|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Narkotyki
Narkotyki to coraz poważniejszy problem wśród młodzieży. Właściwie na każdej imprezie masowej są obecne. Sięgają po nie coraz młodsze osoby, nie zdające sobie sprawy z tego do czego może to doprowadzić.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy zdażyło się którejś z was zażyć narkotyk (w jakiejkolwiek postaci - tzn kofeina w kawie się nie liczy :P) ? A może miałyście sytuacje, że ktoś Wam dosypał czegośdo drinka czy piwa? A znajomi biorą? Ja poznałam ostatnio chłopaka, który skończył szkołe, nic nie robi ( w sensie nie uczy się i nie ma stałej pracy, jest na utrzymaniu rodziców), co tydzień baluje (pieniądze ma jak mniemam z dilowania) i nie potrafi już się bawić bez wspomagaczy.. to smutne ale prawdziwe. Rozmawiałam z nim pare razy o tym, że to do niczego nie prowadzi i żeby przestał ćpać (spójrzmy prawdzie w oczy) a On twierdzi, że chciałby ale nie może, że środowisko w jakim się obraca wywiera na nim presje i generlanie nie wyobraża sobie "dobrej imprezy" bez wspomagaczy... Naprawde nie wiem jak na niego wpłynąc ![]() ![]() Jeśli temat jest nieodpowiedni to można usunąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Narkotyki
masz racje ze sporo zalezy od otoczenia , w otoczeniu mojego TŻta wszyscy palą trawe , na szczescie on tym sie brzydzi , ale jego brat całkowicie juz sie uzależnił ... ja tego nie potepiam bo sama próbowała , ale uważam , ze trzeba miec granice i liczyc sie z konsekwencjami , na szczescie nie znam nikogo w otoczeniu kto brałby coś "cięższego" ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie probujmy zmieniac swiata, bo i tak nic z tego. Kazdy sam decyduje o swoim zyciu i moim zdaniem powinna byc tonasza sprawa czy bierzemy czy nie. Przeciez podobno jestesmy "wolni".
Ja jestem za legalizacja narkotykow. Nie obchodzi mnie kto bierzy a kto nie. Wiekszosc ludzi wie z czym wiaze sie siegniecie po narkotyki, wiec o co chodzi? Ja czasami pale marihuane i nie widze w tym nic zlego. Nie chce tez zeby ktos probowal mnie nawracac. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
cos mi się kołacze, że był taki wątek ( lub podobny) ale jakos nie mogę go znaleźć
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja nie probowałam, i nawet nie mam zamiaru, ale moj kumpel brał, a jego determinacja, cierpliwośc i pomoc innych pomogla mu wyjśc z tego okropnego nałogu. Co tu duzo mowic - facet mial szczescie, którego zycze wszystkim tym, którzy nie mieli szczescia wyjsc z tego nalogu. Ale pamiętajcie! zawsze jest nadzieja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja nie próbowałam...póxniej mi obecny tż podziekował ze zrobiłam dla niego tak wiele i ze dziekuje mi za to ze z nim byłam.Teraz nie ma zadnej mowy o zadnym paleniu marichuany i gadaniu mi przeciez nie ma w tym złego to tylko trawka..ehhh wiem cos o tym i nie chce mi sie słuchac takiej głupoty..
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.