|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pytanie do Pana Doktora - NERWICA LĘKOWO-DEPRESYJNA, A CIĄŻA :(
Panie Doktorze,
Mam 23 lata i od ponad dwóch lat leczę się na nerwicę lękowo depresyjną oraz Zespół Barlowa(wypadanie płatków zastawki mitralnej). Codziennie przyjmuje leki: proplanolol 10mg/dobę oraz obecnie alprox: 0,5mg/dobę. Musze jednak zaznaczyć, że w obu tych przypadkach nie zawsze jest to dawka wystarczająca i w sporadycznych przypadkach muszę ją zwiększać. Ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, jak moje choroby oraz leki , które biore regularnie mogłyby i czy wogóle wpłyną na ciążę?? Narazie nie jestem w ciąży, gdyż boję się, że ciągły stres i lęki jakie mnie dopadają mogłyby zaszkodzic dziecku. Mam stałego partnera i pomimo tego, że się zabezpieczamy, może się zdażyć że zajdę w ciążę. i co wtedy?! nie chce zaszkodzić dziecku! co się robi w takich przypadkach? czy mozna w czasie ciazy przyjomwac takie leki jak ja? jaki miałyby skutek dla rozwoju dziecka i wogole przebiegu ciazy? wiem ze stres nie jest wskazany w czasie ciazy. jestem zalamana bo nie ukrywam, że w niedalekiej przyszłości bardzo chciałabym zajść w ciążę,a nie wiem czy choroba ustąpi .Bardzo proszę o pomoc. P.S. A moze ktoras z Was ma podobny problem i moze pomoc. dziekuje wszystkim i czekam na jakies wskazowki pozdrawiam --pomaranczan-- |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do Pana Doktora - NERWICA LĘKOWO-DEPRESYJNA, A CIĄŻA :(
Kiedyś, pytałam lekarkę jak wyglada leczenie depresji w ciaży. Odpowiedziała lakonicznie, ze "róznie" i sa tez leki ktore mozna brac w ciazy...
Tez jestem ciekawa jako to naprawde wyglada |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do Pana Doktora - NERWICA LĘKOWO-DEPRESYJNA, A CIĄŻA :(
Pomaranczan- Ja Coprawda Narazie Nie Chce Zajść W Ciaże Ale Mam Do Ciebie Pytanie Zwiazane Z żespołem Barlowa I Depresji-
Jakie Masz Objawy?? Jak Sie Leczysz?? Równiez Brałam Proplanolol Ze Względu Na Przyspieszone Bicie Serca, Pocenie Sie I Nerwy Opowiedz Jak To Było U Ciebie? Dziekuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, jak moje choroby oraz leki , które biore regularnie mogłyby i czy wogóle wpłyną na ciążę??