Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosomaniaczki :D - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-09-22, 11:18   #3642
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

No to zabieram się za nadrabianie
W weekend mnie nie było, tym razem balowałam na weselu i nazbierało się postów na 4 strony...

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Prezentuję świcę do kolekcji Kasiowych pudełek Taka drobnostka (zdjęcie 1), ale myślę, że z pudełeczkami fajnie się prezentuje (zdjęcie 2)...A Wy jak myślicie??
Myślimy, że to komplet piękny, az miło popatrzeć...
A ja nie mogę się doczekać, kiedy sięgnę po decou, choć sama sobie jestem winna, że to jeszcze nie nastąpiło

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Nie wstydź się Twoje rękodziełka są śliczne i na pewno maniaczki bardzo by chciały pooglądac i popodziwiać
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Telefon miałam w torebce i nie słyszałam jak dzwonił i w ogóle go nie wyjmowałam, dopiero jak idę spać to go ściszam, i wtedy zobaczyłam...
Mam ten sam problem, niemalże nigdy nie słyszę telefonu w torebce, nawet jak głośność ustawiona jest na maxa

Cytat:
Dziewczyny, napiszę Wam coś, dlaczego mam po raz kolejny ochotę pozabijać ludzi
Od kilku dni koło przystanku na mojej ulicy śpi malutka suczka z przepukliną - ktoś musiał ją tam przywieźć i po prostu ją zostawić bo za każdym razem jak podjeżdzał autobus ta suczka przychodziła na przystanek i patrzyła z nadzieją na wysiadających ludzi... No normalnie zabiłabym tego człowieka...
Zanosiłam jej jedzenie i wodę i za każdym razem przychodziła do mnie i nieśmiało machałą ogonkiem... Nawet z ręki mi jadła, widać od razu, że to domowy psiak...
[...]
Podziwiam Was i gratuluję postawy. Mi też cos się robi, kiedy słyszę takie historie, nie potrafię zrozumieć, jak można coś takiego zrobić bezbronnemu zwierzęciu...
Tak sobie myślę, że może dobrym pomysłem byłoby zgłoszenie się do lokalnej gazety, aby dać ogłoszenie w sprawie przygrarnięcia tej suczki? Z doświadczenia wiem, że takie akcje się sprawdzają. Jedna z gazet w moim mieście właśnie prowadzi taka akcję, z bardzo dużym odzewem. Duża część psiaków z ogłoszenia znalazła już nowy dom
A już znamienna była historia pewnej kotki angory, która przybłąkała się do redakcji... Była bardzo wygłodniała już, wychudzona, na sierści podobiły sie kołtuny, jednakże od razu widać było, jak bardzo lgnie do ludzi Mój TŻ razem z kolegami zaczęli ją dokarmiać, chcieli z niej nawet zrobić taką "maskotkę", a taki zwierzak w pracy potrafi dać wiele radości i chwilkę odprężenia. Niestety inni się nie zgodzili na jej zatrzymanie, więc jedna z osób pstryknęła zdjęcie, dodała kilka słów i puścili takie ogłoszenie w gazecie... Następnego dnia rano kotka znalazła nową właścicielkę.
Historia tej suczki jest straszna, ale nie załamuj się, jest dla niej na pewno nadzieja

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Witam
Nie udzielam się zbytnio bo chora jestem
Jednak staram się Was podczytywać
U mnie od samego rana okropna pogoda bez sensu, czekam na tż.
Co do psinki to dobrze zrobiłaś Finlora
Idę przygotować sobie śniadanko i moje napoje
Miłego dnia
Zdrówka dużo

Cytat:
Napisane przez PelniaNocy Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny i jestem z wami znowu
rozchorowałam się i mam czas
Ojej, jakaś jesienna epidemia, zdrowiej szybko

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
O jaką klamrę chodzi? Jeśli chodzi o dwa zaczepiane 'grzebienie', efekt jest fajny, ale nie dla moich włosów. Złapie krótsze, lżejsze, ale ja nijak nie mogę tego zapiąć. Klamra "duża spinka" też raczej ciężko łapie. Udało mi się kupić odpowiednio zębatą i szeroką, ale się złamała....
Ja też mam problem z zaczepieniem takiej klamry, bo nie łapie wszystkich włosów, ale znalazłam rozwiązanie - włosy okręcam, tak, że z tyłu na głowie robi się taki okrąg podwójny i spinam jedynie fragment obwodu.
Dziś testuję też inne rozwiązanie - zrobiłam koka, takiego ślimaczka z tyłu, a te "szczypce" przypięłam z przodu, łapiąc końcówki i część poprzedniego zwoju i całkiem nieźle się trzyma taka konstrukcja

Cytat:

A jeśli chodzi o muzykę bardzo lubię (niedawno odkryłam - tzn w zeszłym roku) solowe utwory byłej wokalistki zespołu Theatre of Tragedy - Liv Kristine.
Np. ta pioseneczka bardzo mi się podoba
http://www.youtube.com/watch?v=cMVVQzMEyc4
to jest zupełnie coś innego niż Theatre
Bardzo lubię Liv i jej projekty, uwielbiam Leave's Eyes, a już w ogóle odpłynęłam, kiedy po raz pierwszy usłyszałam "Norwegian Lovesong", która do dziś jest jedną z moich ulubionych piosenek.
Tylko jedno mi nie pasuje - nijak widzi mi się wizerunek sceniczny Liv

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Witam
Musze Wam powiedziec ze ostatnio nie mam na nic czasu. Dorosle zycie wciagnelo mnie juz na maxa. Praca- dom- Tz i tak w kolko. A wczoraj zaszalalam na imprezie i dzis zdycham I musze wam powiedziec ze mam cudownego TZa. Ciesze sie ze wreszcie go docenilam

Cytat:
I dziewczyny mam do Was prosbe. Mam sesje zdjeciowa za tydzien... i potrzebuje na ta okazje czerwona szminke (tylko ze jako ze mam dosyc male usta to musi byc intensywna ale polyskujaca czerwien), najlepiej jakbyscie polecily jakas tansza, bo szkoda mi wydawac sporo kasy na jeden raz, no i jestem w Londynie wiec cos z Rimmela, Maybelline, Miss Sporty itp (chodzi o to zebysce nie polecily Bella,Lovely itp). Jezeli macie swoj typ prosze poradzcie! I jeszcze jedna prosba... Musze miec pokrecone wlosy! Nie mam zamiaru wydawac 40 funtow na zrobienie fryzury u fryzjera dlatego jesli macie jakis dobry sposob na fajne pokrecenie wlosow to piszcie! Moja siostra mi zrobi, tylko musze wiedziec jak
Ja kręcę na papiloty, utrwalam lakierem przed nawinięciem, jak sa jeszcze lekko wilgotne i z takim ładunkiem na głowie idę spać, aby sie to dobrze utrwaliło, bo moje włosy są sztywne jak druty i szybko sie rozprostowują.
Ty masz chyba delikatniejsze, więc łatwiej będzie Ci utrzymać skręt

BTW: cóż to za sesja?

Cytat:
A i wiem ze ten problem sie juz tu przewijal, ale musze go poruszyc jeszcze raz. Potrzebuje "naprawic" swoja cere! Juz nie moge na siebie patrzec Mam naczynkowa, wrazliwa cere, raczej normalna (ani sucha, ani tlusta). I wszystkie pryszcze ulokowaly sie na czole i w okolicach ust, brody. Policzki i nosek mam perfekcyjne. Stosuje Effaclar od 4 miesiecy ale zadnych efektow nie widze Prawie wszystkie nowe kremy jakie probuje zastosowac odrazu mnie zapychaja... No i oprocz kremu potrzebuje jeszcze tabletek. Niegdys lykalam:
-Revalid - na wlosy idealny! Bardzo mi sie po nich poprawily, niestety nie patrzylam pod katem wplywu na cere poza tym jest drogi
-Skrzypowita- zero efektow, moze jedynie paznokcie mi sie troszke poprawily
- Silica- szkoda kasy
-Belissa- bylam zadowolona z tych tabletek, ale jak w przypadku powyzszych nie analizowalam jej wplywu na cere tylko na wlosy/paznokcie
Moze wy macie jakies doswiadczenie z tabletkami/preparatami na wlosy/cere i paznokcie i mozecie ktores doradzic??
Bede naprawde bardzo wdzieczna za wszelkie informacje.

MIlego dnia
A może jakieś drożdże? Tabletki, maseczki, mikstury?
Ja na razie tapetuję się maseczką z polopiryny/aspiryny, bo widzę, że ładnie na mnie działa [podobnie jak żel do mycia twarzy z Bielendy], ale skoro Effaclar Ci nie pomaga, to ta maseczka pewnie też nie będzie skuteczna, bo to ten sam kwas. Może w takim razie jakieś AHA?

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
BTW: ostatnio [odkąd zrobiło się chłodniej] moja Zuza upodobała sobie spanie na minitorze [starszy typ z "tyłkiem"]- trochę jest twardy ale za to fajnie grzeje. Załaczam zdjęcia
:rotfl; wygląda rozkosznie
Dobrze, że mój Ryr na to jeszcze nie wpadł
ma natomiast sój ulubiony wieczorny rytuał - przychodzi do mnie podczas dziubaninki naszyjnikowej i kładzie się na lewym udzie bardzo się do niego przytulając i czule je obejmując

[QUOTE=19agusia91;9095895
Poza tym, byłam dzisiaj u dziadka w szpitalu, wyszłam płacząc. ech, nie widziałam go jeszcze nigdy w tak kiepskim stanie. Boję się...

I z tych mniej ważnych spraw. Wyglądam okropnie. Przestałam pić pokrzywę (chyba przecholowalam ), a moja cera woła o nią. Dawno nie miałam takiego wysypu. Aż żałuję,że nie mam żadnego mocno kryjącego podkłądu, wstyd się ludziom pokazywać.

Przepraszam, że tak marudzę, ale jest mi cholernie źle.[/QUOTE]
Współczuję
Dużo zdrowia dla Ciebie i Dziadka

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Witajcie. Dziękuję Wam bardzo za słowa wsparcia.

Powoli muszę wracac do normalnego życia choc mnóstwo problemów "spadło" mi teraz na głowę - mieszkanie, bieganie po urzedach, głowienie sie skad wziąść pieniądze... Babcia przepisała na mnie swoje mieszkanie jeszcze jak zyła, bylam jego właścicielka ale wiadomo - tylko na papierze bo babcia tam sobie cały czas mieszkała. nie brałam pod uwagę tego, że babcia moze umrzeć w ciagu najbliższych kilku lat choc miała już lat 86 - ale była tak energiczną, samodzielną i pełną życia osobą o wspaniałym zdrowiu ze jej śmierć dla wszystkich była prawdziwym szokiem. a ja wogóle nie brałam pod uwagę przeprowadzki i utrzymywania się samej, rozpoczęłam studia, jestem bez pieniedzy a rachunki płacić trzeba... bylam dzis w tym mieszkaniu i caly czas wydawało mi sie ze to wszystko to tylko zły sen, że babcia zaraz wejdzie do pokoju niosąc mi owocowa herbatę, którą zawsze mi robiła...bardzo mi jej brakuje...

muszę jednak zebrać sie i życ dalej, choć nie jest to łatwe. jeszcze raz bardzo Wam dziekuję i pozdrawiam serdecznie
Trzymaj się Kochana, na pewno jest Ci bardzo ciężko w takich chwilach, ale wszystko się ułoży, daj Sobie tylko czas...

[QUOTE=xyoko;9100084]Cześć
Kurcze, myślałam, że przeziębienie mi przechodzi a tu wczoraj wieczorem nagle pojawiła się gorączka Chyba za bardzo przechodziłam ten tydzień, zamiast wyleżeć w łóżku, ale niestety nie miałam wyjścia..
/QUOTE]
No nie... epidemia szaleje na całego. Trzymaj się cieplutko i nie daj grypie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Bry wszystkim
Widziałyście film "nieznajomi" Oglądałam wczoraj i muszę powiedzieć, że dobry jest- trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Z drugiej strony dość przerażający
Jak zwykle jestem do tyłu z filmami tyle chciałabym obejrzeć, a tu jak zwykle - czas... A trailery "Nieznajomych" wyglądają kusząco...

EDIT: Anenia11, czmu nas podglądasz ???
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując