| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-03-31, 23:02 | #1 | 
| Rozeznanie | Guaranesa

Powiedzcie mi moje drogie czy próbowałyście juz kawy "Guaranesa"? Kawa rozpuszczalna firmy Prima jak sie nie mylę z dodatkiem guarany. Ja zawsze dzien zaczynam od kubka kawy w celu rozbudzenia się i jestem ciekawa czy ta kawa rzeczywiście działa bardziej pobudzająco niż inne, zwykłe kawy?

__________________ Our greatest glory is not in never failing, but in rising up every time we fail | 
|     |   | 
|  2006-04-01, 12:30 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: wawa 
				 | 

Dot.: Guaranesa

nie piłam rozpuszczalnej tylko zwykłą mieloną - daje solidnego kopa i jest smaczna

__________________ jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać  Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie | 
|     |   | 
|  2006-04-02, 14:23 | #3 | 
| Rozeznanie | 

Kupiłam ja sobie i jutro rano wypróbuję ciekawe czy coś mi da    
				__________________ Our greatest glory is not in never failing, but in rising up every time we fail | 
|     |   | 
|  2006-04-11, 20:57 | #4 | 
| Raczkowanie | 

Witaj Próbowałam tej kawy i powiem tak: jak dla mnie jest bardzo smaczna, pobudza bardziej niż zwykła kawa i bardzo jestem z niej zadowolona. Na pewno będę kupować częściej, tylko szkoda, że jest jeszcze niedostępna we wszystkich sklepach. Ale mi bardzo smakuje, jest delikatn i aż przyjemnie się jej napić. A z mleczkiem, delikatnie tylko posłodzona- z rana nie ma nic pyszniejszego. 
				__________________ If happy little bluebirds fly above the rainbow- why can't I? | 
|     |   | 
|  2006-04-11, 21:29 | #5 | |
| Raróg | 

Mmm, ale mi smaku narobiłyście!   Może mnie w końcu coś skutecznie postawi na nogi rankiem   
				__________________ ❅ Cytat: 
 🌹14 lat z Wizaż.pl  Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...  | |
|     |   | 
|  2006-04-12, 10:17 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

kupilam rozpuszczalna (kawy nie pije wogole ) ale chcialm miec kopa  i nic ,pije z mlekiem i odrobina cukru(bez cukru jest dla mnie gorzka) ,wogole nie dziala na mnie   | 
|     |   | 
|  2006-04-12, 23:32 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Kawa ta jest dostępna zarówno w wersji rozpuszczalnej, jak też sypanej... Ja mam tą rozpuszczalną - delikatny smak, no i rzeczywiście daje lekkiego kopa  Moim zdaniem warto spróbować | 
|     |   | 
|  2006-04-13, 09:16 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Wrocław i okolice 
				 | 

Hmm, a powiedzcie mi, czy tą kawę czuć guaraną? Jestem kawomaniaczką i piję kawe w olbrzymich ilosciach, przez co mój organizm już się do niej przyzwyczaił i już mnie tak nie pobudza - przydałoby się coś dajacego "kopa" - tylko że ja nie lubię smaku guarany. Więc jak - czuć ją w tej kawie? P.S. Paula78 - a gdzie twój avatar sobie poszedł? Nie poznałamm cię   | 
|     |   | 
|  2006-04-13, 16:26 | #9 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Jamnicza Stolica ;) 
				 | 

a co to ten smak guarany bo nei wiem :/

__________________ ''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''   ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''   | 
|     |   | 
|  2006-04-13, 16:40 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Wrocław i okolice 
				 | 

Cytat: 
  (tu możesz przeczytać o guarania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Guarana) | |
|     |   | 
|  2006-04-13, 18:53 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Smakuje jak zwykła kawa...wogóle nie czuć, że ma jakieś dodatki... Mój chłopak próbował również mielonej ale twierdzi, że ta rozpuszczalna Guaranessa jest o wiele lepsza | 
|     |   | 
|  2006-04-13, 18:58 | #12 | 
| Rozeznanie | 

Jak dla mnie to smakuje jak normalna kawa, może jest trochę delikatniejsza (pijam ją zawsze z dużą ilościa mleka). Piję ją prawie codziennie i w sumie nie zauważyłam u siebie jakiś kopów energetycznych ale chyba coś mi jednak pomaga.

|     |   | 
|  2006-07-08, 14:01 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

dzisiaj kupiłam 3 opakowania po 250g tej kawy za 9,99zł. promocja jakaś w Kauflandzie   zaraz wypróbuję jak smakuje   | 
|     |   | 
|  2006-07-08, 14:11 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

ja próbowałam kiedyś tej kawy, w smaku nie była najgorsza, ale wcale nie poczułam kopa większego, więc nie wiem, czy ona działa...Ale może to tylko mnie nie rusza już, bo pijam morze kawy   | 
|     |   | 
|  2006-07-08, 14:21 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

W smaku jest dobra ta kawa. Ogólnie żadna kawa na mnie nie działa,więc miałam nadzieję,że może chociaż ta guaranesa.Ale nic z tego.Zadnego kopa nie odczułam   | 
|     |   | 
|  2006-09-18, 22:08 | #16 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Prima Guaranesa

Nie wiem czy tak dokladnie pisze sie ta nazwe kawy ale mam pytanie: czy ona daje wiekszego "kopa" niz inne zwykle kawy?    
				__________________ Always sentimental when I think of how it was.. | 
|     |   | 
|  2006-09-18, 22:51 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Dot.: Prima Guaranesa

no podobno tak   
				__________________ "Jeśli nie masz dzieci, to tak, jakby część twojego serca nigdy nie czuła. Jakby została na zawsze odłączona..."Gillian Flynn – Ostre przedmioty | 
|     |   | 
|  2006-09-18, 23:02 | #18 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-03 
				 | 

ja większego kopa nie zauważyłam,ale za to jest o wiele lepsza w smaku od innych kaw

| 
|     |   | 
|  2006-09-18, 23:04 | #19 | |
| Raróg | 

Był już taki wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107512 Przeniosę i poproszę Nutkę o połączenie   
				__________________ ❅ Cytat: 
 🌹14 lat z Wizaż.pl  Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...  | |
|     |   | 
|  2006-09-19, 08:26 | #20 | 
| Nutka nie gryzie! Zarejestrowany: 2002-03 Lokalizacja: Polska 
				 | 

proszę bardzo      | 
|     |   | 
|  2006-09-19, 10:25 | #21 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Ups   wyszukiwarka nie znalazla mi nic pod haslem "prima guaranesa" a pod prima byla bardzo duzo watkow ale tego nie wylapalam  W kazdym razie juz znam odpowiedz na moje pytanie  dzieki   
				__________________ Always sentimental when I think of how it was.. | 
|     |   | 
|  2006-09-19, 13:59 | #22 | 
| Rozeznanie | 

Hej ja właśnie zakupiłam sobię tę kawę   i powiem że jest bardzo smaczna, i wydaje mi się że pobudza bardziej niż zwykła kawa  . Jest smaczna i taka delikatna a z mlekiem niebo w gębie  . 
				__________________ Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia,  i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas?   I dlaczego jeszcze zwlekasz?   | 
|     |   | 
|  2006-09-19, 14:58 | #23 | 
| Zakorzenienie | 

Ja piłam ta kawe zanim zaczeły sie reklamy. Oczywiscie nie żadna inna tylko mielona ja ją polecam naprawde dobra

__________________ "Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie | 
|     |   | 
|  2006-09-19, 17:27 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: North east 
				 | 

lepszej kawy w zyciu to nie pilam chyba, zawsze wierna byłam nescafe rozpuszczalnej ale po klopotach z żołądkiem niestety z rozpuszczalnej musiałam zrezygnować.   a prima guaranesa zaspokaja moja żądzę na kawe znakomicie

| 
|     |   | 
|  2006-09-22, 13:49 | #25 | 
| Wtajemniczenie | 

w ogole rozpuszczalki PRIMA są pyszne i ładnie pachną   wczesniej piłam PRIMA RUMBA i to było doskonale delikatne w smaku  guaranesa też jest bardzo smaczna i delikatna,na mnie działa troszke mocniej gdy do kubka wsypię 2 łyzeczki(pijam zwykle słabeusze  ) wtedy to i nie zasypiam =] 
				__________________ Małgoszova Entertainment presents:  overcoming imperfectionsEpisode I: Killing the ogre  Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć | 
|     |   | 
|  2010-05-27, 22:09 | #26 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

wykopuje bo szukam tej kawy ale nigdzie w sklepach nie widziałam   wiecie może gdzie ją kupię? czy wycofali zanim spróbowałam to cudo z guaraną    
				__________________ 'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.