![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Post pod postem..?!
Moich rozwazan nie kieruje bezposrednio do Ciebie Pomadko, lecz do wszystkich wizazanek z prosba o ich wypowiedz. Podziwiam Twoja prace i edytowanie postow, kiedy sa jeden po drugim. I nie chodzi juz o to, ze jeden komentarz do karmy mi zniknal
![]() Lubie porzadek i zgadzam sie, ze nie powinno sie pisac jedengo postu pod drugim - raz, ze wprowadza to balagan, dwa, ze to prosty sposob, zeby nabijac sobie punkty. Ale, ale.... czasem po prostu dwa posty sa naprawde dluuugie, maja zupelnie inna tresc i skierowane sa do dwoch roznych osob! No i glownie chodzi o te dluugosc! Napisanie tego w JEDNYM poscie staje sie praktycznie nieczytelne i nie dociera do odbiorcy... Nie podoba mi sie to. Zwracam uwage, aby nie pisac postu pod postem, ale czasem niestety nie widze innej mozliwosci. Coz - mam czekac, az ktos inny wypowie sie w watku..?! (czasem tak robie, ale bez przesady..) I co wkurza mnie najbardziej - jezeli juz - to niech bedzie sprawiedliwie; Nie wiem, ktore fora Pomadko modujesz, ale ja akurat wiecznie na nie trafiam. NA innych watkach bardzo czesto pisane sa posty pod postem i to doslownie jednozdaniowe!! ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Post pod postem..?!
Znowu,jak zwykle zresztš muszę zgodzić się z Jowisiš
![]() ![]() Jowisiu,może popro tš osobę,która ci dała wtedy karmę z komentarzem o ponowne dotknięcie-jest to jak najbardziej uzasadnione ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje truskaweczko
![]() Nie chodzi o dotkniecie, bo karma o dziwo, nie zmienila wartosci (chyba..? nie wiem bo to byly jakies malutkie punkty- niewazne), ale o sam komentarz, ktory bardzo mi sie spodobal. A zreszta juz nie chodzi o komentarz (on i tak kiedys by zniknal), tylko o edytowanie wlasnie postow. Po pierwsze : zlitujcie sie nad niektorymi dluuugasnymi, w ktorych trzy razy cytuje sie kogos innego, a wziete to do kupy staje sie nieczytelne po prostu.... ![]() Po drugie : jesli juz ktos sobie zadaje trud zeby edytowac moje posty kilkustronicowe ![]() ![]() Przepraszam za ton wypowiedzi, ale tak sie we mnie to zbieralo. Dziekuje, ze moglam dac temu upust ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Hmm, ja często pisze posta jednego pod drugim, jak chcę cos dodać, a nie ma to związku z moja poprzednią wypowiedzią albo jak kogoś cytuję, no ogólnie zdarza mi się. Ale nikt mi nie edytował tego nigdy w jedna wypowiedź. Chyba naprawdę miałaś pecha, że akurat tak sie stało z Twoimi postami
![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za pierwszym, drugim razem przemilczalam, ale potem jak zobaczylam jak to czasem paskudnie wyglada, to... postanowilam sie zglosic. ![]() Dziekuje za zrozumienie, mimo braku podobnych doswiadczen ![]() A zreszta niech juz te moje posty beda edytowane (choc takich jeden pod drugim jest naprawde niewiele), ale jesli juz to prosze o zajecie sie tymi jednozdaniowymi jeden pod drugim....!
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam sie z Jowisia. Czyli, edycja postow jeden pod drugim jesli sa krotkie - tak, jesli dlugie i na calkiem odmienne argumenty - nie.
Niedawno takze moje posty (jeden pod drugim) na MM edytowala Pomadka, skapnelam sie troche pozniej ![]() ![]() Wiadomo - nieladnie wygladaja krotkie posty ciurkiem pod soba, ale wlasnie jesli wypowiedzi sa dluzsze i o innych argumentach traktujace, mysle, nie trzeba ich laczyc. ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja tam świadomie piszę post pod postem - ale staram się tego nie nadużywać.
Czasem chcę po prostu oddzielić swoje wypowiedzi ![]() I czasem mnie skleją, a czasem - oleją ![]() Ale - za podskubniętą macankę - to bym się zmierZiła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jak mnie będą częściej sklejać - to Zło zrobi mi w końcu ![]() ![]() Żebym siedziała na nim sama jak kołek, i sobie skrzybała ![]() ![]() O - znowu to zrobiłam. Ale - niespecjalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jowisia , ale jeli pisze sie post pod postem to nie zmienia się licznik wypowiedzi. Też tak czasmi robie w sytuacji gdy:
1) Zapomnialam o czyms napisac 2) odpowiadam konkretnej osobie a później innej - nie opanowalam cytowania kilku wypowiedzi w jednym poście Nie rozumiem za bardzo tego zamieszania. Wyjdzie na to , że będe musiała się ograniczać , bo to sie nie wszystkim podoba. Mnie też się nie wszystko podoba , ale nie robie z tego powodu afery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To się robi tak:
sekret leży w nawiasach kwadratowych. Piersze guote w kwadratach jest ''furtką'' do cytatu. Po "=" się jest imię - czyj jest cytat. A zamykasz cytat - drugim quote w nawiasie kwadratowym. Jak chcesz przykładowo miec 5 cytatów - to musisz mieć pięc razy takie quote na początku i na koncu zdania, które chcesz zacytować. A między nimi np upychasz, co tam chcesz. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mi często się edit zacina jak chcę coś dodać, więc muszę post pod postem
![]() Podpisuję się nogami i 'ręcami' ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ano zgadzam sie. mi narazie jeden post edytowano i jakos mi to nie przeszkodzilo, ale zauwazylam, ze bylo kilka postow łaczonych i mozna sie bylo zamotac, a czasem sa posty typu "hahaha" jeden po drugim tego samego uzytkownika i nikt z tym nic nie robi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ale ja mam gdzies tam nabijanie sobie postow (odkad przekroczylam setke, to juz przestalam je liczyc - to bylo pierwsze podniecenie).
Bardotko_o, ja natomiast opanowalam juz cytowanie kilku odpowiedzi. I naprawde posta pod postem nie naduzywam. Nie rozumiesz zamieszania - rozumiem, ze nie rozumiesz, bo ci sie to czesto nie przytafia. Mi -tak i bede robic mini aferke, tylko dlatego, ze chce sprowokowac do wypowiedzi - redakcje, Pomadke, innych modow, szefowa i wizazanki - co o tym mysla. Jezeli jestem odosobniona w temacie to trudno - mniejszosc musi sie dostosowaC; i ja tez tak uczynie. Ale po ilosci karmy ( ![]() Dziekuje FEMME_BANALE za zrozumienie : "jesli wypowiedzi sa dluzsze i o innych argumentach traktujace, mysle, nie trzeba ich laczyc. ![]() ![]() Jezeli juz polowanie - to przynajmniej na tych co naprawde czyms zawinili, a laczenie postow niechaj bezdzie naprawde uzasadnione, a nie przypadkowe sklejanie tych (przepraszam- pochwalam sobie) naprawde wartosciowych.
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to zdanie "Nie rozumiem za bardzo tego zamieszania. Wyjdzie na to , że będe musiała się ograniczać , bo to sie nie wszystkim podoba. Mnie też się nie wszystko podoba , ale nie robie z tego powodu afery ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2006-03-25 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszac moj post wczoraj wieczorem zrobilam eksperyment - znalazlam watek z moim postem na koncu sprawdzilam licznik i napisalam kolejnego posta pod nim. licznik sie przesunal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama mam czasami wyrzuty czy nei powinna czegoś napisać w 1 poście ale często jest tak, żę podczas pisania jednego długiego pojawiają się następne i następne, i następne, itd wtedy ciężko jest edytować post, bo nigdy nei wiadomo, czy ktoś już nie odniosł się do twojego poprzedniegopostu, albo poprostu następny dotyczy już całkiem innej sprawy, no nieważne chciałam powiedzieć, że i mnie się zdarza napisać kilka postów pod sobą, ale to jest automatyczne, niestety, czasami żałuję, że sama nei mogę ich połączyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Po drugie - zamiast klepać posty jeden pod drugim, edytuj pierwszy post. Łatwiej to zrobić i na pewno bardziej czytelnie dla pozostałych. Po trzecie - mod wg własnego uznania robi na swoim forum to, co uważa za stosowne w ramach regulaminu i dobrego obyczaju. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy sporządzili kilkanaście punktów REGULAMINU ŁĄCZENIA POSTÓW. Gdzieś kończy się stalinowskie państwo i moim zdaniem jest to daleko przed sporządzeniem takiego regulaminu, wyklepania go na blachę i stosowania na forum z 50.000 nowych postów na tydzień. Dlatego nie zrobię nic. Bo nie widzę ani powodu ani rozwiązania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nie chce otwierać po kilka razy. Pracuś ze mnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z autorką wątku we wszystkim co napisała. Obawiam się jednak, że po tym co napisał Złośliwiec, apel ten i tak pozostanie bez echa
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A ja rozumiem i popieram Jowisię.
Łączenie postów jest tak samo (nie)szkodliwe społecznie jak pisanie od czasu do czasu posta pod postem. Tutaj doszedł jeszcze problem tej nieszczesnej karmy. Moderator sklejający posty może niechcący usunąc komuś miły komentarz... Cos takiego raczej nie bedzie mialo miejsca przy lakonicznych wypowiedziach jedna pod drugą (za takie rzadko sie karmi, czesciej za jakies dlugie wywody), dlatego mysle ze takie moderatorzy mogą spokojnie łączyć... Ale długie posty napisane jeden pod drugim raczej nikomu nie szkodza wiec chyba mozna przymknac na nie oko? Zło, mysle ze Jowisia zakladajac ten wątek nie sugerowała Ci ze przydalby sie nowy regulamin. To raczej mały apel do moderatorów - zeby tak "bezwzglednie" nie łączyli tych postów ![]() Tym bardziej ze (pozwolilam sobie zerknac do regulaminu moderatorów) sklejanie postów nie jest ich obowiązkiem określonym w regulaminie. (Moderator ma obowiązek: - przenosić wątki, - łączyć wątki; - zamykać wątki w sytuacjach skrajnych; (regulamin forum) - sprawdzać czy wszyscy stosują się do regulaminu forum; - a sam dodatkowo jest zobowiązany stosować się do regulaminu forum oraz do kodeksu fair play moderatorów ![]()
![]() |
#30 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
moderator ma obowiązek pilnować porządku, a łączenie krótkich postów w/g mnie do tego należy. W regulaminie nie ma wszystkiego, wiele rzeczy jest ujętych ogólnie, gdybyśmy mieli rozdrabniać się przy każdym szczególe naszych obowiązków wyszedłby z tego regulamin-gigant ![]() Sporo rzeczy wymaga od nas wyczucia , dlatego zgadzam się z tymi słowami Zło Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.