|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nowy tusz Bourjois
mam pytanie, czy ktoś próbował tego nowego tuszu reklamowanego jako teatralny efekt, ma dwie szczoteczki i jest dwukolorowy. Uzywałam do tej pory volume glamour pogrubiający i lekko wydłuzajacy, jest ok, ale ponieważ się mi kończy to chciałabym wiedzieć czy ktoś ekspreymentował z tym nowym
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Nowy tusz Bourjois
mam pytanie, czy ktoś próbował tego nowego tuszu reklamowanego jako teatralny efekt, ma dwie szczoteczki i jest dwukolorowy. Uzywałam do tej pory volume glamour pogrubiający i lekko wydłuzajacy, jest ok, ale ponieważ się mi kończy to chciałabym wiedzieć czy ktoś ekspreymentował z tym nowym
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Re: Nowy tusz Bourjois
Tak próbowałam i nie można narzekać - może to nie jest efekt teatralny (przyklejanych rzęs) ale efekt przedłużenia na pewno jest widoczny - tusz kolorowy też jest dosyc dobrej jakości ( nie kruszy się, nie zlepia itp)- baaardzo ciekawe kolory.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Tak próbowałam i nie można narzekać - może to nie jest efekt teatralny (przyklejanych rzęs) ale efekt przedłużenia na pewno jest widoczny - tusz kolorowy też jest dosyc dobrej jakości ( nie kruszy się, nie zlepia itp)- baaardzo ciekawe kolory.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
podczas przypadkowego pokazu makijażu organizowanego przez firmą Bourjois na który trafiłam wizażystka umalowała mnie tym tuszem: nie dość, że robiła to przynajmniej z 15 minut to efekt był wręcz niezadowalający (pozlepiane, ciężkie, nieestetyczne rzęsy). Używałam kiedyś tuszu pogrubiającego tej Firmy (Volume glamour) i byłam z niego zadowolona, nie wiem jaką opinię miałabym o tym nowym tuszu gdybym sama się malowała ale makijaż wykonany przez "specjalistkę" nie zachęcił mnie do kupna tego produktu. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
podczas przypadkowego pokazu makijażu organizowanego przez firmą Bourjois na który trafiłam wizażystka umalowała mnie tym tuszem: nie dość, że robiła to przynajmniej z 15 minut to efekt był wręcz niezadowalający (pozlepiane, ciężkie, nieestetyczne rzęsy). Używałam kiedyś tuszu pogrubiającego tej Firmy (Volume glamour) i byłam z niego zadowolona, nie wiem jaką opinię miałabym o tym nowym tuszu gdybym sama się malowała ale makijaż wykonany przez "specjalistkę" nie zachęcił mnie do kupna tego produktu. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
nie polecam tego tuszu osobom o bardzo słabych i cienkich rzęsach. Po nałożeniu tuszu będą wprawdzie dłuższe, ale nie można tu raczej mówić o efekcie teatralnym. Poprzednie tusze tej firmy były dużo lepsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
nie polecam tego tuszu osobom o bardzo słabych i cienkich rzęsach. Po nałożeniu tuszu będą wprawdzie dłuższe, ale nie można tu raczej mówić o efekcie teatralnym. Poprzednie tusze tej firmy były dużo lepsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowy tusz Bourjois
Cześć!
Co do tuszu Bourjois Paris, to muszę przyznać, że jest to naprawdę solidny wybór. Ma dobrą formułę, która daje naturalny efekt, ale jednocześnie rzęsy są ładnie podkreślone i rozdzielone. Uwielbiam, że nie skleja rzęs, bo daje taki ładny, ale subtelny wygląd. Jest też naprawdę trwały – nie osypuje się w ciągu dnia, co jest dla mnie ważne. Dodatkowo bardzo łatwo go zmyć, co bywa problemem w przypadku innych tuszy. Szczególnie polecam go, jeśli szukasz tuszu, który świetnie sprawdzi się na co dzień – daje ładną objętość, ale nie robi z rzęs "pałek". Jest super, jeśli chcesz uzyskać efekt naturalnego, ale wyrazistego makijażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.