![]() |
#4081 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nieprzyjemny zapach ciała mimo mycia cz.2
Ogólnie widzę, że wszyscy tu ostro walczycie i szukacie rozwiązań – szacun! Myślę, że te tropy z cukrem, zatokami, zębami i jelitami to dobry kierunek. Może warto zrobić jakąś zbiorczą listę badań, które każdy z nas powinien rozważyć? Np. krzywa cukrowa/insulinowa, RTG/tomograf zatok i zębów, posiew z nosa/gardła, badanie kału na florę bakteryjną.
![]() |
#4082 |
Raczkowanie
|
Zamiast drogiego i wątpliwego badania na mikroflore jelitową myślę, że lepiej posiew ilościowo jakościowy na grzyby i pleśnie, wymaz zatoki/gardlo w diabakter. Gastroskopia- wycinki z testem na HP. Jeśli zęby i problemy z dziąsłami to periodentolog w pierwszej kolejności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4083 |
Przyczajenie
|
Dokładnie.. robiłam badanie na mikroflorę.. dostałam probiotyki zalecane i nic z tego. Poza wydanymi tysiącami. Warto wspomnieć że mam też sibo ( w zasadzie imo bo to postać raczej zaparciowa) brałam już tyle razy xifaxa, metronidazol i neomycynę że ręce opadają… aktualnie zapisuję się na przeszczep mikrobioty oby pomogło bo nic więcej mi nie pozostaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4084 |
Przyczajenie
|
Cześć, długo go brałeś ? Ten lek na grzybicę ? Tylko to zostało mi do przetestowania. Wydaje mi się że masz rację z tą grzybicą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.