|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]() Potrzebuje waszej pomocy dla mojej lubej :)
Witam wszystkich serdecznie i wierze, ze znajdzie siê jaka¶ dobra dusza która mi pomo¿e w napisaniu czego¶ konkretnego dla mojej ukochanej...
![]() Prosi³bym was wyt³umaczenie co trzeba i jak robiæ, bo dla mnie to wszystko co piszecie jest jak mas³o ma¶lane i ka¿da inaczej mówi jak czytam forum... ;p Moja Kobieta ma jak wstanie lekko krêcone w³osy takie jakby fale wiec stwierdzi³em, ze wybiorê ten dzia³, bo chyba jest najbardziej odpowiedni. Ona twierdzi,ze ju¿ wszystko wypróbowa³a i wszystko wychodzi z marnym skutkiem na d³u¿sz± metê i teraz najczê¶ciej myje szamponem head&shoulders miêtowy...Jej w³osy sie, bardzo przet³uszczaj±, myje codziennie, u¿ywa suszarki i prostownicy ¿eby wyprostowaæ w³osy i fajnie wygl±da³y,a nie jak siano.. Wiem ze ¼le robi, ale muszê mieæ jak±¶ s³uszn± tezê ¿eby jej to wszystko wyt³umaczyæ... ![]() Jak wyczyta³em tutaj na forum dobrze jakby zastosowa³a sie do ; -kupienia i stosowania codzinennie szamponu " O'Herbal, Szampon do w³osów suchych i zniszczonych z ekstraktem z lnu" Oraz tych masek i stosowania na zmiane : "Ceramide Complex, Intensywna maseczka regeneruj±ca do w³osów os³abionych i ³amliwych" "Professionnel, Serie Expert, Absolut Repair Lipidium, Maska regeneruj±ca w³osy uwra¿liwione" "Caviar+Hair Renew, Intensywna maska do w³osów" "https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,83706,maska-do-w³osów-suchych-i-zniszczonych-z-ekstraktem-z-lnu.html" A je¶li nie chce siê jej nie chce robiæ maski lub nie ma czasu to lepiej ¿eby siêgnê³a po od¿ywkê lub maseczkê z olejkami np. Garnier Avocado i Karite, Kallos Omega, Ziaja rycynowa. A je¶li w³osy s± bardzo suche i zniszczone to przyda siê olejek do koñcówek lub serum do koñcówek na bazie olei i silikonów, bez alkoholu i protein. Tylko jaki polecacie sprawdzony? Podsumowanie: -dowiedzia³em siê ze czesaæ tylko na mokro z od¿ywk±(jaka?)grzebieniem z szeroko rozstawionymi zêbami. -Nie wycieramy w³osów rêcznikiem tylko nak³adamy i czekamy,az wch³onie wodê. Co¶ te¿ kiedy¶ czyta³em ze dobre s± rêczniki z mikrofibry? - Nie suszyæ suszark± z gor±cym powietrzem tylko ciep³ym takim,¿eby nie parzy³o w rêkê,a na koñcu zimnym ¿eby zamkn±æ ³uski. - Nie chodziæ spaæ w mokrych w³osach, bo wtedy s± bardziej nara¿one na popl±tanie. -Je¶li podcina koñcówki to nie dega¿ówkami tylko ostrymi no¿yczkami. - dowiedzia³em siê te¿, ¿e jak na³o¿y oleje to nakryæ czepkiem lub rêcznikiem i ogrzaæ ciep³ym strumieniem suszarki wtedy lepiej wch³on± siê sk³adniki.. Je¶li co¶ ¼le pisze lub mam co¶ innego kupiæ jestem otwarty na sugestie, bo na prawdê chce pomoc dziewczynie, bo wiem ze wtedy bêdzie szczê¶liwsza... ![]() ![]() ![]() PS za b³êdy bardzo przepraszam, ale pisa³em szybko i chcia³em wszystko napisaæ to co przysz³o mi do g³owy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 194
|
Dot.: Potrzebuje waszej pomocy dla mojej lubej :)
A mo¿e jak to du¿y problem to mo¿e lepiej zainwestowaæ do prostowanie kreatynowe (?) chyba tak to siê nazywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.