![]() |
#31 |
zielony stworek
|
Dot.: Pożyczki chwilówki
W normalnych bankach pytałaś ? Nie mają aż tak wysokiego oprocentowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
No jest, dokładnie można wybrać jaką kwotę się chce pożyczyć i na jaki okres. A system pokazuje ile będzie kosztów i jaka rata. Ale może ktoś ma doświadczenie i może dokładnie jakąś formę pożyczkową polecić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
RazDwaTrzy
|
Korzystałaś już może z porównywarek i rankomatów?
Czasami dobrze jest się najpierw zapoznać ze wszystkim, taka porównywarka +/- pokaże Ci, jakiej oferty ostatecznie możesz się spodziewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak, na zxxx też można wszystko porównać, ale wiadomo branie chwilówki to nic przyjemnego i chcę być bardzo ostrożna dlatego chcę poznać opinie o samych firmach i mieć informacje na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy. Sytuacja jest kryzysowa ale to nie znaczy, że podpiszę wszystko.
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-10-12 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzeniona
|
A patrzyłaś normalnie w banku? W życiu nie wzięłabym chwilówki od lichwiarzy, skoro banki oferują pożyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Również nie polecam Lepiej zaciągnąć kredyt w banku lub poszukać mebli gdzie dają kredyt 0% np w Agata Meble.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Ja myślę, że wszystko dla ludzi. Po pierwsze to wiele osób nie rozumie terminu chwilówka, który znaczy, że masz oddać pieniądze w krótkim czasie (zazwyczaj do 30 dni). Opóźnienia w spłacie kosztują dużo (aczkolwiek ostatnio rząd wyszczególnił maksymalne koszty, które z tego co pamiętam wynoszą max 15% długu rocznie). Dlatego warto się zastanowić czy będzie się w stanie oddać całą kwotę za miesiąc, aby nie wpakować się w kłopoty. Zazwyczaj Ci co narzekają nie myślą o tym i potem płaczą.
Ja znalazłam darmową chwilówkę na miesiąc na stonie xxx. Wiedziałam, że będę mieć premię w następnym miesiącu, więc byłam w stanie spłacić całą kwotę bez problemu na czas. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-11-23 o 21:27 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Brałam dwa razy chwilówki w Kredyt OK, akurat tą firmę mi kilka osób polecało a nie chciałam w ciemno czy z opinii z internetu tylko wybierać. I co mogę powiedzieć, no te odsetki są wiadomo ale ogólnie bez problemu mi przyznali mimo że zdolności kredytowej jako takiej nie mam. I to co podpisałam to tak jest, tyle spłacam ile miało być, miła obsługa i szybko udzielają, nie trzeba czekać kilka dni jak słyszałam że bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Od chwilówek z daleka i proszę się nawet nie zastanawiać. Lepiej dozbierać potrzebne fundusze, albo wziąć normalną pożyczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Stefano80 rozumiem że brałeś już pełno chwilówek i masz duże doświadczenie w temacie? bo jak nie to nie zabieraj głosu... ja też póki nie skorzystałam miałam złe zdanie na ich temat, bo tak się mówi, że oszukują, że ryzyko. A jak bierzesz z głową to wcale nie, to dozbieranie jak mówisz albo pożyczka bankowa nie dla każdego jest możliwa, w takich sytuacjach zaciągnięta chwilówka pomoże i to nie dramat serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-06-25 o 15:15 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.