|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Juka mnie nie.
Schmetterling trzymam kciuki, aby też tak sprawnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1862 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to nas co chwila będzie coś kłuć, pobolewać... i wariować od tego, ale jak już przyjdzie czas na akcję, to będziecie wiedzieć, że to to
![]() Takie kłucia w tych tygodniach ciąży to bardzo częste są i niekoniecznie oznaczają, że szyjka się skraca. Pewnie to jest indywidualne, ale myślę, że w większości się nie skraca
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zamówiliśmy naklejki na ścianę. Kolejna rzecz do odznaczenia. 😁
Tak sobie myślę, czy będę miała akurat takiego pecha, że zacznę rodzić, jak mąż będzie na noc w pracy? 🤐😓😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1864 |
|
Rozeznanie
|
O której zaczęło Ci się poprzednio Madzialenka?
|
|
#1865 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde dzięki dziewczyny, bo przez chwilę myślałam że się rozżalam i rozczulam nad sobą. W końcu wiele z Was ma już jedno dziecko w domu i żyje, a z drugiej strony to moje ostatnie chwile bezdzietne i obiecałam sobie się oszczędzać i cieszyć tym Mąż dmucha na mnie i chucha, z psem to wychodze raz na kilka dni, obiadów karze mi nie gotować, jak coś już zrobię to na szybko. Sprząta praktycznie sam mieszkanie już od dłuższego czasu. A ludzie tak na bezczelnego mam wrażenie chcą wykorzystywać to, że ktoś w sobotni wieczór nie wychodzi na imprezę. Tak to zabrzmiało jak zadzwoniła w stylu 'hej wy nic w sumie nie robicie już w sobotę, co nie?...' i się śmiała cały czas do słuchawki. W każdym bądź razie mąż powiedział, że jak ja nie chcę to on zadzwoni i jej kulturalnie powie że się nim nie zajmiemy, a jak ja się mam zamiar upierać przy pilnowaniu to on wychodzi, bo to dziecko jest niereformowalne i on nie ma zamiaru go wychowywać i się z nim użerać. Ogólnie jest strasznie niegrzeczny i nic się nie słucha, bije ciągle nam psa, rozwala wszystko, nie patrzy na nic. Już ostatnim razem mówiłam mężowi że ostatni raz się zgadzam. No i ogólnie mąż twierdzi, że to jej powinno być głupio zadzwonić do mnie i pytać, skoro wie że mogę w każdej chwili zacząć rodzić i nie dawno w szpitalu leżałam, a nie mi odmówić. Sama do niej jutro zadzwonię i odmówię. Raz powody wyżej i dwa, że mi się po prostu nie chce. madzialenka - Maja wczuwa się w role starszej siostry lilka - cukierkowo schmett - no właśnie wiem o tym głaskaniu i niereagowaniu, muszę tak robić, bo ostatnio robi się coraz gorzej. Ja ją tak strasznie rozpuściłam nie opuszcza mnie na krok, jak stoję to ona między moimi nogami, w toalecie też siada mi między nogi itp. Wiecznie pcha mi się na kolana czy to w domu czy jak jesteśmy poza domem u kogoś. Nie odstępuje mnie praktycznie wcale, zwłaszcza odkąd jestem na L4 i ciągle z nią. Cytat:
madzialenka - mąż ma w razie czego możliwość zwolnić się w trakcie pracy?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-08-10 o 20:17 |
|||||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku około 14.00 odszedł mi śluz podbarwiony różową krwią. skurcze ok 18.00 akurat na 19.00 miałam wizytę i lekarz stwierdził 2 cm rozwarcia. O 3.30 jechaliśmy do szpitala. Rozwarcie na 4 cm i do 9 nic nie drgnelo. O 11.55 urodziłam
Marta oj tak, starsza siostra pełną parą. Czuję, że będzie z niej świetna pomocnica. I bardzo dobrze, powiedz jej tak. Tym bardziej jakie jest to dziecko. Zwolnić się nie, bo jest sam w recepcji ( w hotelu). Tylko kogoś mieć pod telefonem, aby go zastąpić. A do mnie muszą przyjechać wtedy rodzice, bo ktoś musi z Mają zostać. Zamieszanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
Madzialenka o to samo chciałam spytać
![]() I co mąż zostaje z Mają a Ty sama na porodówkę czy ktoś przyjedzie do małej? Marta to tak samo nasz pies (tzn no rodzinny, razem go znaleźliśmy ) upodobał sobie teściową
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling do Mai przyjadą moi rodzice. Mają być pod telefonem. Mąż musi być ze mną, bo bez niego nie rodzę
był dla mnie mega wsparciem przy pierwszym porodzie. Gorzej jak będzie na noc w pracy. Ktoś będzie musiał jechać i go zastąpić. Takie zamieszanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie jakby sobie załatwił kolegę już teraz, że dzwoni i od razu przyjeżdża
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling wiem właśnie. Choć ja ludze się, że to nie będzie tak, że nagle w nocy mi wody odejdą i zacznie się akcja jak na filmie. Tylko, że już to będę czuła od rana jak teraz.
Wasi mężowie biorą tacierzynski od razu od porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Rojku tak wiem że teraz coraz coś będzie boleć czy kluc.Z tym że w mojej sytuacji ja musze reagować wczesniej a nie czekać aż się akcja zacznie.Marta masz racje.Nie daj sobie i już.
Usłyszałam od siostry że skoro nic mi nie dolega to po co leżę..Czyli sobie wszystko wymyślam i leżę plackiem dla przyjemności..Stwierdziła że to moja pierwsza ciąża więc wyolbrzymiam..Nie ma to jak wsparcie rodziny.. |
|
|
|
#1872 | |
|
Konto usunięte
|
Musicie być przygotowani na każdą sytuację
![]() Ja to nawet nie wiem jak z tym tacierzyńskim jest. Mój Tż prowadzi firmę i ma już załatwione zastępstwo na po porodzie. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Juka porażka. Widzę wsparcie na wysokim poziomie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak dokładnie...A najlepsze w tym wszystkim jest to że ona w ciąży miała dokładnie taki sam problem..Fakt nie leżała w domu ale na podtrzymaniu była dwa razy i urodziła wcześniaka ostatecznie.Wg niej ja też nie wytrwam do terminu..Wsparcie super.Nic dziwnego że przez całe życie mam z nią ograniczony kontakt..
|
|
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak mój bierze od razu bo wtedy bedzie mi najbardziej potrzebny ( pewnie nie będe czuła sie mega super i świeżo po porodzie). A tak to razem sobie jakoś poradzimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mój też od razu.
|
|
|
#1877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój też od razu.
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdki w 3 odcieniach. Przyśniły mi się wczoraj i od razu mężowi wizję przedstawiłam
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Marta świetna decyzja
Juka pewnie Cię zatkało. Co to za baba? Trzeba było jej odpowiedziec, ze lezysz, zeny nie urodzic wczesniaka, jak ona. I uczysz się na jej błędach. Madzialenka, jestem pod wrażeniem Maji! wspaniała córeczka!Mój mąż weźmie sobie okolicznościowy, żeby mi pomóc po cc. Jak bedzie zle, to weźmie zwolnienie na opiekę nad żoną po cc, albo tacierzynski. Ale jako mniej więcej doswiadczona matka, czuję, że dam sobie radę sama. Na szczęście mąż nie ma problemu z urwaniem się z pracy. Mój syn dziś ma 3 urodziny. Wczoraj rodzinna impreza, a dzis wycieczka po mieście. Rano zabralam go nalesnikarni i zamowil sobie mus bananowy, ale mina mu zrzedła, gdy zobaczył shake'a zamiast mus Kubusia w tubce jutro juz siedzimy w domu, bo muszę odpocząć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Juka dzięki 😘 buziaki dla malego solenizanta 😁
|
|
|
#1881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dzielna dziewczynka ja nie byłam takim grzecznym aniołkiem jesli chodzi o szczepienia. Szczerze to współczuje mojej mamie- do dzisiaj pamietam każde szczepienie i juz drżę ma sama myśl ze ktoś bedzie kul mojego dzidziutka ... no ale cis musze byc dzielna żeby nie przenosić swoich leków na dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juka, pytalas wczesniej czy mi przy tych bólach twardnieje brzuch. Raczej niespecjalnie, ale miękki też nie jest. Ja to myślę, że nie ma co słuchać innych. Każdy bedzie miał wiecznie złote rady, każdy inne. Czy mówiłam Wam już, że nastawiam się na szybki i bezbolesny poród? :d no dobra, mało bolesny. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1883 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Hej wrześniówki!
Witam się jako wrześniówka, która stała się sierpniówką po przegranej walce z łożyskiem przodującym. Dziś o godz. 9.30 zostałam po raz drugi mamą. Nasza córeczka Paulinka urodziła się przez cc i waży 2700 g, mierzy 50 cm. Dostała 10 pkt. Ponieważ jest wcześniaczkiem (35 tc), póki co leży w inkubatorze. Pozdrawiam i życzę terminowego donoszenia wszystkich ciąż! |
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Neocleo gratuluję!
To nas zaskoczyłas! 2700, to chyba dobra waga? Oby prędko nadrobiła mała Paulinka Szybkiego powrotu do domu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Neo gratulacje 😘
|
|
|
#1886 |
|
Magda ;)
|
Neocleo gratuluję i z jednej strony zazdroszczę, że masz już bobasa po swojej stronie
Wczoraj nadrobiłam Was, ale już nie miałam siły odpisywać, a godzinę temu dowiedziałam się, że zmarł brat mojego taty
|
|
|
|
#1887 | |||
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi z powodu wujka
|
|||
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() uspokoiłas mnie bardzo bo dzisiaj zaczynam 35 tc i cieszę sie ze takie zdrowe kruszynki sie rodza wiadomo ile bedzie leżała w inkubatorku? Jak sie czujesz po cesarce? Mozesz wstawać?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że wszystko ok ...mimo 35tc Ja obecnie kończę 34tc.... strach Pozdrawiam z sąsiedniego wątku.... październikowka z TP na 25.09 ...tak się przesunelo Trzymam kciuki za koleżanki wrześniowki...zdrowycg maluszków i szybkich porodów |
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

nie opuszcza mnie na krok, jak stoję to ona między moimi nogami, w toalecie też siada mi między nogi itp. Wiecznie pcha mi się na kolana czy to w domu czy jak jesteśmy poza domem u kogoś. Nie odstępuje mnie praktycznie wcale, zwłaszcza odkąd jestem na L4 i ciągle z nią. 

wspaniała córeczka!
jutro juz siedzimy w domu, bo muszę odpocząć... 

Szybkiego powrotu do domu!