![]() |
#781 |
zielony stworek
|
Dot.: Pomoc w wyborze komputera/laptopa - ZBIORCZY!
A który model polecasz, bo widzę część to bardziej tablety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego laptopa. Najlepiej podajcie konkretne modele.
Moje wymagania: - cena ok. 3000 zł, ewentualnie do 4000 zł wraz z Windowsem, - dysk twardy minimum 1TB (mam dużo zdjęć), - będzie używany tylko w domu, więc może być słaba bateria, może być ciężki, duży, - nie będę grać w gry - będę używać programów do obróbki zdjęć, przeglądania internetu, pisania tekstów, obsługi excela, blogowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o laptopy, to do tej kwoty są np. modele z procesorami AMD Ryzen 3500U i 4500U i grafikami Vega, które są nieco lepsze niż Intelowskie zintegrowane UHD. Niestety ciężko znaleźć model, który miałby 1TB dysk (zwykle mają 256 lub 512GB SSD) - dodatkowy dysk trzeba byłoby dokupić.
Nie mniej brak trochę innych parametrów, np. wielkość matrycy. Coś tutaj znalazłem: - acer-laptop-nitro5-8gb-1tbssd-gtx1650-w10.bhtml (to już sprzęt gamingowy ![]() -lenovo-laptop-c340-14-r7-8gb-1tb-ssd-w10.bhtml Na marginesie, skoro pracujesz tylko w domu, to może warto rozważyć zwykły PC stacjonarny? Za 4000 złotych powinno się udać złożyć sprzęt, który specyfikacją może nawet mocno przewyższyć laptopy (o ile oczywiście nie wiąże się to z zakupem ekstra np. monitora). Edytowane przez WaltherPPX Czas edycji: 2020-11-11 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o wielkości matrycy, to minimum 15 cali.
Stacjonarny odpada, nie mam na niego miejsca w mieszkaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() https://www.x-kom.pl/p/553363-notebo...56-win10p.html https://www.x-kom.pl/p/533760-notebook-laptop-141-msi-prestige-14-i7-10710u-16gb-512-win10-gtx1650.html (Trochę droższy, dlatego nie wiem czy warto...) Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
Oba będą ok, choć w Twoim budżecie celowałbym w Asus Zenbook lub nowy Huawei Matebook 14.
Ranking laptopów https://techlords.pl/polecane-laptopy/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Potrzebuję pomocy w wyborze komputera stacjonarnego. Do 2500 zł. Nie gramy w gry. Jaka pamięć najlepsza? Czy powinien już mieć system operacyjny ? Jaki ? Jaki duży dysk? Jakiej firmy szukać ? Z góry serdecznie dziękuję, bo jestem bardzo zielona....
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny,
nadszedl dzien, w ktorym zywot mojego starego laptopa sie skonczyl, w zwiazku z czym zastanawiam sie nad kupnem nowego sprzetu. Totalnie sie na tym nie znam i nie mam tez sie za bardzo kogo poradzic, stad pytanie do Was - jakiego laptopa polecacie do codziennego uzytku, ktory pociagnie tez gry typu The Sims? ![]() Szukam czegos do max. 4-4,5tys. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Janek O.
|
Witajcie drogie Panie
![]() ![]() np. Jaki PC kupić, jaki laptop kupić itp itd .
![]() |
#790 |
Przyczajenie
|
Mojej koleżance dobrali laptop, który spełniał wszystkie jej wymagania. Kontakt jest na stronie xxx. Mają darmowe doradztwo dot. laptopów, smartfonów i innej elektroniki.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-01-29 o 20:22 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
BAN stały
|
Czy ktoś moze korzysta na co dzień z macbooka? Zastanawiam się nad zainwestowaniem ale trochę przeraża mnie cena. CZy Waszym zdaniem warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
BAN stały
|
Ja powiem tak - najnowsze MacBooki z procesorem M1 to żyleta nie do zajechania. I serdecznie polecam, mój chłopak sobie kupił, a jest programistą i nie da się zarżnąć tego sprzętu (wcześniej pracował na MacBooku pro z 2015).
Miedzy pro a Air z M1 dużej różnicy w cenie nie ma dlatego tez bierz pro ponieważ jest w nim lepsze chłodzenie . No i w przypadku MacBooków i ogólnie produktów Apple 8gb RAM nie jest ujmą bo jest to wystarczające. xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2022-07-13 o 08:28 Powód: reklama po edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Przyczajenie
|
Hej, jakiego MacBooka polecacie do pracy biurowej? Pisanie tekstów, ewentualnie drobne sprawy graficzne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
BAN stały
|
Z takich parametrów, na które mało kto zwraca uwagę, to jeszcze współczynnik TDP. Dowiedziałam się o tym przypadkiem, bo wymieniałam sam procesor i źle dopasowałam. Lepiej pogadać z gościem, który się na tym zna i niech on dopasuje. Ja przez to straciłam sporo czasu. Przy gotowych zestawach takiego problemu nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.