2011-03-01, 03:24
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: kickboxing
Ja sie zapisalam 2 miesiace temu na kickboxing, taki prawdziwy martial arts a nie fitness boxing, gdzie boskuje i kopie sie w powietrzu Powiem ci, ze jak dal mnie to rewelacja, zajecia trwaja pelna godzine, pierwsza polowa to cwiczenia kondycyjne czyli bieganie, brzuszki, pompki i tak na zmiane, kolejna polowa to cwiczenia przy Tbox (boksowanie w rekawicach, kopanie). Kiedys, zanim zapisalam sie, myslalam, ze to sport bardziej dla facetow, jak sie okazalo, na moja grupe chodzi tyle samo lasek co gosci. Jakkolwiek dziewczyny nie maja zadnej taryfy ulgowej Co mi daja te cwiczenia? Wyrabiaja kondycje, na kazdych kolejnych zajeciach czuje sie coraz bardziej silniejsza, pieknie pracuje brzuch (oprocz brzuszkow przy rozgrzewce, robi sie duzo skretow ciala czyli miesnie skosne pracuja), pieknie rzezbia sie nogi, no i oczywiscie ramiona. Generalnie cale cialo pracuje mocno, wyrabia sie talia, po prostu super. Kazdemu goraco polecam sprobowac, choc widzialam juz pare osob, ktore nie podolaly szybkiemu tempu cwiczen. Powodzenia
|