|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wiązanka Panny Młodej
Jednym z ważniejszych elementów, które nadają uroczystości odpowiednią atmosferę są kwiaty
Najważniejszy jest oczywiście bukiet Panny Młodej a na podstawie jego kolorystyki i rodzaju kwiatów tworzymy resztę dekoracji - samochodu, sali weselnej, kościoła... Wybierając wiązankę ślubną powinniśmy wziąć pod uwagę kilka ważnych aspektów. Przede wszystkim kwiaty muszą pasować do stylu, urody i osobowości Panny Młodej. Trzeba również wziąć pod uwagę kolorystykę makijażu ślubnego. Blondynkom, o jasnej karnacji będą pasować jasne kwiaty - różne odcienie bieli, ecru, pastelowe odcienie różu, beże, delikatny fiolet itp. Paniom o włosach w odcieniach złota i brązu będą pasowały kolory pomarańczowe, brązowe, beżowe i herbaciane. Brunetki o ciemniejszej karnacji mogą sobie pozwolić na większą ekstrawagancję - wszelkie odcienie od czerwieni do ciemnego bordo, intensywny róż czy głęboki fiolet. Warto również zwrócić uwagę na dodatki i kolor stroju Pana Młodego. Gdy np. kamizelka jest w kolorze bordowym warto ten kolor zaakcentować również w wiązance. Kolejnym elementem na jaki powinno się zwrócić uwagę jest styl sukni ślubnej. Przy sukni skromnej, prostej, bez większych zdobień można sobie pozwolić na małe "szaleństwo" z kwiatami. Ciekawym rozwiązaniem może być wiązanka w kształcie serca, torebka zrobiona z kwiatów , wiązanka w kształcie berła. Kiedy sukienka nie ma zbyt dużo zdobień na dole, ładnie wygląda bukiet wydłużany - w kształcie łezki. Jak również wiązanka długa w kształcie litery S. Do sukni wąskiej - typu rybka , będzie pasowała wiązanka z cantedeskii ułożonych kaskadowo - jest to typ wiązanki, która pasuje do większości sukien zarówno tych skromnych jak i bardziej strojnych. Przy sukni bogatej, z falbanami i draperiami lepiej zrezygnować z wiązanki zwisającej. Będzie ona przysłaniać ozdoby sukni i niepotrzebnie z nią konkurować. W takim przypadku ładnie wyglądają wiązanki proste, okrągłe, z jednego rodzaju kwiatów z drobnymi dodatkami. Innym rozwiązaniem przy tego rodzaju stroju jest jeden kwiat. Może to być np. jedna długa róża, jedna calla, itp. Innego rodzaju wiązanki pasują do sukni zwiewnej, delikatnej i prostej - bukiet powinien być w stylu polnym, jakby zerwany z łąki. Można również wziąć pęk słoneczników czy tulipanów - te kwiaty jednak nie są dostępne o każdej porze roku. Przy doborze wiązanki ważna jest również figura Panny Młodej. Panie niskie, powinny wybrać wiązankę wydłużaną , która optycznie wysmukli sylwetkę. Panny Młode wysokie, mogą sobie pozwolić na wiązankę bardziej rozbudowaną czy okrągłą. Należy również pamiętać o wiązance dla druhny, która powinna być w stylu wiązanki Panny Młodej. Może być z tych samych kwiatów tylko wyraźnie mniejsza i skromniejsza. Nie zapomnijmy o Panu Młodym, który w tym ważnym dniu również powinien mieć kwiatowy akcent przypięty do klapy lub butonierki marynarki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiązanka Panny Młodej
Egiska czemu ma służyć Twój post? Bo ja go trochę nie rozumiem. W jakim celu przekleiłaś jakiś artykuł o wiązankach?
Twoje posty są naprawdę dziwne, zamiast zadać jakieś konkretne pytanie albo nawet kilka (może stwórz własny JEDEN wątek pt "Przygotowania egiski"),a nie zakładaj co chwilę po kilka nowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja też niebardzo rozumiem.... wg mnie forum wizażu to nie stronka jakiejś tam gazety, by wklejać artykuły, tylko po to by wkleić. Każdy wie, ze kwiaty są ważne, jest dużo wątków o bukietach, ich znaczeniu, tworzeniu, kompozycjach, dobieraniu.... Czemu miał służyć ten wątek? Nie widzę sensu.. Gdyby to jeszcze były przemyślenia, refleksje, pytania...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
egiska
ciekawy wątek...znalazłam w nim cenne informacyjne
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jeśli chcesz poczytać jeszcze coś o bukietach ślubnych to polecam Ci artykuł http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/articles/vi...eszcze-bukiety gdzie ja też znalazłam kilka fajnych rzeczy.
Choć muszę przyznać, że egiska też napisała całkiem fajnie o bukietach ślubnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.