![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: L4 od psychiatry
Cytat:
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może L4 nie będzie konieczne? O jakim kwasie piszesz. Jeśli jesteś chora dostaniesz leki, jeśli nie jesteś w stanie pracować to dostaniesz zwolnienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
![]() Witam,
mam taki problem... 3 tygodnie temu poszłam do psychiatry (prywatnie), stwierdził u mnie przewlekłą depresję i wystawił L4 na 2 tyg, po tych dwóch tygodniach wystawił mi na kolejne 3 tygodnie. Problem mam taki że pracodawca poinformował mnie, że na pieczątce brakuje pieczątki przychodni a bez tego L4 jest nieważne... Byłam prywatnie i lekarz dał mi pieczątke na której są dane takie jak: "imię i nazwisko, specjalista psychiatra lekarz chorób wewnętrzych, numer telefonu" i po lewej stronie w ramce jest jakiś numerek "1366594". Jest również podpis lekarza. Czy tak może być, że pracodawca mi nie przyjmie l4....?? Nie wiem co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
przecież nie każdy lekarz pracuje w przychodni - może mieć prywatny gabinet....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
mam pytanie do dziewczyn, które doświadczyły kontroli z ZUS-u: jak często się one zdarzały w przeciągu każdego zwolnienia? np. jeśli kogoś odwiedzili, to kiedy można spodziewać się kolejnej wizyty? i co, jeśli nie będzie kogoś w domu - czy trzeba dostarczyć jakieś "usprawiedliwienie" nieobecności np.?
Edytowane przez radioheadka Czas edycji: 2014-12-09 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie zastaną Cię w domu, to masz parę dni na dostareczenie do ZUSu usprawiedlienia czemu Cię nie zastali pod adresem zamieszkania.
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
a mogę zapytać, jak wyglądał przebieg takiej komisji?
Edytowane przez radioheadka Czas edycji: 2014-12-02 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiedzą Ci czy zwolnienie jest zasadne czy nie na komisji ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Dzięki Madzia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny już jakiś czas leczę się na depresję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak czy owak u ogólnego możesz spróbować.
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Udało się u ogólnego ... a w piątek mam wizytę u innego lekarza ale dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, zapytam prosto z ostu. Czy jesli pójdę do prywatnego psychiatry to wystawi mi l4 na miesiąc? Swoją sytuacje opisałam dzis w wątku mama z klasa, jestem w totalnej rozsypce, samotna matka bez żadnych możliwości manewru, bez pieniedzy i z nerwicą ( lecze się hydroksyzyną). Potrzebuję zwolnienie bo nie stac mnie na nianię chwilowo .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Potrzebuję zwolnienia bo nie stać mnie na nianię.... Jeśli jesteś zdolna do pracy to każdy rozsądny lekarz zwolnienia Ci nie da. Kto Ci diagnozował tę nerwicę swoją drogą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
psychiatra
ale państwowy i to dosc dawno. Kiedyś chodziłam do takiego centrum pomocy rodzinie.Biorę hydroksyzynę oraz bioxetin.Teraz bardzo pilnie potrzebuję zwolnienie bo nie mam nikogo kto moze zostac z moją córką kiedy ja będę w pracy. Mam faktyczne problemy psychiczne, ale teraz wiele spraw tak mi sie nawarstwiło ze juz nie mogę znaleźć rozwiązania innego jak zwolnienie. W przeciwnym razie pracowałabym z ta chorobą bo przecież się da. napisałam coś bardzo skrótowo i to jest mój błąd ale ja naprawdę nie widzę sensu się rozpisywac jakie mam problemy i czy zwolnienie jest zasadne czy nie. Uwazam ,że jest a przy okazji bardzo by mi pomogło ogarnąć kwestię dziecka. Po prostu nie mam co z nia zrobic. Moja mama nie zyje więc nie mam babci dla małej, jestem sama i szukam jakiegos rozwiązania. Edytowane przez mamasierpniowa Czas edycji: 2015-02-19 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Skoro dawno temu, to widzę, że dużo leków na zapas ci wypisał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dużo osób waha się podjąć decyzję o l4 od psychiatry więc opiszę swój przypadek, może komuś pomoże. Pracowałam w sklepie, mój szef mnie mobbował i wykończał psychicznie, byłam wrakiem i nabawiłam się depresji, nerwicy i tików nerwowych. Długo nie potrafiłam zdecydować co zrobić, nie chciałam się zwalniać, bo teraz ciężko o pracę, ale wiedziałam, że dłużej nie wytrzymam więc poszłam na zwolnienie. Najpierw wylądowałam u internisty (kilka dni zwolnienia), później u neurologa (2 tygodnie zwolnienia) i wreszcie u psychiatry. Od niego dostałam łącznie pół roku zwolnienia, co 2 tygodnie dostawałam zwolnienie na kolejne 2. Oczywiście prowadził terapie, ale nie dawał mi leków. Po tym czasie sam zaproponował mi wniosek o świadczenie rehabilitacyjne. Miałam wtedy swoją pierwszą komisję w ZUSie, którą przeszła bez żadnych problemów. Po pół roku świadczenia miałam kolejną komisję i przedłużenie o pół roku. Komisje miałam 2 ale ta pierwsza była podwójna, bo najpierw skontrolował mnie lekarz konsultant psychiatra, a później lekarz orzecznik. Druga komisja byłą formalnością i prowadził ją lekarz orzecznik. W tym momencie kończy mi się świadczenie. Zaznaczam, że przez ten cały czas chodzę na terapię. Nigdy też nie miałam przymusu siedzenia w domu, swobodnie wyjeżdżałam tam gdzie chciałam i nigdzie tego nie zgłaszałam. Pytałam lekarza i on jak najbardziej wyrażał zgodę. Niezapowiedzianej komisji w ZUSie nie miałam żadnej. Uważam, że te 1,5 roku bardzo dużo mi dało i czuje się bardzo dobrze. Teraz unikam takich sytuacji stresowych, jeśli jednak będę miała podobne epizody jak ostatnio nie zawaham się skorzystać z l4 od psychiatry. To lekarz jak każdy inny, a podważyć wiarygodność zwolnienia jest bardzo trudno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez julk44 Czas edycji: 2015-10-07 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
koleżanka była, u niej w pracy stosowali mobbing i dostała pół roku zwolnienia
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
chciałabym zasięgnąć porady tych osób, które doświadczyły kontroli zwolnień lekarskich i były wzywane do ZUS na badanie. Pierwszy raz poszłam do psychiatry i otrzymała L4 na 35 dni, wizyta z NFZ, czekała na nią 2 miesiące. (Wcześniej byłam u lekarza rodzinnego, który wprost powiedział, że powinnam iśc do psychiatry. ) Po tygodniu L4 otrzymałam wezwanie do ZUS na badanie. Jestem przerazona, bo biorę leki, które pomagają mi spać, a mam sie stawić o 8-ej w miejscowości oddalonej od domu prawie o 100 km. Chciałabym zapytać jak wygląda takie "badanie" ? I jak mam przekonać lekarza, że nie nadaję się jeszcze psychicznie do powrotu do pracy. Leki biorę dopiero 1,5 tyg, wezwanie jest wyznaczone na 24 dzień L4 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Witam potrzebuje od psychiatry L4. Jestem bez pracy. Psychicznie jest kiepsko. Kogo mozecie polecic. Nawet jestem gotowa zaplacic. Nie daje rady sobie ze znalezieniem pracy a l4 potrzebne. Do koho isc najlepiej. Jestem z legnicy.
Pozdrawiam Paulina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Po co L4 jeżeli jesteś bezrobotna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
moja córka chodzi do psychiatry i dostała l4 na 30 dni,proponował jej jeszcze więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo odpowiedz. juz na tyle nie wiem co sie ze mna dzieje ze mialam mysli ze wyolbrzmiam i powinnam zacisnac zeby i wziac sie w garsc ale naprawde z dnia na dzien jest coraz gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
W związku z L4 czasami, konieczna może okazać się pomoc psychiatry. Gdzie go szukać? Najrozsądniej, w profesjonalnych klinikach psychiatrycznych. Tych nie brak. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2020-04-06 o 10:06 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Sama zmagam się z problemami emocjonalnymi i trafiłam na ofertę na xx
Nie wiem jak jest z innymi. Takie pytanie z innej beczki. Jakie są wasze doświadczenia z terapią indywidualną? Czy warto zainwestować czas i pieniądze w psychoterapię? Chcę znaleźć najlepszą pomoc, żeby poradzić sobie z trudnymi emocjami. Każda opinia i sugestia będzie dla mnie bardzo cenna. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2024-09-16 o 09:12 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Pomoc psychiatry w tych czasach czasem jest nieodzwowna. Natomiast czasami warto zacząć od konsultacji u psychoterapeuty czy psychologa albo nawet od poznania swojego typu osobowości czy horoskopu urodzeniowego, dzięki czemu można zacząć żyć bardziej zgodnie ze swoimi wrodzonymi predyspozycjami. Kilku moich znajomych korzystało z konsultacji astrologicznej na
http://poradniaastrologiczna.pl i żyje im się łatwiej od kiedy lepiej poznali siebie. Mam wrażenie, że zyskali też większą asertywność w kontaktach z innymi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.