|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Powiększona Macica-prosze O Pomoc!!!!!
W którym tygodniu ciązy powiększa sie macica??Czy w pierwszym miesiącu jest możliwe powiększenie się i wyczucie jej(jeśli np włoży sie palec i przyciśnie lekko brzuch).Niebardzo wiem jak to opisać,niechciałbym żeby ktokolwiek mnie źle zrozumiał i jakoś wyśmiał mnie z tym palcem,ale podczas 1 ciąży tak własnie wyglądało moje 1 badanie przez lekarza i sama sprawdziłam i o dziwno wyraźnie było wyczuć powiększoną macicę.Teraz mam 24lata 1 raz w ciązy byłam 4 lata temu niestety poroniłam,ale nie pamiętam w którym tygodniu wtedy byłam w ciązy że dało sie to odczuć.Teraz mam typowe dolegliwości ciązowe,okresu nie miałam tylko 1 dniowe plamienie tylko tej macicy tak nie wyczuwam, jeśli jestem w ciązy to byłby to 3 tydzień.Powiedzcie jak to było z wami.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiększona Macica-prosze O Pomoc!!!!!
Sandro moja macica zaczęła się powiększać dopiero w drugim czy po drugim miesiącu życia. Pamiętam bo dopiero USG 11 tyg. ciąży potwierdziło ją, gdyż lekarz sam nie móg stwierdzić bo macica była cały czas tej samej wielkości co przed ciążą
. Więc to najprawdopodobniej ciąża |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
zrob test.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
W tym problem testy ciążowe mogą sie mylić,mi wyszedł negatywny dlatego sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
to zrob test z krwi.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie myśleć na razie. Powtórzyć test, nie ma znaczenia dla Ciebie jeśli jesteś w ciąży, czy wykryjesz to dziś, czy za 3 dni, prawda?
![]() Zrób test z krwi, ten na pewno się nie pomyli , test z moczu zaś trzeba wykonywać najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki / jeśli mięsiaczki są regularne/, w przypadku cykli nieregularnych należy wziąc pod uwagę opóźnienie o kilka dni.. Lekarz może nie wykryć w badaniu ginekologicznym ciązy jednomiesięcznej. Rozpulchnienie ścianki macicy jest charakterystyczne dla etapu wzrostu gestagenów, występuje zarówno zatem w przypadku ciąży jak i ostatniej fazy cyklu.
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
A co to znaczy, jeśli lekarz przy badaniu stwierdziła, że macica jest wysoko?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Amilamija, a pytałaś lekarki?
I co ci powiedziała? Bo też w sumie jestem ciekawa, jak może być za wysoko (o ile pamiętam, to w trakcie ciąży się przesuwa w górę) i czym to grozi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

. Więc to najprawdopodobniej ciąża

I co ci powiedziała?