|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Suvetar
Wiadomo¶ci: 4
|
Ujêdrnianie cia³a
Dziewczyny !! Praktycznie problem dotyczy mojej siostry, ale pisze w jej imieniu
![]() Moja siostra przez pó³ roku schud³a 22 kg, æwiczy³a i stosowa³a dietê pod okiem specjalistów (mia³a oty³o¶æ I stopnia w wieku 15 lat). Teraz jej cia³o wygl±da fatalnie!! skóra jest strasznie obwis³a i widac efekt "pomarañczowej skórki". Pomó¿cie ! Znacie moze jakies domowe sposoby na ujêdrnianie cia³a, albo inne metody. Interesuja mnie tak¿e wszlekiego rodzaju æwiczenia. Prosze o pomoc dla siostry...pozdrawiam!! ![]() Dodam jeszcze, ze na tym forum jestem nowa, takze moge poe³niac jakies b³edy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 356
|
Dot.: Ujêdrnianie cia³a
¯abeczko, ujêdrnianie cia³a po tak du¿ym spadku wagi to jest proces do¶æ czasoch³onny, i musicie obie wzi±æ to pod uwagê. Je¶li dla Twojej siostry jest to du¿y problem, to poleca³abym po³±czenie wszystkiego na raz:
- zdrowe, pe³nowarto¶ciowe od¿ywianie z odpowiednim bilansem kalorycznym i bardzo regularnymi pe³nowarto¶ciowymi posi³kami. Wa¿ne s± zw³aszcza NNKT, ale rozumiem, ¿e siostra jest po opiek± dietetyków, wiêc to pewnie wiecie; - trening si³owy - nie jaki¶ super-intensywny, bo w koñcu jest bardzo m³oda, ale regularne æwiczenia na wszystkie partie cia³a 3 x w tygodniu bardzo pomog±; - masa¿e z wykorzystaniem kosmetyków ujêdrniaj±cych co najmniej raz w tygodniu ![]() My¶lê, ¿e po³±czenie tego wszystkiego powinno pomóc, ale to nie kwestia tygodni, tylko trochê d³u¿ej i trzeba siê z tym pogodziæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
masa¿e,masa¿e i jeszcze raz masa¿e,
kiedy¶ ich nie docenia³am, ale od tygodnia zaczê³am walke z cellulitem i juz widze poprawe, wiec to dzia³a ![]() ![]() jak juz wspomnia³a wiza¿anaka powy¿ej, trzeba æwiczyæ i du¿o piæ wody mineralnej. ¿ycze cierpliwo¶ci i szybkich efektów trzymajcie sie dziweczyny Edytowane przez maggda86 Czas edycji: 2008-06-13 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suvetar
Wiadomo¶ci: 4
|
Dziekuje wam bardzo. Wasze rady naprawde doda³y mi si³..
![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
Zabeczko23 prócz odpowiedniej diety, masa¿ów i æwiczeñ - poleca³abym twojej siostrze p³ywanie, piêknie modeluje sylwetkê, wszystkie partie cia³a i oczywi¶cie ujêdrnia skórê. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 508
|
basen dobrze ujêdrnia cia³o
![]() edit: vanilia by³a pierwsza ![]()
![]() |
#7 |
SPAMER
Nieop³acona reklama |
doda³abym jeszcze zimne prysznice i k±piele(same w sobie mo¿e niewiele dadz±, ale zapobiegn± pog³êbianiu problemu) i masa¿e rêkawic± albo do¶æ tward± szczotk± przed ka¿d± k±piel± czy prysznicem. Z balsamów ujêdrniaj±cych oprócz garniera polecam nivea q10
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 726
|
mi dietetyczka poleci³a piæ bardzo duzo wody mineralnej !! to pomaga i przede wszystkim masa¿e tak jak juz dziewczyny powy¿ej wspomina³y :p
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ciekawe czy uda siê podnie¶æ w±tek
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
![]()
Zawsze mia³am idealne cia³o. By³am szczup³a, drobna ale jednak tam gdzie potrzeba mia³am wiêcej tkanki. Moim atutem zawsze by³y po¶ladki. Okr±g³e i jêdrne. Brzuszek nie by³ idealnie p³aski ale to sprawia³o ze by³ bardzo fajny i by³ moim drugim atutem. Narzeka³am na nogi bo by³y szczup³e i wmawia³am sobie, ¿e jestem nieproporcjonalna (moja subiektywna ocena), ¿e muszê przytyæ. I przyty³am w bardzo szybkim czasie jakie¶ 5 kg(jak nie wiêcej). Potem schud³am, i znów przyty³am (ju¿ nie specjalnie), zachorowa³am i znów schud³am i tak jeszcze raz siê sta³o.
Moje cia³o w obecnej chwili przypomina galaretkê. po¶ladki siê rozla³y, brzuch wisi jak kobiecie po porodzie w dodatku pojawi³ siê cellulit bleee ![]() Do wakacji chcê 'odzyskaæ cia³o' jednak nie chcê chudn±æ bo nie wa¿ê du¿o i to by³aby g³upota z mojej strony, zale¿y mi na ujêdrnieniu cia³a i wymodelowaniu nóg (w szczególno¶ci chudych ³ydek) no i tak¿e po¶ladków. Niestety nie wiem od czego mam zacz±æ. Na razie pije wodê mineraln± niegazowan± i masuje te strategiczne partie cia³a ostr± g±bk± . My¶lê te¿ o æwiczeniach albo innych domowych sposobach ale nie mam pojêcia jakich. Dorad¼cie co¶ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
masuj ostrymi strumieniami prysznica i mo¿e jakiego¶ dobrego balsamiku na to poszukaj i wsmarowuj±c go równie¿ masuj . a tak nie mam pojêcia o æwiczeniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 716
|
a czy plecacie jakies domowe sposoby typu maseczki itd ???
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
piling z fusów od kawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Je¶li marzysz o jêdrnym ciele to musisz sporo czasu po¶wiêcaæ na æwiczenia. Pij du¿o wody, a dodatkowo mo¿esz stosowaæ kremy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Masa¿e i æwiczenia to najlepsza i chyba najszybsza metoda na ujêdrnienie. Ja bym nie wierzy³a jakim¶ dziwnym urz±dzeniom i ich has³om. Trzeba to zrobiæ prac± i wysi³kiem bo inaczej nie bêdzie efektów jakich po¿±dasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
masa¿e to jest mus, peeling z fusów od kawy, oliwy i cukrem, maska z kawy i oleju kokosowego, bañki chiñskie, jakie¶ derma roller, zimne prysznice i w sumie jeszcze æwiczenia plus dieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Atakuj±ca
Wiadomo¶ci: 83
|
tak jak wy¿ej
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 94
|
Ja codziennie biegam plus jeszcze bawie siê z hantelkami bo niestety mam pelikany i cellulit na ramionach (TAK TO JEST MOZLIWE!)... poza tym w sumie i tak biust æwiczê wiêc pal go licho. wracaj±c... wiêcej sportu, wiêcej dbania o siebie i nawil¿ania skóry w sumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 133
|
zawsze mozna i¶æ na zabiegi konkretniejsze je¿eli ma siê stary cellulit. wtedy niestety sam taki wysiedziana ju¿ pomarañczowa skórka nie zejdzie chyba przez æwiczenia, diety itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.