Co zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-07-31, 16:47   #1
0nadja0
Przyczajenie

Co zrobić?

Mam chłopaka. Spotykamy się od 13 miesięcy, od 7 miesięcy mieszkamy razem. Jest parę rzeczy które mi przeszkadzają. Po pierwsze praktycznie go utrzymuję. Mieszkanie jest moje, nie dokłada się do czynszu, rachunków, za jedzenie, wyjazdy płacę ja. Co prawda on zarabia poniżej średniej krajowej a ja kilkukrotnie więcej od niego ale nie dokłada się absolutnie do niczego. Poza tym nie wiem czy zależy mu stałym związku. Kiedyś jak wspomniałam o ślubie szybko zmienił temat. Nie pozwala mi zaglądać do swojego telefonu, bierze go wszędzie ze sobą, nawet do kibla. Co prawda kiedyś wykorzystałam jego moment nieuwagi i zajrzałam ale nic tam ciekawego nie było. Żadnych wiadomości od dziewczyn itp. Nie daje mi powodów do zazdrości, dobrze mnie traktuje, dobrze nam się rozmawia. Jestem ładna, wykształcona i bogata. Wszystkie koleżanki i rodzice mówią mi, że powinnam poszukać sobie kogoś lepszego. Sęk w tym, że mam już 35 lat i wydaje mi się, że coś do niego czuje i boję się, że nie znajdę już nikogo do kogo poczuję to co do niego. Co powinnam zrobić? Chciałabym mieć męża i dzieci a boje się, że on mnie tylko wykorzystuje i nie będzie chciał się ze mną ożenić i z czasem znajdzie sobie nowszy model. Dodam, że jest 4 lata młodszy ode mnie. A może zostać z nim? Zbieram się do poważnej rozmowy o naszej przyszłości o ewentualnym ślubie itp. Czy to już odpowiedni moment czy to za wczesny etap związku i jeszcze poczekać?
0nadja0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-01, 14:11   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Co zrobić?

Wręcz powiedziałabym, że to najwyższy czas na poważną rozmowę, a nie za wcześnie.
Także o podziale kosztów życiowych, nie każdy musi super zarabiać, ale brak dokładania się do wspólnego życia i ponoszenia jego kosztów są grubo nie tak. Jeśli bierzesz pod uwagę ślub z nim, przemyśl jak miałoby to dalej wyglądać.
Jeśli chcesz mieć męża i dzieci to wręcz wskazane, aby jak najszybciej poruszyć ten temat, bo może się okazać, że tylko zmarnowałaś z nim czas.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-01, 16:27   #3
Camillie32
Rozeznanie

Dla mnie to już nawet za późny etap związku, w sensie, że porozmawiałabym o tym na samym początku. Tradycyjnie: ludzie nie wstydzą się ze sobą sypiać, ale wstydzą się rozmawiać o pieniądzach czy planach. Nie bardzo sobie wyobrażam związek bez rozmowy o tak podstawowych kwestiach

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

I jakim cudem pozwalasz mu za nic nie płacić, nawet za opłaty czy jego własne jedzenie to nie wiem. Wygląda to na bardzo wygodny układ dla niego - wszystko zapłacone, nawet pożywienie.
Camillie32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-01, 16:35   #4
skara
Zakorzenienie

35 lat to ostatni moment by się rozstać, poznać kogoś sensownego poznać się i założyć rodzinę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-01, 17:24   #5
Kotq25
Przyczajenie

Na pewno zapytaj jak widzi wasz związek gdy pojawia się dzieci (o ile chcecie mieć dzieci). Prawdopodobnie będzie musiał was utrzymywać przez jakiś czas chociażby, kiedy będziesz w ciąży / z małym dzieckiem w domu . Jak dacie wtedy radę?

Lepiej przegadać wszystko dokładnie żeby później nie wylądować w trudniej sytuacji. Może przyjrzyj się też jak wyglądają relacje u niego w rodzinie między rodzicami jeśli myślisz poważnie o związku z nim. To Ci może wiele powiedzieć jak on być może będzie się zachowywał po ślubie.
Kotq25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-08-01, 19:59   #6
xfrida
Zadomowienie

nie widze zadnej przyszlosci z tym facetem
glodupiec bez honoru
on poprostu zeruje na tobie

pogon i poszukaj kogos kto bedzie partnerem a nie synem
Stary 2025-08-02, 01:30   #7
Rogatka_Ozdobna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 0nadja0 Pokaż wiadomość
Czy to już odpowiedni moment czy to za wczesny etap związku i jeszcze poczekać?
Zdecydowanie za wcześnie. Dziewczyno, masz ledwie 35 lat! Naciesz się życiem. Na założenie rodziny jeszcze przyjdzie czas.
Rogatka_Ozdobna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości