![]() |
#1 | ||
Nutka nie gryzie!
|
SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
Tu prosze zadawać wszelkie pytania dotyczące "Smacznego".
Pozdrawiam Nutka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
A to mam pewną sugestię...
Sądzę, że przepisy na Smacznym mogłyby być bardziej czytelne. Mam na myśli fakt, że nie ma opcji choćby pogrubienia tekstu przy pisaniu przepisu, a która wiele by już wyklarowała przy jego czytaniu. Na pewno to jest kłopotliwe, dodanie takiej opcji ![]() Ale raczej szybko Wizażanki by to doceniły. Nasze przepisy często są mocno rozciągnięte, żeby tekst się ze sobą nie zlewał, estetyczniej i praktyczniej byłoby wyróżnić tekst prostym wytłuszczeniem konkretnych kwestii. Nieśmiało zapytuję, czy istnieje opcja powstania takiego udogodnienia? ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wystarczyło napisać NIE!
![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() Co to tego pogrubienia to ja się tylko boję, że niektórzy zaczną tak pisać całe przepisy dla wyróżnienia ![]() Sama możliwość pewnie się przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
[IMG]http://images.************/banners/chomik120x90.gif[/IMG]
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- [img]http://images.************/button/justiciaa.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Może autorka wyjaśni zamysł tego postu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zlos uklony za moderacje na SW i wywalanie kradzionych zdjec
![]() Czasem to az mnie zeby bola, jak widze zdjecia z prywatnych blogow, ktorych autorzy za swoja prace zostali blogowiczami roku w swoich kategoriach, a teraz ktos bezczelnie sie pod tym podpisuje. Nie rozumiem mentalnosci internatow i ich beztroskiego tlumaczenia "bo wszyscy tak robia". Nosz kurna chata, a co nas obchodza inni (?!), wazne zeby z samego siebie nie robic zlodziejskiej szmaty (nie bede przepraszac za epitet, i tak jest delikatny). Nie mam cierpliwosci do parapetow. Ide piec chalke, tym razem ja zaplote i dorzuce zdjecie - fajnie, ze jest edycja zdjec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczęście Złos czuwa ![]() A na marginesie, niektórzy jeszcze nie obczaili do końca magii internetu, nie wiedzą co to IP i tego typu sprawy, no i admin, który pilnuje porządku! - sądzą, że przechytrzyli system a tu zimny prysznic ![]() Mam problem z napisaniem przepisu, na kolejny sernik ![]() ![]() Tu by się to pogrubienie przydało ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Berlinianka zsumuj skladniki - osoby korzystajace z funkcji "lodowka" lub "lista zakupow" beda z gory wiedzialy ile konkretnie potrzebuja danego skladnika do wykonania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Kurcze dodawałam przepis, klikam dodaj i cyk. Nie ma
![]() Edit. A jest ![]() ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-17 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a mi brakuje jednej rzeczy - przy dodawaniu składników np. na ciasto, żeby dało się oddzielić składniki na np. ciasto, na krem i na bezę.
Wiem, że można napisać w opisie, ale przyznam szczerze, że korzystając z czyichś przepisów również tego mi brakuje. Żeby chociaż dało się dać linijkę odstępu między tymi składnikami... :P Dałoby się coś takiego zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy Smaczny dzisiaj mulił, żeby było widać emotki w komentarzach? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Proszę o szybką odp.
Czy jeśli w przepisie zrobię: • to po dodaniu przepisu nie wyjdą z tego krzaczki? ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-02-18 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Wkrótce udostępnimy podgląd przepisu przed jego dodaniem, ułatwi to wtedy jego upiększanie ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Mulił cały wizaż - czekamy na nowy serwer, jak Bóg da to w piątek dostawimy go do szafy i będzie od razu lepiej ![]() Emotki i obsługa bbcode nie mają z tym nic wspólnego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Działa
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze z jednym pytaniem: czy do rankingu osoby dodawane są z opóźnieniem?
Nie wiem czy źle zinterpretowałam regulamin, czy co? :niewiem: Mam 5 recenzji z tego miesiąca (co prawda są to recenzje przepisów dodanych wcześniej, ale to chyba nie ma znaczenia?), a nie ma mnie w rankingu, przjerzałam cały... O co tutaj może chodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Gaga87 ale to jest 5 recenzji, czy 5 recenzji 5 roznych przepisow? Do rankingu trafiaja osoby, ktorych 5 przepisow zostalo ocenionych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jest to 5 recenzji 5 różnych przepisów, to wyjaśnia dlaczego tam mnie nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Tzn. eei musi byc po 5 recenzji 5 roznych przepisow ale ogolnie zeby oceniono 5 roznych przepisow - liczba recenzji dowolna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Aby nie było zupełnie nie na temat(bo zamierzam od niego odbiec niżej), to chciałam zapytać co z przepisami alkamor, która nie wysilając się zbytnio bardzo wiele z tych co dodała na Smaczny zwyczajnie skopiowała - opis i zdjęcia?
_________________ Rozumiem, że to nie jest miejsce na takie rzeczy i nie będę miała obiekcji, jeśli zostanie to usunięte, jednak chcę spróbować i liczę, że w jednym poście nikomu to nie będzie wadziło. Proszę o pomoc dla kolegi z roku! ![]() Proszę o 1 % z podatku Karol walczy z rakiem mózgu Jeśli już zdecydowaliście na co przeznaczycie 1% podatku, a z różnych powodów nie możecie zrobić wpłaty indywidualnej, to pomóc możecie także przez rozpowszechnienie tego ogłoszenia, to bardzo wiele. W formularzu PIT należy wpisać: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" KRS: 0000037904 Z dopiskiem: "na leczenie Karol Pituła" Dane do indywidualnych wpłat: Karol Pituła ul. Głowackiego 12/4 65-301 Zielona Góra 58 1090 2532 0000 0001 0461 5594 Podaję to wyłącznie dlatego, bo pieniądze z 1%, choć są kolosalną pomocą i każda złotówka się liczy, to dotrą do Karola późno, muszą przejść przez wiele rąk nim będą mogły być spożytkowane na leczenie. Pomóżcie ratować chłopaka! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Przepisy z KRADZIONYMI zdjęciami są usuwane. Zajmę się tym popołudniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Moj avatar wskoczyl na glowna strone SW pod nick pysiamn - SmakMistrza Stycznia.
To nie moja sprawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jest coś nie halo bo na 1 miejsce w rankingu wskoczyła Kancia, która ma 4,43 średnią- jak byk widnieje na jej profilu
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Edit.
Podumalam i wymyslilam. W rankingu jest pokazywana srednia ocen z danego miesiaca, w profilu jest natomiast srednia wszystkich ocen ze wszystkich miesiecy ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2010-02-23 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
W rankingu są te przepisy, które biorą udział w konkursie chyba?
Nie czaję tego, ale jeśli mamy lutowy konkurs, to biorą w nim udział przepisy dodane tylko w lutym czy ze stycznia też? ![]() Nie kminię tego systemu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.