|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() zastój wagi
Nie wiem co robic ! Waga stanela i nie pomaga dieta ponizej 1000 kcal oraz godzina ruchu dziennie
![]() ![]() Moze ktos tez ma problem podobny do mojego ? zaczynam tracic motywacje !
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zastój wagi
Cytat:
![]() poza tym Dziewczynom na R (Gai, Maggie, Asilos) też zdarzały się okresy zastoju, z tym, że one jedzą więcej, i po tym zastoju, który trwał np. 2 tyg, waga znów spadała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moj jadlospis na R wyglada nastepujaco (wczoraj zjadlam) Ś: tost pelnoziarnisty z jajkiem sadzonym II Ś: deser owocowy (pol jablka, 1/3 banana, kawalek pomaranczy , troche platkow i pol jogurtu naturalnego + 1 starta kostka gorzkiej czekolady O: porcja flaczkow + surowka z kapusty z jogurtem K: 2 wasy z serkiem wiejskim light z 1/3 banana + kawa inka i jeszcze potem pol marchewki i 1 lyzka serka wiejskiego bo zglodnialam nie glodze sie , jak tylko odczuwam glod to jem jakas niskokaloryczna przekaske lub pije herbate/kawe zbozowa nie jem duzo, sporo sie ruszam wiec naprawde nie rozumiem tego zastoju - jedyne co to tak jak mowisz moze to przez okres ale i tak bede go miala w nast tyg a nie za 2 dni wiec niewiem czy to moze byc przez to. i wymairy tez sie nie zmieniaja ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, pamiętaj o zdrowych połączeniach: tłuszcze + białko + warzywa węglowodany + białko + warzywa więcej w watkach podwieszonych
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Staram sie tez jesc orzechy- dzis zjadlam 6 migdalow w ramach 2 sniadania , ale mysle ze 1 kostka gorzkiej czekolady dziennie (25kcal) nie zaszkodzi bo nie podnosi cukru we krwi a ja po zakonczeniu nie rzuce sie na slodycze. A pieczywko wasa jem tez na kolacje bo kromka ma 19 kcal wiec to prawie nic a jednak normalna kromka chleba i to cienka ma 60kcal. Dzieki za odp ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kalorii kromki chleba - właśnie dlatego, że zwykła ma więcej - wybierz ją, bo przyjmujesz zaa mało kcal, dlatego nie chudniesz, co więcej jak będziesz wychodzić z diety, możesz dużo przytyć. i szybko. poza tym Twój jadłospis na ncj jest kiepski, nie zastosowałaś się do moich rad - nadal zapominasz o białku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
się ciesz ze masz zastój a nie tak jak ja.. lekko mi waga spadnie to znów mi wzrośnie (a jem cały czas tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.