Pożyczki chwilówki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-01, 22:12   #31
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Pożyczki chwilówki

Cytat:
Napisane przez myszka2508 Pokaż wiadomość
No ale przecież jak się kredyt bierze to trzeba być świadomym, że trzeba ją spłacić. Akurat taka duża kwota mnie nie interesuje. Jak już to do 1000 zł. Tez myślałam, żeby złożyć wniosek przez pożyczkową sowę, ale tam jest kilka firm i nie wiem jaką wybrać.
W normalnych bankach pytałaś ? Nie mają aż tak wysokiego oprocentowania.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-02, 09:22   #32
myszka2508
Raczkowanie

No jest, dokładnie można wybrać jaką kwotę się chce pożyczyć i na jaki okres. A system pokazuje ile będzie kosztów i jaka rata. Ale może ktoś ma doświadczenie i może dokładnie jakąś formę pożyczkową polecić.
myszka2508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-02, 09:28   #33
nikkimikki
RazDwaTrzy

Korzystałaś już może z porównywarek i rankomatów?
Czasami dobrze jest się najpierw zapoznać ze wszystkim, taka porównywarka +/- pokaże Ci, jakiej oferty ostatecznie możesz się spodziewać.
nikkimikki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-02, 09:35   #34
myszka2508
Raczkowanie

No właśnie tak, na zxxx też można wszystko porównać, ale wiadomo branie chwilówki to nic przyjemnego i chcę być bardzo ostrożna dlatego chcę poznać opinie o samych firmach i mieć informacje na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy. Sytuacja jest kryzysowa ale to nie znaczy, że podpiszę wszystko.

Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Czas edycji: 2017-10-12 o 19:42
myszka2508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-07, 16:16   #35
invisible_01
Zakorzeniona

A patrzyłaś normalnie w banku? W życiu nie wzięłabym chwilówki od lichwiarzy, skoro banki oferują pożyczki.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-16, 07:47   #36
GewaG
Przyczajenie

Również nie polecam Lepiej zaciągnąć kredyt w banku lub poszukać mebli gdzie dają kredyt 0% np w Agata Meble.
GewaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 15:09   #37
dadu87
Przyczajenie

Ja myślę, że wszystko dla ludzi. Po pierwsze to wiele osób nie rozumie terminu chwilówka, który znaczy, że masz oddać pieniądze w krótkim czasie (zazwyczaj do 30 dni). Opóźnienia w spłacie kosztują dużo (aczkolwiek ostatnio rząd wyszczególnił maksymalne koszty, które z tego co pamiętam wynoszą max 15% długu rocznie). Dlatego warto się zastanowić czy będzie się w stanie oddać całą kwotę za miesiąc, aby nie wpakować się w kłopoty. Zazwyczaj Ci co narzekają nie myślą o tym i potem płaczą.
Ja znalazłam darmową chwilówkę na miesiąc na stonie xxx. Wiedziałam, że będę mieć premię w następnym miesiącu, więc byłam w stanie spłacić całą kwotę bez problemu na czas.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-11-23 o 21:27 Powód: Link.
dadu87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-30, 09:04   #38
olinka2334
BAN stały

Brałam dwa razy chwilówki w Kredyt OK, akurat tą firmę mi kilka osób polecało a nie chciałam w ciemno czy z opinii z internetu tylko wybierać. I co mogę powiedzieć, no te odsetki są wiadomo ale ogólnie bez problemu mi przyznali mimo że zdolności kredytowej jako takiej nie mam. I to co podpisałam to tak jest, tyle spłacam ile miało być, miła obsługa i szybko udzielają, nie trzeba czekać kilka dni jak słyszałam że bywa.
olinka2334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-30, 14:00   #39
Stefano80
Przyczajenie

Od chwilówek z daleka i proszę się nawet nie zastanawiać. Lepiej dozbierać potrzebne fundusze, albo wziąć normalną pożyczkę.
Stefano80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-31, 14:25   #40
olinka2334
BAN stały

Stefano80 rozumiem że brałeś już pełno chwilówek i masz duże doświadczenie w temacie? bo jak nie to nie zabieraj głosu... ja też póki nie skorzystałam miałam złe zdanie na ich temat, bo tak się mówi, że oszukują, że ryzyko. A jak bierzesz z głową to wcale nie, to dozbieranie jak mówisz albo pożyczka bankowa nie dla każdego jest możliwa, w takich sytuacjach zaciągnięta chwilówka pomoże i to nie dramat serio.
olinka2334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-06-25, 12:04   #41
krystiano200
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mirka07 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim! Potrzebuję bardzo pilnie kasy na kupno mebli do pokoju. zastanawiam się nad "chwilówką", ale trochę się tego boję. Słyszałam wiele złych rzeczy o takich interesach. Jedyna firma, która miała pozytywne opinie to /ciach spam/. Widziałam reklamę w telewizji i mój znajomy brał tam pieniądze i sobie chwalił. Co Wy o tym sądzicie?
To jak szukasz chwilówki to najlepiej sprawdzić porównywarki pożyczek online xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2025-06-25 o 15:15 Powód: link
krystiano200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości