|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wątek dla mam karmiących sztucznie
Witam wszystkie mamusie karmiące mm, mam taki problem 3 tygodnie karmilam piersia był to ciężki okres późno dostałam pokarmu po cc o który walczyłam i odciagalam laktatorem bo mała nie chciała ssac od ur w szpitalu podawano jej butelkę w 5/6 dobie kiedy przyszedł pokarm przejściowy zaczęłam ja przyatawiac za nic nie chciała ssac zloscila się przy tym do tego musiałam karmić przez nakladki bo miałam małe brodawki mała zaczęła zwracać wszystko co zjadla ode mnie musiałam doakrmiac mm bo ciągle była głodna zglosiliamy się do pediatry okazało się że ma alergię pokarmowa dostaliśmy mleko pepti jeszcze przez parę dni odciagalam swój pokarm i podawałam jej (tak zaleciła pediatra) niestety pokarm zaczął zanikac i mała jest tylko na mm pediatra kazała przepajac między karmieniami woda mała za nich nie chce pić wody pociągnie trochę jak się zorientuje że to woda wypluwa i nie chce nie wiem jak ja przekonać kupy robi różnie czasem raz na 2 lub 3 dni ale wtedy robi dwie porządne. Pediatra kazała karmić na żądanie średnio mała wytrzymuje około 2.5/3h ale czasem domaga sie wczesniej daje wtedy wodę której za pierona nie chce pic robie jej wtedy 30 i złapie dosłownie parę kropel a później już nie chce i muszę wylewać ogólnie dużo wylalam już tego mleka. Jak wyglądały wasze początki karmienia mm ? Jak radzić sobie z dopajaniem proszę o jakieś porady pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wątek dla mam karmiących sztucznie
Halo halo nie ma tu mam karmiących sztucznie?? ☹
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Możesz zapytać na wątku o pytaniach i odpowiedziach, tam się zwykle więcej osób przewija.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie zaleca się karmić dzieci wyłącznie mlekiem przez 6 mcy (potem mleko też ale z innymi posiłkami) bez podawania wody, soków, herbat czy wczesnego rozszerzania diety. Dotyczy to zarówno dzieci karmionych mlekiem matki jak i modyfikowanym. Wyjątkiem są sytuacje typu biegunki, zaparcia, gorączka, gdy podanie wody oprócz mm może być uzasadnione.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja karmiłam oby synków mm pierwszy był na pepti jakoś od 3 mc życia ( wcześniej zwykły bebilon ) i nie dawałam wody dopiero jak był starszy , drugi był na mleku ha ale wysypka wyszła wiec przeszliśmy na bebilon pepti i były właśnie problemy z kupka robił jedna na 3 dni lekarz zalecił zmianę na nutramigen i odrazu były nawet 3 kupki na dzień - przy pepti próbowałam dawać tez wodę ale było jak u ciebie . A co do mleczka rozniez pił co 2,5-3 godz
Później już co 3 godz . Zreszta nadal je co 3 godz 😂 ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- A jak jak dziecko jest wcześniej głodne możesz spróbować jej zrobić poprostu więcej mleka nie wiem ile dziecko ma tygodni i ile mu robisz ale przykładowo jak robisz 90 zrób 120 i zobacz czy wypije , tabletki na mleku są przykładowe moje dzieci zawsze Piły 30 ml więcej niż wg tabelki i znam dużo dzieci co właśnie piją więcej albo mniej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.