|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Chce się z nim pokłócić, to dziwne?
Jestem z facetem ponad 4 miesiące. Jak na razie było idealnie, perfekcyjnie, nigdy najmniejszych sprzeczek, już nie mówiąc o kłótniach, ale od dłuższego czasu mam wrażenie że w tej perfekcji mało jest tego co prawdziwe. Chyba nie potrafię opisać odczucia które ze mną chodzi, ale ono ciągle jest i chyba dopóki się go nie pozbędę ono zostanie. Nasze rozmowy są zazwyczaj strasznie płytkie, nie wiem czy to dobre określenie ale tak jest. Gadamy o tym jak minął mi, jemu dzień, jak w pracy, na studiach, jakieś nowinki, głupie filmiki w internecie. Czasem są to zwykłe formułki, a właśnie czy nie rozmowa powinna być najważniejsza? Rzadko, a tak naprawdę prawie nigdy nie gadamy szczerze, o planach, uczuciach o czymkolwiek mniej ziemskim. Zwróciłam mu na to uwagę jakieś 3 tygodnie temu, przyznał mi rację i mieliśmy nad tym popracować, ale tak naprawdę to nic nie dało, może chwilowo bardziej się otworzył. Generalnie już nie wiem jak mam do niego dotrzeć, wszystko jest ok, ale rozmowa, a raczej jej brak mam wrażenie że buduje między nami bariere, nie czuje z nim żadnej bliskości pod tym względem. Wiem że to głupie, ale mam szczerą ochotę się z nim pokłócić, o jakąś błachostkę cokolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chce się z nim pokłócić, to dziwne?
Ale ZADAJESZ mu te pytania o plany, uczucia itp.? Odpowiada wymijajaco? Czy raczej chodzi Ci o to, ze on "sam" nie porusza takich tematow?
Jak chcesz o czyms rozmawiac to zarzuc w rozmowie dany temat. Moze nie jest wylewny i nie bedzie sam z siebie rozmawial o jakichs uczuciowych rzeczach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gadacie o rzeczach codziennych, jak Wam minął dzień, o filmikach. A z kolei filmy [nie takie youtubowe faile ![]() ![]() Mówisz, że porozmawialiście o tym problemie, przyznał Ci rację i chwilowo bardziej się otworzył. Dodajesz, że nie odpowiada wymijająco. Więc wielkiej tragedii nie ma, myślę, że on po prostu nie jest wylewny. Z drugiej strony - jeśli nie nadajesz tym rozmowom wyjątkowo poważnego tonu, a na pytania odpowiada Ci, ale jedynie zdawkowo, to nie dziwię Ci się, że nie za dobrze się z tym czujesz. Warto jednak pokombinować ze sposobem rozmów, żeby od razu mężczyzny nie skreślać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A przyjaźnicie się? Zwykle partnerzy którzy się przyjaźnią potrafią więcej i dłużej ze sobą rozmawiać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy to ten sam typ, ale mialam kiedys chlopaka-milczka. Tez byly plytkie, powierzchowne rozmowy, ale jak minela seria pytan "jak tam, co tam, gdzie tam, bla bla", to byla cisza. Tez sie nie dalo z nim pogadac o niczym. Bardzo mnie to irytowalo, ze nie moge dzielic z partnerem mysli lub po prostu podyskutowac.
Potem stwierdzilam, ze on jest po prostu malo inteligentny. I jak mi spadly rozowe okulary, to to sie potwierdzilo. Mysle, ze emocja, ktora czujesz, to IRYTACJA. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to że moja rodzina powiedziała mi że nie pasowalisny do siebie dopiero po tym jak z nim zerwalam. Czemu nie mogli wcześniej?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a tak serio, całkiem osobiście uważam, że rodzina, która mimo wszystko nie wtrąca się w kiepski związek i pozwala przejechać się na własnych błędach to błogosławieństwo ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem analizowalam tez jego rozmowy ze znajomymi, to tez nic specjalnego sie nie dzialo: od czasu do czasu jakies smieszkowanie, wymienienie tytulow nowych filmow i gier i tyle. Przykro mi bylo tak go oceniac, no ale inaczej sie nie dalo :P. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.