Ile wczesniej załatwia się sprawy na ślub i wesele? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-27, 10:25   #1
Saga86
Raczkowanie

Ile wczesniej załatwia się sprawy na ślub i wesele?

Jestem z Łodzi..
Chciałam dowiedzieć się jakie są terminy ślubów.
Czy teraz jest już za późno aby zaklepać ślub i wesele na 2010 rok (czerwiec, sierpień)??
Ile wcześniej trzeba załatwiać takie sprawy aby mieć wolny termin w tych miesiącach(czerwiec, sierpień)??
Ile wczesniej trzeba załatwiać slub i wesele?
Saga86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 11:01   #2
SSR
Zadomowienie

GG do SSR
Dot.: Ile wczesniej załatwia się sprawy na ślub i wesele?

Cytat:
Napisane przez Saga86 Pokaż wiadomość
Jestem z Łodzi..
Czy teraz jest już za późno aby zaklepać ślub i wesele na 2010 rok (czerwiec, sierpień)??
Ile wcześniej trzeba załatwiać takie sprawy aby mieć wolny termin w tych miesiącach(czerwiec, sierpień)??
Z tego co wiem to im większe miasta, to tym więcej sal i w ogóle różnych usług do wyboru, ale te naprawdę dobre i sprawdzone to mają napięte terminy nawet już 2 lata wstecz Ale głowa do góry na 2010 rok można spokojnie załatwiać Druga sprawa to są miesiące, te o których piszesz czyli sierpień i czerwiec są najbardziej oblegane, bo to letnie miesiące czas urlopów i to przesądne "r" Wszystko zależy od Was co chcecie i kiedy, ale radzę się już oglądać. Ja zaczęłam rezerwować z końcem października czyli prawie rok wcześniej i salę mi się udało(bo jeszcze nie jest znana, choć miesiąc po mojej rezerwacji nie było weekendów i ludzie już robią w tygodniu byleby tam mieć), ale zespół już miał cały 2009 rok zarezerwowany i musiałam szukać innego więc różnie to bywa.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 11:39   #3
Saga86
Raczkowanie

No tak,rozumiem...
Na razie pytam tylko
... usłyszałam od chłopaka, że ślub w 2010 roku ale jeszcze zaręczeni nie jesteśmy i nic nie mamy załatwionego...i na razie nie załatwiamy.
Tak tylko pytam aby mieć orientacje.
Bo mój ukochany chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że ślubu nie załatwia się 3 miesiące wcześniej
Saga86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 11:59   #4
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
No tak,rozumiem...
Na razie pytam tylko
... usłyszałam od chłopaka, że ślub w 2010 roku ale jeszcze zaręczeni nie jesteśmy i nic nie mamy załatwionego...i na razie nie załatwiamy.
Tak tylko pytam aby mieć orientacje.
Bo mój ukochany chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że ślubu nie załatwia się 3 miesiące wcześniej

Nie martw się, znam osoby, które musiały się związać na szybko, bo dzieci w drodze itp. i pozałatwiały sobie wszystko w 4miesiące. Może to nie były ich wymarzone lokale, zespoły itd, ale brali tych co tylko mieli terminy wole i wszystkim się, podobało,a oni sami teraz mówią, że nie wytrzymaliby chyba martwić się rok lub więcej o sale i inne rzeczy

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 12:52   #5
kaska87
Zakorzenienie

my wczoraj zaklepaliśmy salę na kwiecień 2010 a na sierpień juz 2 terminy były zajete jeśli chcecie mieć sale taką jak Wam sie podoba a nie taką jaka zostanie to lepiej sie pospieszyć powodzenia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 13:04   #6
lain
Zakorzenienie

pewno duzo zalezy od sali i miejscowosci, ale w tej w ktorej ja bede miala wesele nie ma juz terminow na 2010 na zaden miesiac wakacyjny (lipiec rowniez). ciesze sie, ze sie pospieszylam, bo jednak fajnie miec wesele tam gdzie sie chce, a nie tam gdzie sa jeszcze akurat wolne terminy.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 14:14   #7
narzeczonaa
Raczkowanie

ja pochodze z bialegostoku i z tego co sie orientowalam to wiekszosc lepszych terminow na 2010r jest juz zajetych.

Edytowane przez narzeczonaa
Czas edycji: 2008-12-28 o 13:33
narzeczonaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 14:37   #8
tancerka212
Zakorzenienie

ja jak zaklepywałam salę we wrześniu tego roku na sierpien 2010 to już połowa terminów sierpniowych była zajęta, no a teraz juz 3 miesiące później podejrzewam że na sierpień i czerwiec nic nie ma wolnego na tej sali co ja bede miała wesele- z zespołem było identycznie więc jak ci zależy na wakacjach to musisz już zaklepywac, a jak na obojętnie jakim innym terminie to możesz jeszcze się wstrzymac chyba...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 14:40   #9
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z Łodzi..
tez jestem z Łodzi,ale sie nie orientowalam,bo tez nie jestem jeszcze zareczona,wiec czekam.
wiem,ze moja kolezanka ma wesele w pazdzierniku 2009 i juz ma sale,orkiestre,fotografa, a zalatwiali to wszystko juz w czerwcu,czyli mniej wiecej poltora roku przed planowanym slubem.
a masz juz na oku jakas sale w Łodzi?

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 14:50   #10
olenkaa
Rozeznanie

GG do olenkaa

Znam parę która zorganizowała ślub i wesele w cągu miesiąca. Tak im się spieszyło Fakt faktem ślub odbył się w niedzielę i państwo młodzi przez miesiąć żyli w ciągłym napięciu ale urczystość wypadła fantastycznie.
Stary 2008-11-28, 16:16   #11
asix86
Wtajemniczenie

ja jestem z Torunia i ślub załatwialiśmy w maju 2008, a będzie jak widać niżej w sierpniu 2009
Dodam, że w kościele był już jeden termin zajęty, chcieliśmy mieć na godz 17 ale siłą rzeczy będzie o 16, z resztą nie mieliśmy kompletnie problemu, naszą wedrówkę zaczeliśmy już około lutego i w lokalach nam powiedzieli, że nawał jest w czerwcu na rezerwacje sal na wakacje roku następnego. Chcieliśmy zaręczyć się w wakacje, ale stwierdziliśmy, że trzeba szybciej
Powodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 18:39   #12
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My zalatwialismy slub na wrzesien 2009 sale w styczniu/lutym 2008, czyli poltora roku wczesniej zespół, kamerzyste tak samo, u ksiedza bylismy rok wczesniej.
w sumie im popularniejsze miesiace tym wczesniej trzeba rezerwowac.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 19:25   #13
Taverney
Zakorzenienie

no niestety... najbardziej oblegane terminy w popularnych knajpach trzeba załatwiać na długo przed... spotkałam się już z terminami dwuletnich rezerwacji. Tylko potem trzeba zadbać, by terminu w kościele nikt inny nie zarezerwował.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 10:04   #14
tjul
Przyczajenie

to fakt, w Trójmieście jest podobnie. Zdecydowany przerost popytu nad podażą ciekawych miejsc weselnych. żeby zarezerwować wybraną, popularną knajpkę w okresie letnim, trzeba się spieszyć i zrobić to na dwa lata wcześniej. Ale kto zna dobrze możliwości Trójmiasta, jest w stanie zorganizować wesele w równie ciekawym miejscu nawet na 6 miesięcy wstecz. Czyli da się, jak się bardzo chce
tjul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 12:14   #15
harlemgirl
Raczkowanie

Cytat:
Jestem z Łodzi..
Saga nie daj sie zwariowac!
Tez sie tego bardzo balam, bo zaczelam zalatwiac wszystko na poczatku listopada a koniecznie chcialam slub na 2009! I juz mamy zaklepana sale (tam gdzie chcielismy) na 30 maja 2009! A dodam, ze jestem dosyc wybredna, uparlam sie np na okragle bankietowe stoly itd.. Para djow tez zarezerwowana, wlasnie wybieram sposrod fotografow - i jeszcze kilku dobrych tez moze, bo porezygnowali ludzie, ktorzy rezerwowali wlasnie dwa lata wstecz..
Moze trudniej jest w mniejszych miejscowosciach (chociaz Lodz to przeciez duze miasto i mysle, ze przy odrobinie determinacji tez sie uda!
Pozdrawiam!

Edytowane przez harlemgirl
Czas edycji: 2008-12-01 o 12:16
harlemgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 14:47   #16
CattiBrie
Przyczajenie

GG do CattiBrie

Najlepsze sale, zespoły i inne usługi mają obecnie zajęte teminy 2 lata do przodu albo i więcej Dla mnie to przesada, bo przez tak długi okres można się jeszcze związać z kimś innym jednak poważnie, to ludzie sami napędzają tę machinę i jak się chce mieć coś dobrego to trzeba się w ten wir rzucić.
My załatwialiśmy salę, zespół, foto i kamerę rok i 4 miesiące przed ślubem i już mieliśmy problemy ze zgraniem wszystkiego na jeden dzień. MAmy jednak dokładnie to co chcieliśmy
Natomiast znajomi załatwili wszystko w w niecałe 3 miesiące... Jak się chce to można, tylko wybór zdecydowanie mniejszy i czasami trzeba brać to co jest...
Jesli ślub w 2010 roku to radzę zacząć zebierać wywiady...

"Czekać na coś to coś dla czego warto żyć."
CattiBrie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 20:21   #17
konka221
BAN stały

No my zaczęliśmy załatwiać sprawy 2 lata przed, zaraz po oświadczynach. Najpierw termin ślubu , potem szybko sala, fotograf żeby mieć to z głowy
konka221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości