie rozpuściłam.
|
Odkąd jestem w ciąży, wszystkie psy z rodziny bardziej się do mnie łaszą. Kładą pyski na kolanach i przytulają do brzucha, ewidentnie coś wyczuwają.
|