![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.6
Herbatko jak było u lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Cicha, lekarka mi powiedziała że mam dziesięciokrotnie przekroczoną normę czynnika reumatycznego. Ma być 13 ,a ja mam 114. Czegoś tam. To straszne, mam skierowanie do ośrodka reumatologii w Sopocie. To chyba atak reumatyzmu. Wypytała jakie choroby przechodziłam i na co przewlekle choruję, i kto choruje w rodzinie.
Kolano też nie najlepiej. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Mam już pas na kręgosłup lędźwiowy. Fajny jest, jak go noszę to lepiej się czuję. Fakt że może twój brat znajdzie sobie żonę, czy dziewczynę, to miałabyś obok kogoś bliskiego. Jakieś babskie pogaduchy można urządzać. Na zakupy razem. Brat młodszy?. Mój syn też późno znalazł dziewczynę, kupił pierścionek i na Islandii podczas weekendu będzie się oświadczał. Bo teraz są tam razem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
Herbatko wnuczka ma atopowe zapalenie skóry.Na razie problem wyciszony ale syrop cały czas bierze i oczywiście swoje kosmetyki do pielęgnacji,takie dla skóry mocno wrażliwej i jej ubrania prane są w proszkach płynach dla przeznaczonych dla niemowląt.No i na razie jest spokój.Jak coś tam pojawia się na skórze to Dr ma maści takie można powiedzieć interwencyjne.No ale ogólnie to się wyciszył problem i jak najdłużej tak. Herbatko poprawy zdrowia Ci życzę. Dziewczyny życzę Wam fajnego dnia.U mnie jest różnie,ogólnie zawroty nie odpuszczają i po jakiś takich zajęciach w pozycji pochylonej muszę długo odpoczywać.Na razie nie ma u mnie akcji przetwory.Wczesniej to zrobiłam trochę szparagów,potem były soki ,kompoty i dżemy z truskawek.Ogorki późno wysiewalam.to jeszcze trochę do zbiorów.Nie będę jakoś szaleć .Głównie będę robić to co zeszło.Reszta po trochu.
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Troche głupio mi się odzywać na tematy zdrowotne i biore sobie "na wstrzymanie" Więc chcecie to skorzystajcie. Ne chcecie po prostu omincie post.
Nic nie bierze się znikąd. Może nam się zdawać, że odżywiay się bardzo dobrze a omijamy coś co nie lubimy. Albo wydaje nam się, że jesteśmy tacy ęą zahartowani a obierzemy sie lekko w czasie wiatru, chłodu lub wręcz mrozu. To tylko przykłady bo składniki, którymi inicjujemy problem w organizmie sa dużo większe i bardziej złożone i bywa że indywidualne. I trzeba sie ich doszukać. Ja już w młodych latach odczuwałam problemy ze stawami i nawet wzięłam serie leków z tego powodu. I tak ciagle coś. Doszlo nawet do tego, że kolana mi się składały jak nożyczki i kroku nie szlo zrobić. Ale jak zaczełam tak dość szeroko dbać o zdrowie, to ostatni problem z nogami jakieś 7 lat temu? A jak poczuje pierwszy dyskomfort w kolanach, jak np przespaceruję się lekko ubrana a tu chlód, to od razu plasterek, albo aloes, albo złoty wąs i oczywiście bandaż elastyczny. Póki co skakam i tak chyba nikt mi nie wierzy że wstawałam z łóżka i się przewracałam. Rozwiązania to przyglądnięcie się sobie co robimy i co zaczyna się po czym, albo czego unikamy bo tak też. Ponieważ nie lubicie jak ja o tym piszę, więc postanowiłam sobie, że już nie będę o tym pisać, ale chyba kiepskie postanowienie. Chociaz testuję teraz na sobie milczenie. Inna rzecz, że zajeta jestem bardzo więc mi to łatwiej przychodzi. Dzieci pojechały na gimnastykę, a ja mam chwilę luzu. Imegan, może bez sensu ale chciałam przypomniec o nerwie błędnym odnośnie zawrotów glowy. AZS męczyło mnie kilka lat i tu pomógł mediderm, ale pewnie z poprawką na to co jem. Mediderm ma takie wskazanie AZS i jak pisze na opakowaniu nadaje się dla dzieci od 1 roku życia. U mnie rozprawił się w miesiąc z kilkuletnimi problemami. I koniec lenifego pisania, Postarami się więcej nie nudzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Oj Herbatko wiem co to znaczy, przechodziłam młodzieńcze rzs i wynik miałam wtedy podobny do Ciebie. Ból i opuchlizna stawów była na porządku dziennym. Najpierw myślałam że złamałam rękę tak spuchła, ale lekarz zlecił badania i wyszło. Od kilku lat mam spokój. Zaleczone metotreksatem. Oj Imegan to nie dobrze z tymi zawrotami. Życzę Wam dużo zdrowia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Imegan, czy wiesz może jaki krem czy maść można użyć na swędzące powieki? Ja też ma AZS, chorowałam całee życie. Teraz po menopauzie już nie, ale czasami atakuje mi powieki, teraz też i myślę że to objaw AZS u. Daj jakąś nazwę, mogłabym w aptece, ale wy z tą chorobą w rodzinie na pewno wiecie więcej niż aptekarki. Swędzą koszmarnie.
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Nie znam się na lekach dzisiejszych, tyle teraz ich jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Jestem jaka jestem
|
Herbatko wnuczka ma na takie coś Elidel ,trawocort,belcura( to jest spey).No ale powieki to bardzo blisko do galek ocznych ,więc chyba lepiej ,żeby to jakiś lekarz obejrzał.Powieki są cienkie i mogą substancje czynne przeniknąć jednak do oka.Belcura to jest bez recepty,a te pozostałe to nie wiem.
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam problem z logowaniami na to forum
Wiec bardziej Was czytam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lanolinka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- U mnie na razie dużo rzeczy do zrobienia, to tak wpadam ,,rzucić okiem" i lecę dalej. Ale jestem, do wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Emmi na netkobiety nie przepuszcza mnie antywirus. Nie wiem co on tam odkrył, nowego cowida? Trudno.
Ale ogólnie to tu cicho. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Po pracy kosilam trawę i byłam u koleżanki na kawie. Niedawno wróciłam. Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Kurczę oczy mnie dalej swędzą, to uciążliwa dolegliwość, może rzeczywiście iść do lekarza, wiem że właśnie nie powinny się maści dostać pod powiekę, bo to szkodliwe. Sparzę sobie rumianek, to nie zaszkodzi. Nie mam opuchniętych na szczęście.
Piękna pogoda dzisiaj była. Słońce i ciepło. Cieszę się że już weekend, odpocznę od biegania po lekarzach ,i załatwiania różnych spraw. Wszystkiego dobrego dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Herbatko, zdrówka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Dzięki ,już dobrze z logowaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
4 pory roku i ja piąta
|
Tu też się przywitam, ale mało czasu mam. Nie popiszę. Życzę wszystkim zdrówka i trzymajcie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Herbatko, teraz z kolei nie mogę się wylogować 😁
W sumie to lepiej tak 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Lanolinko, to się nie wyloguj. Ja jestem cały czas zalogowana. Na smartfonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka 👋
Miał być deszcz i go ....nie ma ...Jedynie co to było pochmurno i mogłam trochę popielic.No cóż na przyszły sezon warzywnik musi zmienić lokalizację.Maliny są na tyle rozrośnięte ,że szkoda tych biednych warzywem.Maliny im wszystko zabiorą. Wczoraj popracowałam i przed południem i przed wieczorem.Dzis na razie pauzuje,może po powrocie z miasta przed wieczorem,jak padać nie będzie.
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Cicha ,u mnie ładnie kwitną i są już całkiem spore. Ja mam w tunelu foliowym. Tylko 6 krzaczków.
Może jeszcze mają czas do kwitnienia. Sadzonki kupowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Herbatko w tunelu mam wyhodowane z ziarenek. Na zewnątrz mam z sadzonek, to jedna ma kwiaty tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Znowu tylko wpadam. Czasu nie ma. Ale są wakacje, dzieci w domu. Żyucie kręci się nieco inaczej. Z dala od laptopa. Więcej pracy. Przyjdzie wrzesień, bedzie więcej czasu na pogaduchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka
Pada...😀 Podleje moje warzywa. Cicha a wiesz może jaka odmianę pomidorów kupiłaś.Moze być ,że to jakaś poźna i dlatego jeszcze nie kwitnie. Ja kupiłam w tym sezonie na pewno sadzonki odmiany Betalux,karkowy ,samo kończący,wczesny.Nic przy nim nie robiłam poza wsadzeniem do gruntu.Juz dojrzewa.Pomidory nie są jakieś spektakularne ,ale już na kanapkę swoje. Polecam też nawóz ,,magiczna siła,,do pomidorów.Opakowania chyba po kilogramie.Na jakiś czas starczy.Tam są mikro i makroelementy potrzebne pomidorom. Pada więc nie mam sprecyzowanych działań na dziś.Pewnie jakieś domowe tematy odkładane można dziś zrealizować.
![]() |
#114 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Imegan ![]() Annorl ![]() ![]() Dziewczyny byle zdrowie dopisywało ![]() Mało mnie, bo u mnie też się to i owo dzieje. Obecnie siostra w szpitalu i jeżdżę do stolicy. Dlaczego ludzie nie mogą wychorować się za młodu/dziecka a potem czym starsze tym zdrowsze? Marzenie... Sagi ![]() ![]() Sagi ![]() Amita pewnie zajęta ,,domkiem". Od groma jest przy nim roboty a jeszcze jak się trafi na różnych wykonawców to można zdrowie stracić. Miało być u niej na spokojnie... rzadko tak jest ![]() Cicha ![]() Herbatko ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Lanolinka ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- U mnie dojrzewają pierwsze pomidorki, papryka. Sałata w podłużnej donicy marnie rośnie. Nadal robimy soki z porzeczki, teraz czerwonej. Staram się psychicznie odpoczywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.