![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jestem w szoku, czy to naprawdę normalne?
Ostatnio usłyszałam od mojego TŻ coś, co sprawiło, że jestem w szoku i nie wiem, co mam zrobić z tą informacją. Zaczęło się do tego, że dowiedzieliśmy się, że para naszych wspólnych znajomych rozstała się z powodu zdrady ze strony faceta. Był to dla nas szok, bo wydawali się zgranym duetem, ale to w całej historii jest nieważne.
Rozmawialiśmy o tym i wtedy usłyszałam od mojego TŻ, że każdy facet, jeśli byłby pewny, że nie zostanie na tym przyłapany przez swoją dziewczynę, chętnie poflirtuje z inną laską. Zaznaczył, że nie chodzi o seks, ale na przykład o słodkie rozmowy, potańczenie na imprezie, czy złapanie za tyłek ![]() Zauważyć muszę, że przeszliśmy 3 lata temu przez przykry incydent - mojemu chłopakowi przypomniało się o swojej ex, były dwuznaczne wiadomości i spotkania za moimi plecami. Przy okazji tej feralnej rozmowy zarzekał się, że on nic takiego nie robi, nie popełni drugi raz tego samego błędu, ale mówi to z perspektywy swoich kolegów, bo wie, jacy oni są.. No ale ja z całą pewnością mogę powiedzieć, że dla mnie takie zachowania nie są normalne. Chyba mam rację? Jak myślicie, czy powinnam wierzyć, że akurat mój TŻ tego nie robi? Kiedy następnego dnia z nim o tym rozmawiałam, powiedziałam, że dla mnie to jest chore i on ma dziwne wyobrażenie o miłości, to on najpierw obiecywał znów że nic takiego nie robi, a gdy drążyłam temat, zaczął się denerwować i stwierdził, że już nigdy mi o czymś takim nie powie bo od razu uważam że on jest taki sam. No ale mam powody i ograniczone zaufanie po akcji z ex. CO o tym myślicie? Co mam robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w szoku, czy to naprawdę normalne?
Cytat:
No skoro według niego każdy, to każdy, dlaczego on miałby być wyjątkiem? ![]() ![]() a tak na serio- nie, łapanie innych dziewczyn za tyłek nie jest normalne. co masz zrobić? skończyć tę znajomość (polecam) albo dalej się zadręczać i czekać na następne złote myśli tego pana czy tam spotykanie się z eks
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
pytanie czy mu ufasz, czy daje Ci powody do niepewności i zazdrości. Czy czujesz, że jesteś tą jedyną. Bez tej pewności, łatwo rozchwiać poczucie stabilizacji.
Faceci gadają różne rzeczy, jego reakcja, że nie będzie Ci mówił, bo uważasz, że jest taki sam (a faktycznie bierzesz jego słowa dosłownie i odnosisz do niego) jest naturalna. Też bym nie powiedziała, np. że w związku (niektórych) zdarzają się sytuacje, zwłaszcza w długotrwałych relacjach, że ktoś się spodoba na ulicy, albo w pracy, ale nie sprawdzasz tematu, bo zdecydowałaś się być z konkretnym facetem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie ma co tutaj za dużo rozważać. Twój facet ma inne zdanie na temat wierności w związku niż ty. W tej kwestii nie ma żadnej "normalności". Każda para sama sobie ustala granice, a wy tego najwyraźniej jeszcze nie zrobiliście. Jeśli nie wiesz co robić, to może zacznij od tego.
Na pewno nie jest prawdą, że każdy facet coś tam. NIE MA takiej rzeczy, którą zrobi każdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;71434121]Nie ma co tutaj za dużo rozważać. Twój facet ma inne zdanie na temat wierności w związku niż ty. W tej kwestii nie ma żadnej "normalności". Każda para sama sobie ustala granice, a wy tego najwyraźniej jeszcze nie zrobiliście. Jeśli nie wiesz co robić, to może zacznij od tego.
Na pewno nie jest prawdą, że każdy facet coś tam. NIE MA takiej rzeczy, którą zrobi każdy.[/QUOTE] Jak wyżej. A wobec tego, co kiedyś pan wywinął, cóż, mocno by mnie zaniepokoiło jego podejście. W chwili szczerości powiedział to, co naprawdę myśli. Potem może to próbować złagodzić, polukrować, ale poznałaś jego zdanie. Jak dodać dwa do dwóch to wychodzi na to, że z nim wierność to nie jest kwestia zbyt pewna. Flirtowanie polegające na łapaniu kobiety za pośladki. No super. Taki lekko buraczany ten misio. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak, dopiero teraz zauważyłam, jak wieśniacko to łapanie za tyłek zabrzmiało zabrzmiało
![]() No ale wiecie, o co mi chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
pewnie chodziło o obmacywanko i łapanie obcej laski no ale to nie seks.
![]() ![]() ![]() Słodkie rozmowy? Czy łapią sie do tego "słodkie..pocałunki"? ![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-03-01 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
facet uważa że nie musi Ci być wierny. Wymiksowałabym się powoli z tego związku.
Jakby mój partner wpadł na ponysł macania po tyłku innej kobiety niż ja - uznałabym to za zdradę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dobry misio.
Jak dla mnie to nie wróżę szczęścia. Niestety ale hmm z wiernością u niego kiepsko. Tym bardziej, ze on kiedyś to właśnie robił ze swoją ex (pisanie pewnie słodzenie) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Macie rację. Łapanie za tylek to łapanie za tyłek i nie ma to drugiego dna. To o czym mówił to dla mnie jakaś abstrakcja. Tylko że od incydentu z ex wszystko było ok, kontakt z nią zerwany całkowicie itd. Ale zaufanie jest już nadszarpniete..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
A ja uwazam, ze skoro miał taki epizod a teraz mowi otwarcie, ze KAŻDY facet tak robi to on jest zdolny to robic dalej.
Dopóki nie zostanie przyłapany. Teraz będzie bardziej sie ukrywał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na szczescie dla Ciebie Twój tż nie jest zbyt inteligentny skoro powiedział Ci o tym
![]() Serio nie rozmawialiscie wcale wczesniej o wiernosci i odkąd jest zdrada w Waszej relacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jasne że rozmawialiśmy. I właśnie to że mi to powiedział wydaje mi się podejrzane. No bo przyznały się do czegoś co sam robi? Mam mętlik w glowie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie czy Twój tż jest pewny ? ![]() Mi brat kiedys powiedział że" kazdy facet myśli o zdradzie a wiekszosc zdradziłaby gdyby wiedziała że sie nie wyda" ![]() ![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-03-01 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
live your passion
|
Mam wrażenie, że chce sobie urabiać grunt. Jeśli będzie tak mówić to może uwierzysz i jak w końcu do czegoś dojdzie to łatwiej mu wybaczysz. W końcu będzie miał wymówkę, że to normalne. Dla mnie to nie jest normalne.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Faceci to mają niekiedy chyba różne zryte teorie. Ja kiedyś usłyszałam, że "każdy facet marzy o seksie bez zobowiązań i każdego to kręci". Oczywiście nie w ramach zdrady, tylko tak jak się jest w stanie wolny i ktoś miałby taką dziewczynę tylko do seksu, to wszyscy by zazdrościli. Nie wiem, pewnie części to się podoba, ale to jakieś durne uogólnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Tu powinno być "ja tak myśle ale powiem, ze każdy to będzie łagodniejszy wyrok" a facet jeszcze twierdzi, ze każdy tylko nie on
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie facet urabia cię pod przyszłe zdrady (w stylu każdy facet to robi, to normalne itd). Już raz lekko próbował, pisałaś o jego eks.
Nie nie każdy facet tak robi, a łapanie za tyłek przez przypadkowego podrywacza uważam za żenujące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mozna tak powiedziec "kazdy facet lubi seks bez zobowiazań" "kazdy facet lubi piwo" Och nie, nie prawda znam 2 co nie lubią!
![]() Ten tekst faceta to takie "każdy tak robi bo Ja tak robie albo planuje!" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Tak to prawda, 100 %, każdy facet taki jest, bo każdy facet to wzrokowiec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
live your passion
|
Cytat:
Dla niewtajemniczonych: Bycie wzrokowcem oznacza, że dana osoba najłatwiej przyswaja wiedzę poprzez bodźce wzrokowe typu zdjęcia, kolorowe notatki itd. Jeśli chodzi o to, że faceci patrzą na wygląd to przecież kobiety tak samo mają. To nie jest tak, że facet patrzy, że idzie jakaś piękność, a kobieta na widok przystojniaka odwróci głowę w drugą stronę ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kochający, odpowiedzialny partner nie flirtowalby z innymi dziewczynami czy tańczył czy lapal za tylek. Po prostu.
On nie nadaje się do poważnego związku skoro tak mówi (bo zakładam, że to nie był żart). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie chore jest jak facet czy dziewczyna nie mogą potańczyć z kimś innym, bo są w związku. Chyba, że źle złożyłaś zdanie i nie to miałaś na myśli. Co wybrać...chama, który nas obraża i nie szanuje, choć wiemy, że nie zdradzi czy faceta, który może flirtować i łapać za tyłki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli ktoś nigdy fizycznie nie zdradzi, to na 100% o tym pomyśli (zdrada emocjonalna lub zauroczenie). Edytowane przez Colderia Czas edycji: 2017-03-02 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się. Jednakże zdrada emocjonalna często prowadzi o ochłodzenia stosunków w związku. Osoba, która dokonuje takiej zdrady nie robi tego z byle powodu. Z reguły czegoś brakuje. Ostatnio oglądałam serial i był w nim wątek zdrady. Facet tłumacząc się z fizycznej zdrady stwierdził, że nie zrobił tego, bo już nie kocha. Zrobił to, bo po prostu kobieta była inna (dreszczyk emocji). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.