|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nie podoba mi sie zapach mężczyzny
Cześć
mam problem. Od kilku miesiecy przyjaznie sie z mezczyzna, z czasem nasza reclacja stala sie romantyczna i jest naprawde swietny i jest swietnie miedzy nami. Jestesmy jednoczesnie przyjaciolmi, mozemy na siebie liczyc ale jest miedzy nami uczucie i pierwszy raz w moim zyciu wspanialy seks do ktorego mialam uraz. Jendak mam problem z tym ze nie podoba mi sie jego zapach... raczej nie chdozi o pot bo dba o higiene ale moze to jego naturalny zapach... to jest dla mnie powoli nie do przejscia. Wiem ze dopoki gdzies nie wychodzi nie uzywa dezodorantu, moze jakby to robil nawet w domu byloby lepiej. Nie uzywa tez perfum a moze to by pomoglo (zwlaszcza ze lubie perfumy u mezczyzn wiec tym bardziej mi zal ze ich nie uzywa), znalalm tez mezczyzn ktorzy uzywali zelu od prysznic ktory zostawial zapach na ich skorze... ale nie jestem w stanie mu tego powiedziec zwlaszcza po tylu miesiacach spania razem itp. im jestesmy blizej tym bardziej mnie to meczy. co moge zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie podoba mi sie zapach mężczyzny
Z całym szacunkiem, sypiacie razem, nie macie w tym żadnych oporów, ale wstydzisz się poprosić go o częstsze używanie dezodorantu?
I przede wszystkim, czy to jest prawdziwy problem i stosowanie dezodorantu/perfum załatwiłoby sprawę, czy po prostu tracisz zainteresowanie nim, emocje opadają i zaczynasz wymyślać jakieś dziwne, mało istotne rzeczy które Ci w nim nie pasują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
właśnie jesteśmy coraz bliżej i coraz bardziej się angażuje i tym trudniej mi to spychać jako nieważny problem. mam straszne opory przed poproszenie go przez to że przez tyle miesięcy nic nie mówiłam na ten temat, nawet nie wiem w jaki sposób to ugryźć:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Też nie rozumiem - sypia się z kimś, a nie jest się w stanie zakomunikować prostej rzeczy. To po prostu trzeba powiedzieć i tyle, przecież sam się nie domyśli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Możesz spróbować zasugerować to delikatnie, np. stwierdzić, że lubisz jak pachnie po prysznicu, z konkretnym żelem lub zapachem wybranych perfum. Możesz zasugerować wspólne poszukiwanie perfum, które będą podobać się także Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Możesz mu kupić perfumy, a co do dezodorantu to powiedzieć wprost by używał też w domu, bo inaczej trochę nieświeżo pachnie. Inna rzecz to na ile to rzeczywiście rozwiąże problem, bywa że zapach danej osoby aż nas odrzuca, mimo że jest czysta, i na to się nic nie poradzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie podnoś głosu, nie zaczynaj od 'kochanie, musimy porozmawiać' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli sytuacja się nie zmieni, to nie, żadna miłość nie pomoże znosić latami czyjegoś zapachu, jeżeli nie odpowiada. Wszystko się w końcu o to rozbije i posypie. Albo się odezwij, albo zerwij.
![]() |
#9 |
demoralizator
|
Kup mu perfumy.
Od siebie polecam: Azzaro Chrome Legend lub CK Be - ze świeżych Hugo Boss Bottled Elixir - lekko słodkie Są ze średniej grupy cenowej i wspaniale układają się na męskiej skórze ![]() Edytowane przez twiggz Czas edycji: 2025-05-28 o 14:39 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kup mu perfumy, powiedz że bardzo ci sie podobają i twoim zdaniem będą mu pasowały. Jak to nie pomoże to po prostu pogadaj z nim szczerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja bym też zwróciła uwagę na to, co nosi - ubrania, czy zmienia naprawdę regularnie, ma je wyschnięte porządnie. Czy mycie się oznacza użycie myjki, czy gąbki, czy tylko takie lekkie spłukanie się. Bo to, że się człowiek myje, nie oznacza że jest domyty. Stąd może być dziwny zapach.
Albo już taki ma, ale to są kwestie biologiczne. Zapach może mówić, że dana osoba nie jest dobrym partnerem dla nas w sensie jakiegoś łączenia genów. Zapach może być też rodzajem wspomnienia, w tym przypadku negatywnego. Może ktoś w Twojej przeszłości pachniał podobnie i masz teraz złe skojarzenia?
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Czy na pewno nie brak higieny? Nieużywanie dezodorantu dla mnie jest brakiem higieny, tak samo jak niewykąpanie się przed spaniem. Może być tak, że na to składa się kilka czynników - niezbyt świeże ciuchy, brak perfum, pot. Podarowałabym mu perfumy , ale nawet najbardziej
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Nawet najlepszych perfum nie zastąpi, mycie, świeży ciuch, czyste włosy. Najważniejsza rozmowa jednak. Jak sugestia , a lepiej konkret nie pomoże to wtedy przemyśl. Zgadzam się co do wspomnienia zapachu. *txt ucięło :} |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie lubisz jego zapachu, a macie wspaniały seks? Coś mi się to kłóci.
Ja jestem czuła na zapachy i dla mnie przyjemny zapach faceta to podstawa. Przy czym każdy pachnie inaczej, mnie się zapach mojego faceta podoba nawet z rana bez dezodorantu albo nawet kiedy przychodzi po pracy spocony. Po prostu widocznie jego feromony mi pasują. Nie wyobrażam sobie intymnych sytuacji z kimś, kogo zapach mnie odpycha
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli naturalny zapach tak bardzo przeszkadza mimo współżycia i utrzymywania higieny przez drugą osobę to jednak poszukałabym przyczyny w jakimś swoim postrzeganiu. Może tak jak pisano jakieś negatywne skojarzenie z inną osobą, może niedobranie na poziomie genetycznym i podświadoma reakcja, może jeszcze coś innego. Jestem ciekawa gdyby to facet napisał, że w sumie świetna babka, świetny seks, dba o higienę ale jej naturalny zapach jest dla niego nie do przejścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie wiem po co te rady z perfumami i prysznicami jak laska pisze, że gość nie ma z tym problemu... Jak to jego naturalny zapach, to trochę lipa, bo nic z tym nie zrobisz. I fakt, dziwne, że się nad tym zastanawiasz dopiero teraz. Też jestem, jw., wrażliwa na zapachy i tak, zdarzyło mi się z tego powodu dać kosza, dlatego tym bardziej nie rozumiem jaki jest sens dawania szansy komuś, od kogo Cię odrzuca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Sypiasz z kimś kto ci śmierdzi??
Dla mnie to mega dziwne Nic mu nie kupuj tylko poprostu wysyłaj go pod prysznic przed seksem i tyle I powiedz jak się używa dezodorant czyli od razu po kąpieli Edytowane przez MisiekBydyniowy Czas edycji: 2025-06-02 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A tak z ciekawości? Czy facet odżywia sie mocno niezdrowo? Bo to też moze rzutować na zapach ciała, podobnie jak np alkohol.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.