|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
Ch³opak nie chce do mnie przyje¿d¿aæ.
Otó¿, mieszkamy w tej samej miejscowo¶ci tak normalnie, tyle, ¿e ja w tygodniu uczê siê w liceum oddalonym 60 km od domu, przyje¿d¿am tylko na weekendy bo jeszcze na razie siê nie przeprowadzi³am. Oczywi¶cie g³ównie przyje¿d¿am do mojego ch³opaka, nie zostajê te¿ na weekendy bo wiadomo, ¿e lepiej w domu ni¿ w bursie. Tylko w tym roku, dok³adnie za miesi±c rozpocznê kurs prawa jazdy i ¿eby wyrobiæ siê do maja bêdê zostawaæ na kilka weekendów. Rozmawia³am o tym z ch³opakiem i zareagowa³ na to niezbyt dobrze. Powiedzia³, ¿e on w tym roku ma maturê i nie bêdzie przyje¿d¿aæ, bo ma szko³ê musi siê tym zaj±æ. Napisa³am mu, ¿e przecie¿ nie ka¿ê mu tego robiæ ci±gle - tyle, ¿e raz czy dwa w miesi±cu móg³by siê zmobilizowaæ, zw³aszcza, ¿e ma w³asne auto a dwa do tej pory u mnie by³ mo¿e 5 razy za 1,5 roku. Pó¼niej trochê zmiêk³, powiedzia³, ¿e okej ale mam zaplanowaæ wszystko (co dla mnie jest oczywiste, ¿e na pewno bym co¶ zaplanowa³a). Tylko trochê mnie to odrzuci³o, rozumiem, uczymy siê, szko³a to wa¿na rzecz, ale ja przyje¿d¿am co weekend, t³ukê siê w wielk± walizk±, sama i nie narzekam. Dzisiaj natomiast mi powiedzia³, ¿e pójdzie sobie do pracy, w pi±tek, sobotê i niedzielê, wiêc w pi±tek na pewno nie poszed³by do szko³y. Zrobi³o mi siê przykro bo nagle matura przesta³a byæ wa¿na. Dodam, ¿e to praca po 12h czyli w weekend nie wiadomo czy siê zobaczymy, a on jeszcze chcia³ i¶æ na nocki... Powiedzia³, ¿e pójdzie przez te 3 dni, pó¼niej w dwa nastêpne w TYGODNIU, wiêc szko³a nagle przesta³a chyba mieæ znaczenie i matura. Gdy mu o tym powiedzia³am, zacz±³ siê wykrêcaæ, ¿e w pi±tek nie bêdzie lekcji bo przygotowania sali do studniówki itp. Ca³y dzieñ przygotowania sali, do studniówki, która jest 3 lutego? Co¶ mi siê wierzyæ nie chce. I co wy na to?
Rozumiem, ¿e chce sobie dorobiæ, ale móg³by inaczej siê zachowaæ wobec mnie i powiedzieæ jak jest a nie udawaæ, ¿e matura, matura a jako¶ do szko³y mo¿e nie i¶æ. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 935
|
Dot.: Ch³opak nie chce do mnie przyje¿d¿aæ.
Cytat:
Ile ze sob± jeste¶cie?
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 609
|
Cytat:
Sent from my Redmi Note 4 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#4 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
Wiadomo¶ci: 3 394
|
Przykre, pan jest bardzo wygodnicki. Masz pelne prawo byc rozgoryczona. A jak sie Wam uklada tak ogolnie? Dlugo jestescie para, jestes jego pierwsza dziewczyna? Moze sie znudzil?
A jakie macie plany na po maturze? Nie chce zle prorokowac ale nie zdziwilabym sie, gdyby on wyjechal na studia, wpadl w wir nowych znajomosci i zakonczyl zwiazek. Duzo licealnych zwiazkow sie rozpada na tym etapie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2018-01-18 o 08:55 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 816
|
A Ty idziesz z nim na ta studniowke?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 189
|
To ja siê wy³amiê z tego pojazdu po ch³opaku.
Te¿ mieszka³am w bursie w liceum. Ch³opak czasami do mnie przyje¿d¿a³ (rzadko), ale du¿o wygodniej by³o siê spotykaæ w naszej rodzinnej okolicy. I tak, te¿ têskni³am i siê irytowa³am, ¿e ci±gle ja je¿d¿ê, ale jak nad tym my¶la³am na ch³odno, to rozumia³am, ¿e tak po prostu jest bardziej sensownie. Ch³opak uczy siê i pracuje po 12h, ja tam siê nie dziwiê, ¿e po nocce nie chce mu siê jechaæ godzinê w jedn± stronê i spêdzaæ z Tob± czas, bêd±c pó³przytomnym. Prawko spokojnie mo¿na ogarn±æ w tygodniu albo co drugi weekend, do maja jeszcze du¿o czasu. A przed studniówk± mieli¶my jakie¶ dziwne próby na sali kilka razy, wiêc dla mnie to ca³kiem prawdopodobne. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - on pracuje w domu, zarabia poprzez robienie grafiki, a to, ¿e chce i¶æ na 12h do pracy zdarza siê rzadko i to czasami jest jego kaprys - idzie bo kolega idzie
Jeste¶my razem prawie rok, i on na studia nie chce i¶æ, najpierw chce pracowaæ dopiero po roku i¶æ. Tylko, ¿e te próby mia³yby trwaæ a¿ od listopada? Z tego co s³ysza³am próby próbami, ale poloneza do tej pory nie umiej± tañczyæ po tych ,,próbach". Tak idê I nie, jestem jego 3 dziewczyn± :/
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 335
|
Ewidentnie szuka tylko jakiej¶ wymówki, ¿eby nie przyjechaæ. Mieli¶cie ostatnio jakie¶ sprzeczki? Mo¿e on poczu³ siê przez co¶ ura¿ony i teraz jego duma mu nie pozwala? Spróbuj mo¿e przez 2-3 siê do niego nie odzywaæ w ogóle, wtedy byæ mo¿e co¶ zacznie docieraæ. Rozmawia³a¶ z nim na ten temat, jaki jest prawdziwy powód jego wymówek?
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie, w ci±gu ostatni 2-3 dni nie mieli¶my sprzeczki. Rozmawia³am ju¿ nie raz :/
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- I jak tak my¶lê, to wcze¶niej te¿ nie by³o ¿adnej sprzeczki :/ |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Edytowane przez ANKA54321 Czas edycji: 2018-01-18 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
Wiadomo¶ci: 3 394
|
w³a¶nie dlatego najlepiej robiæ w trakcie, potem zawsze co¶ wypada. Szkoda marnowaæ wakacji a na studiach jest ro¿nie, w danym mie¶cie mo¿e byæ latwiej trudniej, zwariowany plan zajêæ z rozstrzelonymi okienkami. Najlepiej nie odk³adaæ, robiæ jak najszybciej.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 903
|
Cytat:
Wys³ane z mojego SM-G935F przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 337
|
nie chcê nic mówiæ, ale wydaje mi siê ¿e ch³opak powoli przestaje byæ Tob± zainteresowany, skoro nie zale¿y mu na spêdzaniu z Tob± czasu.
Ma naprawdê g³upie wymówki. powinna¶ siê zastanowiæ czy warto dalej w tym tkwiæ.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Najwyra¼niej w jego ¿yciu to nie jest etap/czas na zwi±zki. Ma inne priorytety. Odpu¶ci³abym sobie znajomo¶æ z nim do momentu a¿ na zwi±zki znajdzie czas.
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
te¿ uwa¿am ¿e w jego ¿yciu najwidoczniej s± inne priorytety ni¿ zwi±zek. Dlatego te¿ nie warto traciæ na niego czasu obecnie.
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 306
|
Ch³opak nie chce do mnie przyje¿d¿aæ.
W tym konflikcie nie chodzi o przyje¿d¿anie lub nie. To klasyczny przyk³ad b³êdu w komunikacji. Pojawia siê zawsze kiedy stawiamy kogo¶ przed faktem dokonanym. Nie wa¿ne w jakiej sprawie. Drugiej stronie naturalnie w³±cza siê bunt w wyniku dyskomfortu. Wtedy ta druga strona czuje ze nie jest wa¿na i ze jej priorytety nie s± brane pod uwagê. Nastêpnym razem w podobnej sytuacji spróbuj zapytaæ a nie oznajmiæ (nawet je¶li podjê³as ju¿ decyzje) zapytanie siê jest po prostu zgrabniejsze komunikacyjnie.
„S³uchaj, boje siê ze nie bêdê mog³a tak czêsto Ciê widywaæ ze wzglêdu na ABC. Smutno mi, bo spêdzanie czasu z Tob± jest dla mnie wa¿ne. Czy widzisz jakie¶ rozwi±zanie?” Wtedy on powie: A) No ja mam maturê, bêdzie ciê¿ko. Nie mogê przyje¿d¿aæ. Wtedy Ty: OK, rozumiem. Nie chce ¿eby¶ zawali³ maturê. Zastanówmy siê przez nastêpne dni i mo¿e wymy¶limy co¶ fajnego. Za pare dni wrócicie do tematu i mo¿e on sam zaproponuje ze postara siê przyje¿d¿aæ. B) on od razu zaproponuje ze mo¿e teraz jemu uda siê przyje¿d¿aæ. Podobny przyk³ad z pracy u mnie. Ja i kolega idziemy na urlop. W ro¿nym czasie, ¿eby nie by³o. Kolega mówi do kole¿anki: Hej A¶ka, bêdziesz mnie zastêpowaæ. Rezultat: A¶ka wkurzona, ledwie siê zgodzi³a go zastêpowaæ, w miêdzyczasie siê pok³ócili. Ja mówiê: hej A¶ka, czy by³aby mo¿liwo¶æ, ¿eby¶ mnie zastêpowa³a ma urlopie? A¶ka: No nie wiem, mam du¿o pracy. Ja: OK, jasne, nie chce ¿eby¶ utonê³a Wiec jak co¶ to spoko. A¶ka: OK my¶le ze nie bêdzie tak zle, dam rady. Rezultat: A¶ka mnie zastêpuje. Teraz porównaj rezultaty. Niby g³ówny cel jest spe³niony. A¶ka zastêpuje obie osoby. Ale z kolega ma konflikt i pewnie to ostatni raz jak mu pomaga. A ze mn± jest Ok i nikt nie straci³ nerwów na niepotrzebne spory. Sekret udanej komunikacji to to JAK, a nie o CO. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Wizabelka Czas edycji: 2018-01-18 o 18:11 |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 716
|
Widaæ, ¿e s± dla niego rzeczy wa¿niejsze ni¿ spotkania z Tob±.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widzia³am siê z nim wczoraj i jest kolejna rzecz, która nie daje mi spokoju. Bawi³am siê jego telefonem, gra³am w grê i tak jak on mi to robi, ¿e przegl±da IG, Snapa, Mess, to ja te¿ czasami to zrobiê. Ju¿ 2 razy nakry³am go na usuwaniu rozmów i fragmentów. Obieca³, ¿e wiêcej tego nie zrobi ale oczywi¶cie widocznie mam nosa do tych spraw. Zobaczy³am, ¿e napisa³a do niego jaka¶ dziewczyna, nie mia³ jej w znajomych, bo wiadomo¶æ wy¶wietli³a siê w folderze Inne. Postanowi³am ¿e bêdê siedzieæ cicho, nie odezwê siê nic zobaczymy czy co¶ powie. Dodam, ¿e ja mówiê mu jak napisze do mnie jaki¶ kolega i zwyczajnie piszemy o szkole. Mówiê mu to po to ¿eby nie by³o nieporozumieñ. Czekam ju¿ prawie ca³y dzieñ na to czy powie czy nie... Nic na to nie wskazuje, bo jeszcze wczoraj sprawdzi³am kilka godzin pó¼niej czy ta wiadomo¶æ jest dalej ale niestety jej ju¿ nie by³o... W dodatku on ma do mnie pretensje dzisiaj, ¿e jestem chora i siê nie zobaczymy - jakbym to ja mia³a wybieraæ sobie kiedy bêdê chora a kiedy nie. Martwi mnie to, bo nic nie powiedzia³ o ¿adnej wiadomo¶ci... w dodatku j± usun±³ i teraz nie wiem czy mogê byæ pewna, ¿e nie pisa³ z t± dziewczyn±, skoro dwa razy go przy³apa³am na usuwaniu rozmów oraz fragmentów... Wiem, ¿e nie powinnam zagl±daæ do jego telefonu, ale on robi mi dok³adnie to samo, mimo, ¿e ja mu mówiê o wszystkim ¿eby nie by³o pó¼niej k³ótni... Czy mogê mu wierzyæ? Mój plan jest taki, ¿e po prostu poczekam i zobaczê czy siê przyzna... Je¶li nie to wtedy mu powiem, ¿e widzia³am i zobaczymy co powie.
Teraz po Waszych komentarzach my¶lê, ¿e on naprawdê móg³ siê mn± znudziæ. |
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je¿eli podejrzewasz go o zdradê. To nie têdy droga, bo je¿eli faktycznie zdradza, to mówi±c mu o tym tylko sprawisz, ze bedzie bardziej czujny i trudniej bêdzie Ci go na przysz³o¶æ przy³apaæ.
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce tylko zobaczyæ jego reakcje na to... Mia³ mnie ju¿ wiêcej nie k³amaæ. Dodatkowo dzisiaj siê nie widzimy i powiedzia³, ¿e jedzie do Krakowa odebraæ s³uchawki - mieli¶my to razem zrobiæ za tydzieñ i dokupiæ rzeczy na studniówkê. Dziwi mnie to bo nagle jest taki skory ¿eby jechaæ, a ze mn± do kina nie chce jechaæ na fajny film bo uwa¿a, ¿e to strata czasu, mo¿na obejrzeæ co¶ innego... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Chce wiedzieæ co mi powie i jak siê wyt³umaczy. On nie umie k³amaæ, je¶li k³amie to siê ¶mieje.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej by³o by dla Ciebie ¿eby¶ da³a sobie z nim spokój wreszcie.
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Jeste¶my razem prawie rok, i on na studia nie chce i¶æ, najpierw chce pracowaæ dopiero po roku i¶æ. Tylko, ¿e te próby mia³yby trwaæ a¿ od listopada? Z tego co s³ysza³am próby próbami, ale poloneza do tej pory nie umiej± tañczyæ po tych ,,próbach". Tak idê 

Coffee & Cigaretts