Co na prezent dla swiadkowej/druhny? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 10:11   #31
Anouk.
BAN stały

Dot.: Co na prezent dla swiadkowej/druhny?

hehe, niezłe porównanie ale do hobbita mi daleko. Też nie uznaję weselnych prezentów dla druhen ani dla współmałżonka (sic!). Ale uważam, że jesli ktos czuje wyraźną potrzebę podziękowania waznej osobie w jakis sposob za pomoc i wsparcie przed i w trakcie tego waznego dnia, to pamiątkowy drobiazg jest milym gestem. Ale tylko jesli jest to cos sensownego i bez przesady - nie jakies rzeźby, wazony ani tym bardziej rzeczy nietrwałe, jak perfumy albo bomboniery.

My z TŻ mielismy specyficzną sytuację ze świadkami - swiadkowie musieli dokonac sporych poswiecen, zeby moc byc z nami na slubie (dotrzec z daleka mimo kontuzji, opuscic pierwszy etap studiow stypendialnych za granicą). Bylismy im bardzo wdzieczni, ze mimo trudnych wyborow zdecydowali, ze chcą byc z nami i do tego swietnie wypelnili wszystkie swoje obowiązki, byli wielkim wsparciem i pomocą. Wiem, ze po ilus latach spojrzą na te upominki i będą wspominali nas i ten wyjątkowy dzień.
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 20:34   #32
amandi84
Zadomowienie

Ja już od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad podziękowaniem mojej świadkowej. Chciałabym, żeby wiedziała, że jej rola była dla mnei bardzo bardzo ważna. Zastanawiałam się tylko jak to zrobić..

Po przeczytaniu tego wątku zdecydowałam podziękować przed śubem, w trakcie przygotowań. Boję się tylko, że mi makijaż spłynie, ale może już dotrze przed makijażem ;p

Myślę, że będzie to raczej drobnostka, może jakies kosmetyki odprężające, spodobał mi sie pomysł lusterka, ale nie wiem czy znajdę jakieś super..

O jakie ładne są na allegro...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m7_36x4.jpg (40,4 KB, 38 załadowań)
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-05-25 o 20:50
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 22:39   #33
Anouk.
BAN stały

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
Po przeczytaniu tego wątku zdecydowałam podziękować przed śubem, w trakcie przygotowań. Boję się tylko, że mi makijaż spłynie, ale może już dotrze przed makijażem ;p

Myślę, że będzie to raczej drobnostka, może jakies kosmetyki odprężające, spodobał mi sie pomysł lusterka, ale nie wiem czy znajdę jakieś super..

Pomysl lusterka bardzo fajny. Prezent praktyczny, ale tez trwały, pamiątkowy.
Idea kosmetyków mi sie nie podoba... zużyje i zapomni
Lepiej dawac cos, co zostanie na lata i będzie przypominalo.
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-01, 09:49   #34
primavery
Raczkowanie

Byłam na kilku ślubach i sądzę , że prawda jak wykle leży pośrodku...wszystko zależy co dla nas zrobił świadek Bywa tak , ze rola świadka zaczyna i kończy się na złożeniu podpisu. a bywa też tak gdzie świadkowa uczestniczy aktywnie w organizowaniu całej historii od podszewki włącznie z panieńskim itd itp.
ja nie wiem jeszcze jak będzie u mnie bo daleka droga przed nami [ wrzesień 2012] ale pomysł mi się bardzo podoba i jeżeli moja świadkowa pomoże mi w tych stresujących i zalatanych dniach to z miłą chęcią odwdzięczę się osobistym podarunkiem.
Bardzo podoba mi się pomysł bellebelle i pewnie w ten deseń pójdę.

p.s. dziewczyny nie czarujmy się ..w dzisiejszym zalatanym świecie naprawdę mało jest osób , które zaangażują się w nasze wesele, panieńskie i całą tą sytuację. naprawdę musi to być nasza przyjaciółka i to taka , która ma duuuużo czasu
primavery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-24, 10:05   #35
berrniemalina
BAN stały

Może fajnym pomysłem będą takie gotowe prezenty, jakieś boxy z pielęgnacją dla kobiety, a dla mężczyzny z przekąskami, portfelem https://prezentpanda.pl/ tutaj jest dużo ciekawych propozycji plus darmowa wysyłka
berrniemalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-07-30, 14:32   #36
LoWana
Przyczajenie

Perhaps the perfect gift could be a *** watch. The design is super sleek but still has that bold, iconic feel. It’s got this perfect balance of sporty and classy, so it fits with anything I wear. The weight feels just right on the wrist, not too heavy but definitely substantial. Been eyeing this model for a while and finally made the move through an online store. Super smooth process. Honestly, these watches are in a league of their own.

Edytowane przez Antymionka
Czas edycji: 2025-08-03 o 11:40 Powód: linki
LoWana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości