![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
![]() ![]() ej faktycznie mozna by zjesc takiego owocowego hot doga ![]() Ja to zrobilam tak ze w plasterki banana dałam i podgrzałam na suchej patelni wszystko ![]() Ale pomysł niewatpiliwie bardzo dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
niby R :
Iśń linessa z mlekiem 1,5 % IIśń ciemna bułka z sałatą, pomidorem i ogórkiem obiad warzywka z patelni, pół torebki ryżu mały kartonik mleka sojowego czekoladowego podwieczorek danio orzechowe, potarta marchewka z jabłkiem kolacja wieśniak, ogóreczek ;d ciągle się uczę ![]() będę bardzo, baaardzo wdzięczna ![]()
#1294 | |
Raczkowanie
|
Wyszło mi jakieś 1850 max 2000 kalorii
Cytat:
kalorii to około 1100 ogólnie to chyba za mało, ćwiczysz coś? Jesteś wege? Hmm czytałaś wątki podwieszone?
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
iza_wiosenna że można sobie pozwolić na węgle po godzinie 16?
a nie lepiej więcej białka. Ty jesteś na U?
#1296 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zjadłam całą saszetkę linessy. to za mało? bo wcześniej robiłam tak, że dosypywałam trochę granoli. no, ale ona tez ma sporo kalorii. ćwiczę, ćwiczę. oprócz tego, że w domu to jeszcze trenuję taniec towarzyski i prawie codziennie mam 2-3 godzinki zajęć. ogółem to sporo się ruszam. jestem wege, a wątki czytałam. ale jakoś nie umiem jeszcze tego wszystkiego ogarnąć. na razie jestem na etapie wyrzucania tych złych rzeczy z jadłospisu. pracuję nad wstawianiem tych dobrych czyli między innymi warzyw ![]()
![]() |
#1297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednego dnia same warzywa, drugiego owocki potem słodycze i tak sobie skaczę, raz na to mam ochotę, raz na co innego. no właśnie nie wiem co z tym metabolizmem... wiem, że zacznę tyć, narazie organizm chyba pożytkuje energie na odbudowę zniszczeń, zaczęłam szybciej chodzić, łatwiej mi się myśli, wszystko zaczyna tak po ludzku pracować, już się doczekać nie mogę efektu! ![]() ![]() i mieć większy biuścik ![]() kurde jak mi było fajnie jak tyle ważyłam, miałam faceta i w ogóle... a dzisiaj P weselne, bo świadkuje ![]() ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze U:
I. owsianka- pół szklanki płatków, pół szklanki mleka, trochę słonecznika, pół banana, 2 łyżki kleiku ryżowego; kawa z mlekiem II. w szkole- a) mała grahamka z masłem, szynką, sałatą i rzodkiewką; krówka-ciągutka b) duże jabłko III. naleśnik ze zwykłej pszennej mąki smażony na teflonie, ze szpinakiem, pastą jajeczną i przyprawami filet śledziowy z surówką jarzynową, polaną majonezem; w międzyczasie: kawa z mlekiem IV. 1,5 małego pączka babcinej roboty grubo nadziewanego marmoladą [ ![]() szklanka mleka V. talerz zupy szczawiowej zabielanej z ziemniakami około 300g. warzyw na patelnię jabłko proszę o ocenę..
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
jestem na u. na U można jeść wszystko, o której chcesz. Kolacja absolutnie nie musi być białkowa! im później, tym więcej białka to zasada typowo REDUKCYJNA!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
dobrze to co robić i jak się odżywiać, by znów nie przytyć?
jeść po mniej i posiłki o względnie stałej porze? poza tym pić 1,5l wody dziennie - to wiem na pewno. ale czy to wystarczy?
#1301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to jak na tyle ćwiczek to jest stanowczo za mało kalorii.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś tak: Śniadanie: Trochę więcej niż 50 g płatków owsianych, jabłko, banan, jogurt naturalny, nerkowce, orzechy włoskie II śniadanie: Grahamka z pastą jajeczną, pomidorem i szczypiorkiem Dwa trójkąty wielkiego białego Toblerone Obiad: Zabielana zupka kalafiorowa Pieczony kurczak Pieczone ziemniaki Sałata ze śmietaną Deser: Porcja Haagen-Dazs o smaku Vanilla Caramel Brownies ^^ Kawa z mlekiem Podwieczorek: Dwa tosty fhransuskie z deserem jogurtowym z jagódkami Reszta deseru jogurtowego Kolejny wielki trójkąt Toblerone Kolacja: Idę na burżujskie sushi ;D ;D ;D
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
P:
10- 3 nalesniki : 1 z nutella, 2 z dzemem truskawkowym i smietana, 3 z serem bialym i cukrem , 5 sliwek wegierek 12- garsc orzeszkow ziemnych,garsc pestek dyni , 2 kromki chleba z maslem, szynka, salata,ogorkiem i szczypiorkiem 14-sporo makaronu z sosem pieczarkowym, pelny talerz zupy wielowarzywnej , cappucino , kawalek ciasta snickers, 2 kawalki ciasta z malinami i bita smietana 17-duzy talerz salatki(kapusta pekinska, piers z kurczaka,ogorki konserw.,ketchup), grahamka posmarowana serkiem topionym ze szczypiorkiem, 2 kiwi po 19 - szlanka mleka, drozdzowka z budyniem, drozdzowka z makiem pewnie jeszcze wpadna jakies owocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
wyjątkowo weekendowe U
I. (9.45)Kromka chleba graham z drobiową polędwicą,serem, spora garść chrupek Sombreros, jajko smazone na maśle (jakaś łyżeczka )-360 II. (12.30)McFlurry aim&czekolada , Cappuccino- 500 III. (15)1/2 kanapki McRoyal, trochę surówki z kiszonej kapusty , kilka prażonych orzeszków ziemnych -270 IV. (19 , zjedzone w mega nerwach,ale nie z ich powodu jeśli wiecie o co chodzi ![]() ![]() V. (ok.22) druga połowa McRoyal'owej kanapki, garść orzeszków pewnie -300 ilościowo w sam raz xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Pozdrawiam Wizażanki ![]() ![]()
#1308 |
Raczkowanie
|
Malwina0982394 P:
10- 3 nalesniki : 1 z nutella, 2 z dzemem truskawkowym i smietana, 3 z serem bialym i cukrem , 5 sliwek wegierek mam nadzieje że naleśniki duże 12- garsc orzeszkow ziemnych,garsc pestek dyni , 2 kromki chleba z maslem, szynka, salata,ogorkiem i szczypiorkiem tu by owocek pasował ![]() 14-sporo makaronu z sosem pieczarkowym, pelny talerz zupy wielowarzywnej , cappucino , kawalek ciasta snickers, 2 kawalki ciasta z malinami i bita smietana mmmmm pycha 17-duzy talerz salatki(kapusta pekinska, piers z kurczaka,ogorki konserw.,ketchup), grahamka posmarowana serkiem topionym ze szczypiorkiem, 2 kiwi po 19 - szlanka mleka, drozdzowka z budyniem, drozdzowka z makiem pewnie jeszcze wpadna jakies owocki ![]() bardzo ładnie ![]()
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
oto mój dzisiejszy
![]() na śniadanie kanapki - chleb z nasionami oleistymi, ser żółty i ketchup [wieeeem, wieeem, ale nie bylo nic innego ![]() na obiad ziemniaczki + sałata z sosem vinegret potem serek wiejski - powiedzmy, że w ramach podwieczorku na kolację również wieśniak... |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Gość
|
P
Iśn: kaszka ryżowa Nestle z brzoskwiniami + mleko sojowe AproSoja Wanilia + musli tradycyjne Sante + pestki słonecznika Kresto + otręby owsiane Sante + płatki owsiane bio + chleb + masło + banan IIśn: kanapki - biały chleb + masło + szynka + ser + pomidor jajowaty (4) przegryzka - winogrona + banan Ob: frytki (dużo) + mięsko z sosem (duży kotlet z mięsa mielonego) + ogórek kiszony P: nugat z orzechami + winogrona w międzyczasie - 3 szklanki coca-coli (kocham i nie bić mnie za to) K: kanapki - biały chleb + masło + ser kozi biały + pomidor (4) Do oceny! |
![]() |
![]() |
#1311 |
Zadomowienie
|
iza_wiosenna tylko kochana ja nie chcę wcale liczyć kcal
![]() mogłabyś wrzucić swój przykładowy jadłospis? moje U na dzisiaj: Ś: duża grahamka dzielona na 3 z camembertem 13% tłuszczu i pomidorem II Ś: 200 gram jogurtu owocowego z ziarnami zbóż Diät 0,1% z Lidla O: panga i warzywa z pary z mnóstwem orzechów ziemnych (jakieś 60-70gram pewnie) K: 2 szklanki koktajlu: owoc pomarańczy, mleko 0,5%, lody czeko-waniliowe to będzie jakieś 1500kcal?
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że ten jogurt 0,1% był zjedzony tylko dlatego, że go lubisz, a nie ze względu na niska zawartość tłuszczu ![]() do obiadu staraj sie dodawać jakieś węgle (ryż, makaron ziemniaczki etc) - dodadzą ci energii. co do mleka, słyszałam, że najlepiej jest pic takie o zawartości 1,5-2% tłuszczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Rozeznanie
|
Lepsze, bo bardziej różnorodne.
![]()
#1314 |
Zadomowienie
|
phenomena dziękuję za ocenę!
co do mleka to właśnie wszędzie czytam, że najzdrowsze odtłuszczone. jeśli idzie o jogurty to w ogole staram się jeść tylko naturalne i dodawać orzechy czy Bran Flake'sy. a ten wzięłam jednorazowo na spróbowanie. cukier jest tam zastąpiony splendą, więc dobry dla odchudzający się ![]() i naprawdę smaczny! szkoda, że nie mam nigdzie w pobliżu Lidla ![]()
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
nikki999 np: gazety typu Vita, której naprawdę ufam. poza tym różne artykuły na portalach o zdrowym odżywianiu. bardzo często się z tym spotykam.
ja tam lubię mleko 0,5% ![]() Wy macie jakieś inne info?
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Rozeznanie
|
Ostatnio miałam nieprzyjemną sytuację na mieście, więc kupiłam sobie dziś gaz pieprzowy. ;] Na opakowaniu jest napisane, że w razie czego można go zneutralizować tłustym mlekiem. Toteż nie odrzucajmy go! ;D A tak serio, to mleko 0,5% to jakiś bezsmakowy żart.
![]()
#1319 |
Zakorzenienie
|
Właściwie jak piłam mleko i zmieniłam je na 0,5% to momentalnie to, które pija się u mnie w domu- 3,2% stało się dla mnie jakieś takie...strasznie słodkie (?!). i mi już nie smakuje, chyba, że odrobina w kawie. No, ale generalnie to nie pijam mleka. a płatki wolę z mniej słodkim- 0.5%, choć i tak jadam to bardzo, bardzo sporadycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
A ty kupiłaś na gałki? czy w pudełku i za ile?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.