![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 26
|
Czy jest sens wchodziæ w taki zwi±zek?
Mam 27 lat i jestem od kilku lat singlem. Nie potrafiê sobie znale¼æ dziewczyny która mnie interesuje.
Pewnie to co napisze wiele kobiet zbulwersuje, ale taka jest sytuacja, mo¿e w innych regionach kraju czy zagranic± inaczej to wygl±da, ale w moim tak jest. Mieszkam w mie¶cie ¶rednim z dwucyfrowym bezrobociem, o pracê ciê¿ko, a jak kto¶ j± ma to zarobki marne. Ja pracê mam, zarobki moje to niestety poni¿ej 2 tysi±ce z³. Mi wystarcza. Podam przyk³ad wynajêcie 2 pokojowego mieszkania z wszelkimi op³atami, to 1000-1200 z³ w zale¿no¶ci od osiedla, nowe czy starsze, kawalerki jeszcze taniej, wiêc spokojnie mo¿na ¿yæ za te pieni±dze. Przyk³ad powy¿ej aby pokazaæ ¿e w tym mie¶cie 2 tysi±ce nie wygl±da to tak ma³o, a nawet mo¿na ¿yæ na lepszym poziomie, ni¿ w du¿ym mie¶cie zarabiaj±c trochê wiêcej. Przejdê do problemu, nie mogê sobie znale¼æ dziewczyny, bo jako¶ do tej pory ¿adna siê we mnie nie zakocha³a, a przynajmniej z tych atrakcyjnych. Gdyby mierzyæ wybór partnera swoj± miar±, to tak, mam szanse u tych ³adnych kobiet, bo nie raz od kobiet obcych s³ysza³em ¿e jestem przystojny, jestem szczup³y-bez nadwagi, chodze na si³ownie i dbam o siebie, zawsze modna fryzura, ciuchy z galerii ¿aden sza³, ale zawsze to nie bazar, wiêc je¶li mierzyæ si³y na zamiary, to mam do zaproponowania dziewczynie to czego szukam u niej-sylwetki bez nadwagi, i atrakcyjnej buzi, i nie widzê powodu dlaczego mia³bym obni¿aæ poprzeczkê, bo czy ³adna dziewczyna chcia³aby brzydkiego ch³opaka, skoro sama jest ³adna? Wiadomo, ¿e inaczej jednak to dzia³a u kobiet i me¿czyzn, atrakcyjna dziewczyna=masa chêtncyh na poznanie jej facetów, bo jest po¿±danie. Atrakcyjny, przystojny facet, moze dalej byæ zwyk³ym koleg± i zero po¿±dania ze strony kobiety, i to jest udowodnone z waszych tu w±tków, ¿e mo¿e byæ przystojny a zero ochoty na niego, Wiêc trzeba miec szczê¶cie, aby kobieta spojrza³a ³akomym okiem ![]() Teoretycznie czy mierzê adekwatnie? To tak. Nie szukam nikogo specjalnego pod wzglêdem wykszta³cenia, kariery czy zamo¿no¶ci, mo¿e byæ zwyczajna dziewczyna, ekspedientka, fryzjerka nawet po zawodówce, nie przeszkadza mi to, g³ownie zale¿y aby podoba³a mi siê, by³a wed³ug mojego gustu czyli by³a szczup³a i ³adna i z osobowo¶ci by³a po prostu któr± mo¿na okre¶liæ spoko dziewczyna. (kulturalna, bez na³ogów, "porz±dna") czyli z podstawowymi cechami które wynosi siê z normalnych domów, a nie patologicznych. Nie musia³em tego powy¿ej pisaæ ale doda³em aby która¶ z was nie pomy¶la³a, ¿e ¿adne cechy oprócz wygl±du sie dla nie nie licz±, owszem licz±, ale s± to cechy raczej które posiadamy w "standardzie" i nie oczekuje niczego wiêcej. Poznaje takie dziewczyny owszem, kole¿anki z pracy, na portalach internetowych, na dyskotece, czy klubie jak to teraz siê mówi. Nie mam wiêkszych problemów z poznaniem takiej osoby czy umówieniem sie na randkê-owszem "kosze" siê zdarzaj±, ¿eby nie upiêkszaæ, ale jak nie z jedn± to z pi±t± wychodzi co¶, tylko wychodzi na chwilê. Na randkach i mi³ych spotkaniach takie atrakcyjne dziewczyny przestaj± siê mn± interesowaæ, gdy uzyskuj± informacjê, ¿e nie jestem zamo¿ny, czy zwyczajnie nie mam "dobrego zawodu" który przynosi dobre miesiêczne dochody, potem olewka na maksa. Poznaje równie¿ te ¶rednie atrakcyjne dziewczyny, które równie¿ s± mn± zainteresowane, i TU ju¿ gdy zdobywaj± wiedzê o mojej zamo¿no¶ci a raczej o braku, to one ju¿ nie uciekaj±, chc± anga¿owaæ siê dalej, ale czy jest sens, wi±zaæ siê z kim¶ kto mi siê nie podoba fizycznie? Zaraz jakie¶ dziewczyny mog± siê obraziæ, ale gdy brak jest po¿±dania ze strony faceta, to ja widzê mo¿liwo¶æ tylko kole¿eñstwa z tak± dziewczyn± aby nie oszukiwaæ siebie i jej, ale mo¿e siê mylê? Mój kolega mówi, ¿e bierze sie to co jest, ja do tej pory by³em inny, ale mo¿e czas pos³uchac kolegi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Regulator reniferów
Wiadomo¶ci: 3 155
|
Dot.: Czy jest sens wchodziæ w taki zwi±zek?
Nie ma sensu.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 351
|
Wedle twoich standartow dziewczyna ma byc tylko dobrze wygladac, reszta sie nie liczy, czyli masz to czego chcesz. Ladne opakowanie i pustota nawet pasujecie do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
BAN sta³y
|
To, czy wchodziæ w zwi±zek z dziewczyna która mi siê nie za bardzo podoba, brak chemii, czy moze szukaæ dalej tej atrakcyjnej wed³ug mojego gustu, ale jak kilka lat ju¿ szukam i nie znalaz³em to chyba bez sensu te szukanie?
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Co do wygl±du owszem, skoro do mniej atrakcyjnych nie czujê po¿±dania, to jak mam np sp³odziæ jej wymarzonego potomka? To chyba bez sensu, wi±zanie siê z takimi kobietami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 710
|
Czekaj na idea³ a normalne i przeciêtne dziewczyny zostaw w spokoju i nie marnuj im czasu.
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
I trzeba by³o tego elaboratu, aby zapytaæ innych o opinie? Trollujesz jak dla mnie i tyle, a nie szukasz porady.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 | |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
![]() generalnie ¶miechowy ten w±tasek.
![]() |
#9 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Nie rozumiem. Pisa³em, ¿e nie musi byæ np Pani po prawie, czy innym zawodzie, a moze byæ ekspedientka, tak jak np niektóre kobiety nie zwi±¿± siê z factem "robolem" bo to wstyd, dla mnie dziewczyna moze byæ i "robolem" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
Ty masz wymagania. Ale one wymagañ mieæ nie mog±. Wró¿ê Ci d³ugie ¿ycie spêdzone na narzekaniu na pod³e materialistyczne laski.
wys³ane telepatycznie
#11 |
BAN sta³y
|
Mog±, ale je¶li wymagania by³yby co do osoby czyli sylwetka/osobowo¶æ. Bo jesli dziewczyna atrakcyjna spotyka siê ze mn± i wed³ug niej jestem super, ciacho, a olewa mnie bo nie zarabiam X to chyba co¶ jest nie halo, prawda? Owszem mo¿e mieæ takie kryterium, ale to chyba nie zbyt moralne.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 982
|
Cytat:
Tu chodzi o to, ¿e kobiety nie lubi± takich bubków jak Ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN sta³y
|
No tak, bo odwa¿y³em siê napisac ¿e patrzê na wygl±d.....ale który facet nie patrzy? Napisa³em ¿e lubiê szczup³e, i zapewne czê¶æ z was poczu³a siê "gorsza" bo nadwaga etc, ale ja pisa³em przeciez o SWOIM GU¦CIE. Ka¿dy lubi co innego. Ameryki nie odkry³em ¿e aby facet mia³ erekcjê, to dziewczyna musi byæ atrakcyjna, a ¿e dla wiêkszo¶ci atrakycjnosc dziewczyny siê wi±¿ê ze zgrabn± sylwetk± i ³adn± buzia, a niektóre z was tego nie posiadaja to przykro mi, ale nic na to nie poradzê, a nieba bym wam wszystkim przychyli³.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak bo tu pisz± same grubaski i to w dodatku samotne.
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- I brzydkie :-D
#15 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 982
|
Cytat:
A co do atrakcyjno¶ci dziewczyny: dzisiaj na przystanku widzia³am naprawdê przeciêtn±, zaniedban± dziewczynê. Mysie w³osy, na twarzy pe³no krost, zero makija¿u, dwa podbródki, ogromny brzuch i boczki, nie ci±¿owe, tylko z nadwagi. Sz³a za rêkê z normalnym kolesiem. A ja akurat czujê siê bardzo atrakcyjna i jestem samotna. Wiêc jak widaæ, wygl±d nie zawsze idzie w parze z powodzeniem. Mo¿na mieæ tak± osobowo¶æ, ¿e odstrasza. Np. taka jak Twoja. Napisa³e¶ posta na babskim forum, wszystkie napisa³y¶my Ci, na czym polega Twój problem. Zejd¼ z tej chmurki samoza☠☠☠isto¶ci i popatrz na siebie jak na zwyk³ego cz³owieka, którym jeste¶. A jak nie, to wiêcej nie pytaj o pomoc, skoro nie przyjmujesz do ¶wiadomo¶ci tego, co jednog³o¶nie Ci mówimy. Edytowane przez 201706081317 Czas edycji: 2016-11-06 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 905
|
Cytat:
¯e niby nie moralne??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Cytat:
Ty chcesz szczupla laske A ja goscia ktory zarabia 10k miesiecznie moze byc z brzuchem Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||
BAN sta³y
|
Cytat:
A dziewczyna która patrzy pod k±tem finansowym tylko, to trochê co¶ nie tak, bo nawet jakbym mia³ te pieni±dze to i tak nie by³bym szcze¶liwym w zwiazku, bo ka¿dy facet chce siê podobac swojej dziewczynie, i równiez chce siê czuæ po¿±dany. Jakby wiedzia³, ze jest ze mn± tylko dla kasy to czu³bym siê jak sponsor, albo jakbym by³ w zwi±zku z prywatn± prostytutk±, a chyba to nie na tym polega. Owszem pogodzi³bym siê ¿e ¿adna fajna mnie nie chce bo jestem brzydki czy dla nich nieatrakcyjny, ale skoro by³y spotkania, i wszystko psu³o siê z braku kasy, to....dziwne to jest, pomimo, ¿e MAJ¡ PRAWO DO TAKICH WYMAGAÑ. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
I teraz wiem, sk±d sie bierze s³ynne na wiza¿u "rzuæ go", ja bym z byle powodu dziewczyny nie rzuci³, bo jak facet "wpadnie" to co¶ czuje, a dla sporej czê¶ci facet to taki bankomat, albo TOWARZYSZ ¯YCIOWY, i pewnie st±d s³ynne T¯, ot taki kolega. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Jakby by³a niesamowicie atrakcyjna, z figur±, piêkn± twarz±, ale nie mia³a zêbów, to chcia³by¶ z ni± byæ?
![]() ![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | ||
BAN sta³y
|
Cytat:
Skoro jestem szczup³y, mam prawo szukaæ szczup³ej dziewczyny? Skoro mówi± ¿e jestem przystojny mam prawo szukac ³adnej-niekoniecznie piêknej, ale ³adnej ? WIêc nie widze powodu dlaczego mam zni¿aæ poprzeczk±? CO do twojej historii o spotkanej parze, moze w³a¶nie to ten zwia¿ek z braku laku? Ch³oapk nie mia³ kasy i ¿adna lepsza go nie chciala. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
sie ze mna nie spotka³y, czyli mas racjê, chc± fajnego cia³a i kasy. Zêby mo¿na wstawiæ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Regulator reniferów
|
Widocznie nie, skoro nie mia³y tego dylematu, co ty i nie postanowi³y zrezygnowaæ ze swoich wymagañ.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 163
|
Cytat:
![]() No tak, zapomnia³am, ¿e wszystkie marzymy tylko o jednym. ![]() Zawsze jest in vitro, zrobisz do kubeczka my¶l±c o jakiej¶ ³adniejszej. ![]() A teraz powa¿nie. Nie ma sensu marnowaæ czasu dziewczyn, które ci siê nie podobaj±, wiêc daj im spokój. Ale nie dziw siê, ¿e dostanie ci siê trochê, bo po³owa tego co wypisujesz jest z ksiê¿yca. Ma byæ ³adna, podobaæ mi siê i nie ma byæ patologi± - to twoje s³owa. Tylko wiesz, ¿e po pó³ roku zwi±zku zaczyna siê oczekiwaæ czegokolwiek te¿ poza ³ó¿kiem. Wspólnych zainteresowañ, czy tematów do rozmowy. Jasne, ¿e partner musi nas poci±gaæ, nie ma co udawaæ, ale musi mieæ te¿ co¶ poza tym.
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Przecie¿ te uproszczone kryteria s± dok³adnie na tym samym poziomie
twoje - wygl±d, jej - kasa, po co dorabiaæ do tego ideologiê o moralno¶ci i klasyfikowania które s± lepsze. Szukasz ³adnej lali i uwa¿asz to za moralne - ¶miech na sali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 163
|
Cytat:
Gdybym sama nie zarabia³a tyle, ile zarabiam, to równie¿ 2 tysi±ce by³yby dla mnie ma³± kwot±. Zw³aszcza je¶li facet reprezentuje sob± tylko si³kê i atrakcyjny wygl±d. Wiesz, ¿e na bazarku i w lumpeksach mo¿na siê lepiej ubraæ ni¿ u Prady? Ja nie mam zbyt wyrafinowanego gustu i chocia¿ nosze ca³kiem drogie ubrania (bez przesady, ale co mi wpadnie w oko, to sobie kupiê, zwykle mêskie ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 351
|
Ciekawa jestem po ilu odpowiedziach dotrze do ciebie, ze laski odstrasza twoja osoba, a nie brak kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN sta³y
|
Limonka
Owszem zainteresowania s± tez wa¿ne, ale dot±d z tymi dziewczynami z którymi siê spotyka³em zawsze mieli¶my o czym rozmawiaæ. Nie mam swojego koniak, no nie brzêczê od rana do wieczora na instrumencie, ale za to mam zainteresowania wszechstronne, i raczej z kobiety które spotykalem mialy podobnie. Ja mogê wszystko, mogê pomóc i porozmawiac o gotowaniu, pój¶c do kina pojechac nad jezioro, nad Ba³tyk czy zagranicê, mogê zagrac w karty czy grê planszow±, poczytac ksia¿kê, mnie nic nie nudzi. Jesli spotykam taka kobietê bez swojego koniak no która tylko w w g³owie gotowanie, czy muzyka i w kó³ko o jednym to nie mam problemu z komunikacj±, i wspolnym spedzaniem czasu, zawsze znajdzie sie dziedzina ktora polaczy nas oboje. I raczej wiekszosæ tych dziewczyn byla bez tego "konia" porozumienie na kazdej plaszczyznie, po prostu moglismy robic wiele rzecz razem i rozmawiac o wszystkim. Co do zarobkow jak pisa³em, 2 tysie w moim miescie to jak 3-4 tysie w Warszawie, wie nie uwazam ze jest zle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Regulator reniferów
|
To jest w±tek z tez±, to do nas ma co¶ dotrzeæ, a nie do autora.
![]() |
#29 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Kompleksy, ¿e kto¶ odwa¿y³ sie powiedziec ¿e chce szczuplej ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zaraz powiem T¿towi, ¿e jest zapchaj dziur± w oczekiwaniu na milionera.
Po tym co piszesz to nie dziwne, ¿e jeste¶ sam.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.