Instrukcja do maszyny dziewiarskiej , wzory - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-22, 15:26   #91
stokrota10
Przyczajenie

Dot.: Instrukcja do maszyny dziewiarskiej , wzory

Cytat:
Napisane przez agamol Pokaż wiadomość
Proszę o instrukcję obsługi maszyny dziewiarskiej MD-23
witam serdecznie ja mam maszyne Brather ale normalnie jestem zielona tylko ja rozkladam i sobie na nia patrze i nic wiec bardzo bym prosila o lekcje od podstaw musze dodac ze mieszkam w afrykanskim kraju i nie mam od kogo sie nauczyc pozdrawiam serdecznie
stokrota10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-24, 08:13   #92
aga__tka
Zakorzenienie

na youtubie są jakieś filmiki - nawet różne wzory pokazują - a tu jest niby jak zacząć - jeśli masz podobnego brothera to powinno pomóc:
https://www.youtube.com/watch?v=24-o...MH-ouE&index=3
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-06, 12:30   #93
IrenaAnna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rastafarianka Pokaż wiadomość
Dzień dobry posiadam instrukcje do maszyn : jednopłytowej mody i kaszubki , a takze do dwupłytowych .
A takze rózne ksiązki i wzory , wykroje pomagające coś zdziałac na tych maszynach . Bardzo prosze pisac jesli ktos chciałby skorzystac , pozdrawiam .sama wykonuje mnóstwo rzeczy na obu typach maszyn więc służe pomocą
Pozdrawiam.
bardzo proszę o instrukcję do maszyny dziewiarskiej Kaszubka jedno płytowa na e-mail irenaanna@poczta.onet.eu będę bardzo wdzięczna za przesłanie instrukcji
IrenaAnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-26, 08:35   #94
baranek145
Przyczajenie

Witam.
Zakupiłem mojej mamie maszynę dziewiarską model Simac DX 2000. Problem jest taki ,że ów maszyna posiada instrukcję tylko w języku czeskim. Czy ktoś posiada pełną instrukcję do takiej maszyny w języku polskim. Jak ją złożyć i jak jej używać aby robić swetry. Mama moja dostała od znajomej bardzo dużo wełny i chciała ją wykorzystać na zrobienie swetrów itp. Na drutach już jest mojej mamie ciężko robić dlatego chciała maszynę reczną. Bardzo bym prosił o taką instrukcję do takiej maszyny :
SIMAC DX 2000
Bardzo Dziękuję .
P.S.
Mój e-mail to: misiaczek145@interia.eu
Pozdrawiam Serdecznie
baranek145 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 11:45   #95
dirkes
Przyczajenie

Witajcie.
Od kilku dni posiadam maszynę dziewiarską Moda MD23.
Szukam osoby z Wrocławia, która zna się na tym urządzeniu i mogłaby mi pokazać/wytłumaczyć podstawy pracy, pokazać ściegi i w ogóle pomóc oswoić się z tym ustrojstwem Na razie maszynę rozłożyłam na stole i nawet nie mogę przeciągnąć zamka (?) przez igły.. nie wiem czy jest gdzieś zablokowana czy zastana.. Proszę o pomoc.
mój mail dirkes@o2.pl
dirkes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-01-16, 12:12   #96
AniaLub
Przyczajenie

Dzień dobry , bardzo proszę o pomoc .Poszukuje instrukcji obsługi i podstawowych informacji na temat jak zacząć prace z maszyną Simac dx4000 .Może mi Pani pomóc .Będę bardzo wdzięczna .
Pozdrawiam
AniaLub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2024-02-18, 11:58   #97
AJRT86
Przyczajenie

Cześć,

szukam instrukcji do maszyny Moda MD-23, niestety poprzednie linki do jej pobrana już nie działają. Czy znajdzie się dobra dusza, która mogłaby się nią podzielić? ajrt86@gmail.com
AJRT86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-09, 09:20   #98
Mahli13
Przyczajenie

Post Dot.: Instrukcja do maszyny dziewiarskiej , wzory

Witam. Proszę o pomoc. Zakupiłam maszynę jednopłytową NORSY model 321/323 z instrukcją po norwesku, by sprawdzić czy złapię bakcyla. Podstawy robienia jednym kolorem dżersejem już poznałam ale chcę więcej. Szukam instrukcji po polsku by się nauczyć robienia w dwóch kolorach i używania karty perforowanej. Jeżeli Ktoś poratowałby mnie instrukcją po polsku podobnej maszyny, byłabym wdzięczna. Oczywiście mogę zapłacić.
Mahli13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-13, 15:06   #99
sussuri
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mahli13 Pokaż wiadomość
Witam. Proszę o pomoc. Zakupiłam maszynę jednopłytową NORSY model 321/323 z instrukcją po norwesku, by sprawdzić czy złapię bakcyla. Podstawy robienia jednym kolorem dżersejem już poznałam ale chcę więcej. Szukam instrukcji po polsku by się nauczyć robienia w dwóch kolorach i używania karty perforowanej. Jeżeli Ktoś poratowałby mnie instrukcją po polsku podobnej maszyny, byłabym wdzięczna. Oczywiście mogę zapłacić.
Czy to przypadkiem nie jest Empisal Knitmaster 321/323 pod inną marką? Niestety polskiej instrukcji raczej nie będzie, ale na Internet Archive jest anglojęzyczna instrukcja pod adresem https://archive.org/details/ek321aug. Jeśli faktycznie jest to instrukcja do tego modelu, to jedynie zostaje użyć translatora lub znaleźć kogoś kto by to przetłumaczył, bo czasami bardziej techniczne opisy mogą wyjść niezrozumiałe (tak jak opisy niemieckiej Burdy na angielski były tak samo bez sensowne jak przetłumaczone na polski). Jak już, translator popełni mniej błędów niż z norweskiego.

Edytowane przez sussuri
Czas edycji: 2025-04-13 o 15:13
sussuri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-04-17, 09:00   #100
Mahli13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sussuri Pokaż wiadomość
Czy to przypadkiem nie jest Empisal Knitmaster 321/323 pod inną marką? Niestety polskiej instrukcji raczej nie będzie, ale na Internet Archive jest anglojęzyczna instrukcja pod adresem https://archive.org/details/ek321aug. Jeśli faktycznie jest to instrukcja do tego modelu, to jedynie zostaje użyć translatora lub znaleźć kogoś kto by to przetłumaczył, bo czasami bardziej techniczne opisy mogą wyjść niezrozumiałe (tak jak opisy niemieckiej Burdy na angielski były tak samo bez sensowne jak przetłumaczone na polski). Jak już, translator popełni mniej błędów niż z norweskiego.
Dziękuję za podpowiedź Przejrzałam też już zasoby YT. Zależy mi na polskiej instrukcji nie tyle by dać sobie radę z konstrukcją maszyny, bo tu norweski wystarczy. Chcę lepiej zrozumieć jak się wykonuje wzory, ustawia kartę wzorów, przerabia dwa kolory i stosuje ustawienia parametrów.
Mahli13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości