|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zarządzanie 2 st. po innych studiach 1 st.
Hej,
mam pytanie do osób, które być może były w podobnej sytuacji jak ja - zmiana dziedziny studiów po ukończonych studiach pierwszego stopnia z zupełnie innej. Trochę o mnie: mam ukończone studia 1 stopnia z filologii angielskiej, ale w trakcie zmieniły mi się zainteresowania i padła decyzja na zarządzanie 2 st. (spec. HR). Związane jest to poniekąd z własnymi doświadczeniami zawodowymi w różnych miejscach pracy oraz samo zainteresowanie tematyką ZZL. ![]() Po ukończonych studiach odsiana została lista potencjalnych studiów drugiego stopnia, temat zawężył się do logopedii i zarządzania. Wybór padł na to drugie. Pojawiły się u mnie jednak pewne wątpliwości odnośnie tego, czy na zarządzaniu 2 st. będę w stanie "nadgonić" materiał - na tym kierunku jest makroekonomia, statystyka, rachunkowość zarządcza i ekonometria. Jak z makroekonomią do czynienia już w życiu było mi dane na dawnym, nieukończonym kierunku studiów (i wiem, że jest to do ogarnięcia), tak mam wątpliwości co do rachunkowości, a przede wszystkim do ekonometrii. Brzmi to conajmniej skomplikowanie ładnie mówiąc. ![]() Sylabus przedmiotu został przeze mnie dokładnie przestudiowany (po większej analizie: również bardzo interesujący) i jestem w trakcie powtórek z matematyki i nauki nowych rzeczy (jestem na transformacjach regresji, których w liceum nie było [podstawa z matematyki]), ale nie idzie aż tak źle. Jednak moje pytania dotyczą czegoś innego:
Nie ukrywam - matematyka nie jest moją mocną stroną - jeżeli mam wzór, to policzę, dlatego nadganiam zaleglości, powtarzam materiał i piłuję to, w czym mi nie idzie (z efektem na 3+), ale strach jakiś jest. Na obronę powiem, że właśnie na moim pierwszym kierunku studiów zaliczone zostały: mikro/makroekonomia, elementy statystyki w ekonomii na "mocne" 3,5. Z góry dziękuję za pomoc i podzielenie się ze mną waszymi odczuciami i przygodą. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.