|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() fiberglas
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() PS. To mój debiut na tym forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: fiberglas
Witamy na forum
![]() Skoro to Twój debiut to proponuję Ci zaprzyjaźnić sie z naszą wyszukiwarką ![]() A niestety "krok po kroku" nikt nie powinien i chyba Ci nie napisze, ponieważ to forum nie służy do nauki tylko do informacji i udzielania rad ![]() Powodzenia i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi mi o naukę tylko coś bardziej w rodzaju "przebiegu wydarzeń". Poprostu wolę wiedzieć na co się piszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko to- przygotowania naturalnego paznokcia tak jak przed nakładaniem zelu, czy akrylu, nastepnie przyciecie i przyklejenie jedwabiu, nałozenie na niego kolejno dwóch resin, oraz ich utwardzenie, potem wypiłowanie wyplerowanie i finito!
Jest to bardzo ogolna instrukcja i nie radze wg niej próbowac robic jedwabiu ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Fiberglass faktynie się nie zapowietrza, ale niestety, jeśli chcesz nim mocno przedłużyć paznokietki, to jest mniej trwały niż żel i akryl (cieńsza warstwa). Natomiast jeśli wystarczy Ci pokrycie własnych pazurków, albo niewielkie przedłużonko - to fiberglass - jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ja też mam pytanie - mam dosyć slabe paznokcie i niestety dosyć czesto sie rozdwajają. Chcialabym je wzmocnić, ale nie żadnymi akrylami, tylko czymś, co im nie zaszkodzi. Czy fiberglas szkodzi paznokciom? Bo domyślam sie, ze za jakiś czas trzeba go bedzie zdjąć? (Jestem kompletnym lajkonikiem w tych sprawach i naprawdę niewiele wiem
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
fiberglas nie szkodzi w zaden sposob na paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
przedluzalam paznokcie fiberglassem i wiem ze szkodzi paznokcia bardziej niz zel lub akryl, wiec radze sie z tym troszke pierwsze pobawic a poznej mowc ze nie szkodzi lub ze sie nie zapowietrza co jest bzdura, bo potrafi sie zapowietrzyc tylko ze duzo mniej niz akryl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trwałości, to jak dla mnie fiber jest najmniej trwały.....
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Fiberglas NIE SZKODZI
![]() Dlatego trzeba moczyć w acetonie ze spirtem i po prostu CIERPLIWIE zmywać. I wtedy NIE SZKODZI. A z trwałością - jest dokładnie tak, jak pisze Albertyna, ale przy dłuuugich tipsach pod spodem. Na własnej płytce trzyma się OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.