|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
To ja jestem toksyczną stroną związku, co robić?
Jestem w toksycznej relacji, oboje zdajemy sobie z tego sprawę. Problem polega na tym, że to ja jestem tą toksyczną stroną. Wiem jak powinna wyglądać zdrowa relacja i wiem, że potrafię być toksyczna - nie zawsze, ale mam okresy bycia okropną wyniszczającą zołzą.
Proszę Was o porady jak poradzić sobie mogę z samą sobą, nie chce ranić ani go ani nikogo innego w przyszłości. Wiem, że mam problem i potrzebuję porad jak sobie z tym poradzić. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: To ja jestem toksyczną stroną związku, co robić?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Zazdrość, kontrolowanie, czepianie się dosłownie o wszystko, brak pewności siebie i kompleksy które wpływają na naszą relację, brak wytchnienia dla niego, ciągła presja z mojej strony - ale nie zawsze się tak zachowuje. Potrafię być 'normalna' że tak powiem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ciężko jest się pozbyć takiego zachowania z dnia na dzień. W każdym razie zachowując się tak bardzo łatwo jest stracić drugą osobę, niestety. To jest ciężka praca i nawet zasugerowałabym tutaj rozmowę z psychologiem.
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Terapia i ciężka praca nad sobą, wiem, bo sama zaczęłam sesje z psychologiem. Jestem DDA, a więc kontrola, zazdrość, niska samoocena, ciągła uwaga itd. nie są mi obce... Okropne rzeczy!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że to super że to widzisz i chcesz zmiany to już rokuje
Warto zajrzeć do terapeuty i to przepracować - życie będzie trochę lżejsze i dla Ciebie i otoczenia. Warto wziąć pod uwagę, że to nie jest kwestia kilku dni czy spotkań, trzeba pracy nad sobą. Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Myślę, że jedyne realne optymistyczne rozwiązanie będzie takie, że partner kopnie cię w dupę, a ty później sama wymyślisz, jak nie być toksyczna.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Idź na terapię i to jak najszybciej, póki partner jeszcze ma cierpliwość i wytrzymuje z Tobą w związku.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ile razem jesteście ?
Ciężko tak żyć i wytrzymać...ale terapia to podstawa. Ja własnie zaczęłam no i... to potrwa. w jakim jesteście wieku ?
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Jedno słowo: psychoterapia.
Skoro są specjaliści i ludzie którzy kształcą się by pomagać innym, to dlaczego by nie skorzystać z takiej opcji? Żyjemy w zagmatwanym świecie, to żaden wstyd skorzystać z tego typu pomocy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.