|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Album ze zdjęciami
Mam do was takie pytanie
![]() Czy jak robicie sobie zdjęcia z waszym partnerem to następnie wywołujecie je do albumu? Albo może jedynie w album wkładacie ładne wasze profesjonalne sesje zdjęciowe od fotografa? Albo może zupełnie trzymacie wszystko na komputerze? Albo nie robicie zdjęć w ogóle? Czekam na opinie ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Album ze zdjęciami
Nie robimy profesjonalnych sesji, nie jesteśmy typem pary, którą by to interesowało.
![]()
![]() |
#3 |
Interleukina Druga
|
Czasami zrobimy sobie selfie na przykład podczas zwiedzania w wakacje, ale to raczej selfiestickiem, przednią kamerką w telefonie i ze skupieniem się na widoku. Do wywołania to się nie nadaje
Generalnie nie jesteśmy typem pary, która fotografuje swoje wspomnienia, przeżycia itp. Wiem, że są ludzie, którzy noszą aparat/telefon w gotowości wszędzie i ciągle robią fotki - niektórzy je potem wywołują, niektórzy robią obszerne relacje znajomym na facebooku/instagramie. My nie jesteśmy takim typem osób. Wolimy skupić się na sobie, na tym co dzieje się dookoła o to przeżywać żeby jak najwięcej z tego zapamiętać. Ewentualnie strzelimy jakąś fotkę na szybko żeby wysłać mojej mamie, bo ona lubi jak jej podsyłam takie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Trzymam na komputerze. Ale głównie to ja jestem fotografem w grupie, więc mnie na tych zdjęciach prawie nie ma. Jak jestem gdzieś sama z TŻ-em to nie robimy sobie zdjęć. Raczej jak gdzieś grupą jesteśmy to dam na chwilę komuś aparat, albo ktoś nam pyknie zdjęcie telefonem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
... choć nie Westwood
|
Odkąd straciłam dużą część moich fotografii parę lat temu, regularnie je wywołuję. Zbieram kilkadziesiąt i raz czy dwa razy w roku zamawiam i wkładam do albumu. Oprócz tego rzecz jasna przechowuję je na kompie. Zdjęcia mam głównie z podróży, czasem ze wspólnych spacerów, okazji rodzinnych czt wyjść ze znajomymi. Ogólnie jestem typem, który uwielbia zdjęcia
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
mOLDerator
|
Nie uznaję trzymania zdjęć tylko na komputerze tudzież jakichś nośnikach. Wywołuję zdjęcia z każdej podróży, ostatnio dwa razy w formie fotoksiążki (polecam- fajna pamiątka). Dodatkowo wywołuję inne różne zdjęcia, które robimy w ciągu roku (krótkie wypady, jakieś uroczystości).
Nie mam zdjęć profesjonalnych tylko własne robione aparatem Lumix albo telefonem. Czasami obrabiam zdjęcia sama. Uwielbiam fotografie, obrazy, często wyjmuję albumy i oglądam (oglądamy w rodzinie, ze znajomymi). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Tez wywołuje raz do roku cały pakiet. Od razu dostaje przy tym niezłą zniżkę.
Czasu nie cofniesz, momentów nie przywrócisz tak jak i skasowanych zdjęć z nośnika, więc na prawdę polecam iść i wywołać. ![]() Nie wyobrażam sobie nawet co bym przeżywała jakbym utraciła zdjęcia mojej kruszyny. Ah, jeszcze odpowiedź na drugie Twoje pytanie. Nie, nie robie żadnych zdjęć na sesjach. Ale jeśli jest to zrobione profesjonalnie, w pieknym miejscu to jestem za. Mysle, ze to fajna pamiatka ale mi po prostu z tym rodzajem fotografii nie po drodze. Nie nadaję się na modelkę. ![]() Edytowane przez Kasia1893 Czas edycji: 2017-10-24 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Biała Dama
|
Ja dawno nie wywoływałam zdjęć, jak mam jakieś nowe w wersji papierowej to od znajomych którzy je robili i wywołali. To pewnie błąd, ale z drugiej strony te albumy tylko leżą i się kurzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
My nie dość, że nie wywołujemy, to jeszcze nie gromadzimy np.na dysku. Ogólnie mamy mało zdjęć, albumów w związku z tym nie posiadamy wcale. Czasem myślę, żeby to zmienić, ale naprawdę nie lubię oglądać siebie na fotach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Profesjonalnych sesji nie robiliśmy, na co dzień robimy mało zdjęć, prędzej w podróży. Mamy osobny album wyłącznie z Naszymi zdjęciami, z datami, przemyśleniami. Ostatnio kupiliśmy też instax, ale jak do tej pory zrobiliśmy tylko jedno zdjęcie. Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się przechowywanie zdjęć w albumie, na komputerze to nie to samo, zawsze też mam dodatkowe kopie na cd albo pendrive.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Już właśnie sporo osób mi mówiło, że to fajna pamiątka, tylko jeszcze czegoś takiego nie robiłam, chcę teraz coś takiego zamówić na walentnyki. Z tym jest chyba mniej zabawy, niż z albumem, nie? Trzeba tylko załadować zdjęcia? W każdym razie, ja do tej pory, większość trzymałam na nośnikach i rzadko wywoływałam, taką bardziej profesjonalną sesję miałam, to jedynie z niej cośtam wywołalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ooo, o pixbook nie słyszałam, obczaję, dzięki. Za to o tym drugim – cewe słyszałam, ale co innego niż Ty, że średnia ta książka przyszła. Jeszcze mi znajomi Kserkop polecają, więc coś na pewno wybiorę i zrobię w końcu tę fotoksiążkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Odkąd mam internet i aparat cyfrowy, nie wywołuje, szkoda mi kasy, ale uwielbiam zdjęcia, jestem typem, co to wszędzie z aparatem chodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.