|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podwyższony poziom dhea, po za tym wszystkie hormony ok, co robić?! POMOCY!!!
Cześć, użytkowniczki wizazu
![]() ![]() ![]()
[...]-Może bym i to zniosła, jestem wytrzymała i skłonna do poświęceń, jeśli mi na czymś bardzo zależy. Może żyłabym od spotkania do spotkania, w puste dni bez Ciebie gryząc palce i próbując żyć w miarę normalnie.[...] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Podwyższony poziom dhea, po za tym wszystkie hormony ok, co robić?! POMOCY!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Podwyższony poziom dhea, po za tym wszystkie hormony ok, co robić?! POMOCY!!!
mialam robiony 17ohp i w normie
[...]-Może bym i to zniosła, jestem wytrzymała i skłonna do poświęceń, jeśli mi na czymś bardzo zależy. Może żyłabym od spotkania do spotkania, w puste dni bez Ciebie gryząc palce i próbując żyć w miarę normalnie.[...] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hmm to jednak ja bym wróciła do lekarza z tym jeszcze. Pokaż mu te wyniki. Może da ci jakieś leki antyandrogenne, jakieś słabsze? Może po prostu taka twoja "uroda", że organizm wytwarza więcej tego hormonu? Skoro nadnercza są ok i nic nie znaleźli innego, to może po prostu tak masz, słyszałam, że czasami tak się dzieje. Słyszałam, że też może być tak, ze mimo iż hormony są w normie to trądzik tworzy się bo jakieś tam mieszki w skórze są wrażliwe na hormon męski i odczuwają jakby go było więcej. Masło maślane, ale coś w tym stylu. Ja bym wróciła do lekarza z tym i nie dała za wygraną skoro już tyle badań zrobiłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja miałam znacznie podwyższony poziom DHEAS, nawet miałam robioną tomografię żeby sprawdzić nadnercza, ale nic nie wyszło. W tym tygodniu mam wizytę u gin i zobaczymy co mi powie.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
WhiteCherry - Jak tam u Gina? Ja mam taką samą sytuację, ale skończyło się na dwóch endokrynologach rozkładających ręce i nie wiedzących skąd w takim razie to DHEAS
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w sumie to nic, za jakiś czas mam znowu zbadać androgeny i zobaczymy, czy na tabletkach spadł ich poziom.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
yasminelle, bo tak ogółem to mam PCOS :P
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hejka
![]() Też mam podwyższony hormon DHEA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej,
Hej, jestem tutaj nowa, bardzo zainteresował mnie Twój wpis na temat podwyższonego hormony DHEA. Ja również mam z tym problem, a tym samym z wypadajacymi włosami. Również leżałam na endokrynologii i także mnie powiedziano, że z hormonami wszystko ok. Dhea-a mam w normie, a dhea dwukrotnie podwyzszony. Jedna lekarze tego badania mi nie wykonali. A ja po prostu łysieje! Czy możesz mi odpowiedzieć Ty lub ktoś inny na forum, jak sobie z tym problemem poradzić. Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.