| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-09-19, 15:37 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Chorzów 
				 | Kiermasz świąteczny

Witam. Pracuję w Domu Dziecka i na początku grudnia będziemy organizować kiermasz świąteczny. Na pewno będziemy robić anioły z masy solnej, myślałam o jakiś magnesach na lodówkę. Nie chcę robić niczego z papieru, bo zwykle takie prace wyglądają mało ciekawie. Proszę o pomoc i pomysły. Dziękuję z góry.

| 
|     |   | 
|  2011-09-20, 11:27 | #2 | 
| CraftMod | 

Dot.: Kiermasz świąteczny

nie zgodzę się co do papieru. Myślę, że można z niego zrobić prawdziwe cuda, np świąteczne kartki, bileciki do prezentów, ozdobić okładki notesów, kalendarzy itp może tutaj klik znajdziesz inspirację, trochę zdjęć ubyło z powodu awarii, ale myślę, że jest się czym inspirować   | 
|     |   | 
|  2011-09-20, 12:41 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

Ja co do papieru tez sie nie zgodzę bo moje origami tez robię tylko z papieru i zawsze budzi ogromne wrażenie na wszystkich podziwiających

__________________ Zapraszam Serdecznie   Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA  Już praawie w domku  | 
|     |   | 
|  2011-09-20, 19:41 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Chorzów 
				 | 

Z papieru są piękne rzeczy, ale papier + moi wychowankowie = zły pomysł

| 
|     |   | 
|  2011-09-20, 21:20 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Papier też może być ciekawy.  A zamiast masy solnej może być np. modelina, masa papierowa lub glina. A np. bombki styropianowe? Można je kupić na allegro i w innych sklepach. Dzieci mogą je pomalować i poobklejać (brokatem, wstążkami itp.) . | 
|     |   | 
|  2011-09-22, 10:20 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Słupsk 
				 | 

Szyszki są wspaniałym materiałem do świątecznych wyczynów. Zyczę sukcesów-my również,czyli nasza szkoła -juz ruszamy z wyrobami.   
				__________________ Moje decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554572 Z miłości do niteczek; https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654039 Milej jest dawać niż brać. | 
|     |   | 
|  2011-09-24, 19:08 | #7 | 
| Zakorzenienie | 

Ozdoby z makaronu pomalowanego jakiś złotolem też mogę być fajne    
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-09-25, 09:25 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Magnesy na lodówkę możesz zrobić ze szkiełek kabaszonów. Na pewno będą ciekawe    Na kiermasz można zrobić np. świąteczne suszki, fajnie zapakowane, wieńce i stroiki, czy choćby upiec pierniczki i ładnie je przyozdobić lukrem, a następnie zapakować w foliowe torebeczki. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.