Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-21, 18:47   #1330
201705250937
Konto usunięte

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
wklejam wczorajsze U i proszę o ocenę. dodam, że ja sama jestem w końcu po raz pierwszy od jakiegoś czasu dumna ze swojego jadłospisu. na pewno przyczyniły się do tego wczorajsze duuże zakupy i, co za tym idzie, zaopatrzenie się w niezbędne produkty. ostatnio zbytnio zaszalałam ze słodyczami, być może i nie odłożyło się to jeszcze w postaci tłuszczyku, ale dostrzegam cellulit i znacznie gorszą kondycję cery.. najwyższa pora przystopować. jakby nie było- lepiej zapobiegać niż leczyć, prawda? przepraszam za ot, ale uznałam, że jeśli napiszę to tutaj wszem i wobec, będzie mi łatwiej wytrzymać w postanowieniach. a więc ograniczam drastycznie cukier [czyli zjadam go jedynie w postaci owoców, mleka i jogurtów/serków homo owocowych.] i kawę [limit to jeden duży kubek dziennie]. słodycze- 1-2 razy tygodniowo w przyzwoitych ilościach. i tyle. myślę, że ciężko nie będzie. jeszcze raz przepraszam za ot.

I. owsianka- pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, 1/3 banana, garść mieszanki bakaliowej [rodzynki, orzechy włoskie i ziemne]
zielona herbata z płaską łyżeczką miodu
II. kromka razowca ze słonecznikiem + masło + szynka drobiowa [3 plastry]+ szczypiorek, sałata, rzodkiewka, pomidor;
kubek [200ml.] soku warzywnego tymbarka
mała pomarańcza
w międzyczasie: big kwaśne jabłko
kawa z mlekiem
zielona herbata z miodem
III. gołąbek [dużo mięsa, mało ryżu.] z kapustą w sosie pomidorowym
porcja ziemniaków
surówka- kapusta biała, marchew, kukurydza, pietruszka, seler, por- wszystko z łyżką oleju sojowego;
kilka łyżek groszku konserwowego
IV. serek wiejski z łyżką soku malinowego + sporo słonecznika i pestek dyni + łyżka kakao naturalnego
V. omlet z 2 jajek, z łyżeczką masła śmietankowego, kawałkami czerwonej papryki, cebulką i szczypiorem;
300ml. soku warzywnego

PROSZĘ O OCENĘ.
zegnamy ed

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
P !

Śniadanie:
Owsianka (50g płatków na mleku szklankowanym 1.5%, długaśny banan i rodzynki w czekoladzie [1/2 opakowania], zmiażdżone nerkowce)

II Śniadanie:
Maślana buła gigant z masłem i dużą ilością półtłustego twarogu na słodko i cynamonowo

III Śniadanie:
domowa sałatka warzywna z majonezem (: paluch ziarnisty na zagrychę

Obiad:
ogórkowa zabielana
pieczeń w ciemnym sosie
kalarepa z ryżem

Deser:
ciasto czekoladowo orzechowe
kawa z mlekiem

Podwieczorek:
grahamka krojona na 5, z żółtym serem, bryndzą, jajkiem, tuńczykiem, czosnkowym twarożkiem i warzywami kanapkowymi, sporo zieleniny

Kolacja:
2 bułeczki małe maślano-czekoladowe z mlekiem w 35o ml kubku

a teraz pora na pistacje
i Fable

Troche mnie tu nie było i musiałam dwa razy sprawdzic czy ten post jest Dekas Niesamowite postępy

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
rodzynki też owoce

jednego dnia same warzywa, drugiego owocki potem słodycze i tak sobie skaczę, raz na to mam ochotę, raz na co innego.

no właśnie nie wiem co z tym metabolizmem... wiem, że zacznę tyć, narazie organizm chyba pożytkuje energie na odbudowę zniszczeń, zaczęłam szybciej chodzić, łatwiej mi się myśli, wszystko zaczyna tak po ludzku pracować, już się doczekać nie mogę efektu! chciałabym już ważyć to 60kg... i dostać miesiączki
i mieć większy biuścik

kurde jak mi było fajnie jak tyle ważyłam, miałam faceta i w ogóle...

a dzisiaj P weselne, bo świadkuje Dodam gdy tylko wytrzeźwieję
To takie miłe skojarzenia związane z P. Muszę się też tego trzymać. Bo wyglądając zdrowo jakoś bardziej zachęcam ludzi do siebie nie wyglądamy tak jakoś strasznie
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
wczorajsze U:

I. owsianka- pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, trochę słonecznika, pół banana, 2 łyżki kleiku ryżowego;
kawa z mlekiem
II. w szkole- a) mała grahamka z masłem, szynką, sałatą i rzodkiewką;
krówka-ciągutka
b) duże jabłko
III. naleśnik ze zwykłej pszennej mąki smażony na teflonie, ze szpinakiem, pastą jajeczną i przyprawami
filet śledziowy z surówką jarzynową, polaną majonezem;
w międzyczasie: kawa z mlekiem
IV. 1,5 małego pączka babcinej roboty grubo nadziewanego marmoladą []
szklanka mleka
V. talerz zupy szczawiowej zabielanej z ziemniakami
około 300g. warzyw na patelnię
jabłko

proszę o ocenę..
tu też było ładnie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
wyjątkowo weekendowe U

I. (9.45)Kromka chleba graham z drobiową polędwicą,serem, spora garść chrupek Sombreros, jajko smazone na maśle (jakaś łyżeczka )-360

II. (12.30)McFlurry aim&czekolada , Cappuccino- 500

III. (15)1/2 kanapki McRoyal, trochę surówki z kiszonej kapusty , kilka prażonych orzeszków ziemnych -270

IV. (19 , zjedzone w mega nerwach,ale nie z ich powodu jeśli wiecie o co chodzi ) Kawałek sernika pascha (samo nadzienie,bo biszkoptowy spód mi nie zasmakował )małe jabłko,2 kostki Milki mlecznej, Ricore z mlekiem 7.5% - 400

V. (ok.22) druga połowa McRoyal'owej kanapki, garść orzeszków pewnie -300

ilościowo w sam raz xD

Muszę nauczyc sie takiego pysznego jedzenia. Wysztko tu takie pasujące i smaczne.

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
P
Iśn: kaszka ryżowa Nestle z brzoskwiniami + mleko sojowe AproSoja Wanilia + musli tradycyjne Sante + pestki słonecznika Kresto + otręby owsiane Sante + płatki owsiane bio + chleb + masło + banan
IIśn: kanapki - biały chleb + masło + szynka + ser + pomidor jajowaty (4)
przegryzka - winogrona + banan
Ob: frytki (dużo) + mięsko z sosem (duży kotlet z mięsa mielonego) + ogórek kiszony
P: nugat z orzechami + winogrona
w międzyczasie - 3 szklanki coca-coli (kocham i nie bić mnie za to)
K: kanapki - biały chleb + masło + ser kozi biały + pomidor (4)
Do oceny!
i jak tam, tyjesz Ty co?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora