| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-05-06, 11:37 | #1 | 
| Zakorzenienie | Krem z białej czekolady
			
			Czy macie może jakieś dość proste na kremy z białą czkoladą... czekolady nie musi być... ważne żeby krem był biały i łatwo sie go nakładało na ciasto i kroiło   
				__________________ Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej   | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 12:52 | #2 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: k/wawy 
					Wiadomości: 993
				 | 
				
				
				Dot.: Krem z białej czekolady
				
			 
			
			Nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi, ale biały krem, to krem na bazie budyniu i masła. Można też kupić krem karpatka Delecty. http://www.delecta.pl/15273.xml?doc_id=16143 http://www.delecta.pl/15276.xml?doc_id=16143 
				__________________ A/78/83 173cm/62kg 20.11 mentor 350cc hp J&J 07r i J 09r | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 15:58 | #3 | 
| Zakorzenienie | 
				
				
				Dot.: Krem z białej czekolady
				
			 
			
			nie za dobrze sprecyzowałam   chodzi mi bardziej o krem/polewe jako nawierzchnią część ciasta  wiem ż są gotowe polewy takie białe ale ich sie praktycznie nie da kroić :/ no nie wiem... tak jak na przykład jest polewa kakaowa do murzynka (kakao, tłuszcz, cukier, woda) chodzi mi o coś takiego tylko żeby było białe 
				__________________ Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej   | 
|     |   | 
|  2006-05-06, 18:18 | #4 | 
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
					Wiadomości: 3 757
				 | 
				
				
				Dot.: Krem z białej czekolady
				
			 
			
			Zwykla biała to na bazie cukru pudru i smietany. Wsypujesz do większego kubka cukier puder i dajesz ciut smietany.Dokladnie mieszasz w miare potrzeby dodajesz smietane ale po odrobinie bo polewa zrobi sie zbyt wodnista a ma być gesta. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 
 
 
 
	| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.
 
                





 
  
 
