| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2017-05-25, 12:32 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2017-05 
				 | Wyjazd do Paryża

Witajcie dziewczyn Wybieram się do Paryża na krótki wypoczynek. Słyszałam, że przejazd z lotniska do centrum jest bardzo uciążliwy, cdlatego postanowiłam skorzystać z oferty takiego przewoźnika xxx to dobra myśl, czy są inne lepsze opcje komunikacji? Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-05-31 o 14:01 Powód: link - reklama | 
|     |   | 
|  2017-05-25, 12:36 | #2 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Dot.: Wyjazd do Paryża

Cytat: 
  , niemniej jednak Paryż ma 2 główne lotniska: Roissy i Orly, a także trzecie Beauvais dla tanich linii i dojazd z nich do centrum bardzo różni się od siebie. Polecam wejść na stronę internetową tego lotniska, na które lecisz i przeczytać nań o dojeździe. | |
|     |   | 
|  2017-05-25, 18:03 | #3 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2016-04 
				 | 

Cytat: 
 no i taxi. jakieś 49-90 eur, w zależności od terminala i tego, dokąd w paryżu chcesz jechać. | |
|     |   | 
|  2017-05-25, 19:06 | #4 | 
| Animal Liberation Zarejestrowany: 2015-10 
				 | 

Nie wiem czy chodzi o autobusy bezpośrednio z lotnisk do centrum miasta, bo te są wygodne i większość francuskich lotnisk je posiada (zwane navette). Można cisnąć metrem, ale nie polecam. Podróżowałam wielokrotnie za czasów nauki we Francji i zawsze korzystałam z nawetek, także z bagażami, laptopem, było ok.

| 
|     |   | 
|  2017-05-25, 19:56 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

a co jest nie tak z tymi autobusami? One nawet maja klimatyzacje i podjezdzaja pod samo lotnisko, nie trzeba nigdzie biegac z walizkami.

| 
|     |   | 
|  2017-05-30, 22:16 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Dwa razy jechałam z Beauvais i pamiętam, że jedyna opcja to były autobusy i taksówki. Tej drugiej opcji nie polecam, chyba że śpisz na pieniądzach    | 
|     |   | 
|  2017-06-08, 11:42 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: okolice Warszawy 
				 | 

Kochane co myślicie o wyjeździe tera na kilka dni do Paryża? To moje marzenie od dawna, planowałam w tym roku wiosna/lato, ale sama nie wiem czy to jest bezpieczne    | 
|     |   | 
|  2017-06-08, 17:55 | #8 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Jest bardzo bezpieczne. Istnieje oczywiście zwiększone ryzyko śmierci w wyniku zamachu terrorystycznego, ale jest z nawiązką kompensowane przez zmniejszone (w porównaniu z Polską) ryzyko śmierci w wypadku komunikacyjnym.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.