|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dwa śluby w jednym dniu, proszę o pomoc!
Wiem, że ten temat powtarza się dość często, ale nigdzie nie znalazłam podobnego problemu
![]() W mojej rodzinie są dwa śluby w jednym dniu - obskoczenie obu jest niemożliwe, są w odległości ponad 300km. Jedno na miejscu, dalszy kuzyn, jednak mamy częsty kontakt, natomiast drugie tak jak wspomniałam 300km stąd, jednak bliższa rodzina, a kuzyn jest chrześniakiem mojego ojca, lecz ja nie mam z nim właściwie kontaktu, widujemy się najwyżej raz w roku. Mi i mojemu TŻ bardziej pasuje ślub na miejscu (ze względu na to, że także ma konferencję w pracy której nie może opuścić) jednakże moi rodzice uważają że nie wypada nie jechać na to "dalsze" wesele i że powinnam jechac, choćby sama. Jak sądzicie? Ewentualnie jak ich przekonać? Nie mam już chyba żadnego pomysłu, co najwyżej postawić ich przed faktem dokonanym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Dwa śluby w jednym dniu, proszę o pomoc!
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez na tamtym, to bardziej wypada byc ojcu, bo jest chrzestnym a w ogole czemu nie wypada Tobie autorko nie jechac na tamto, a tu juz nie wypada nie byc ? ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Musicie sie podzielić i to każda rodzina powinna zrozumieć. Wy idzcie na to na miejscu bo utrzymujecie kontakt z kuzynem a to jest ważniejsze niz pokrewieństwo. A ojciec niech idzie do chrzesnika. Proste do rozwiazania. Ja nie chodze na wesela ludzi z ktorymi nie urzymuje kontaku..... nie wazne czy to rodzina czy nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kobieta z klasą
|
Autorko a czy ojcu czasem nie chodzi o to, że Wam młodym łatwiej znieść trudy 600 kilometrowej podróży? Logicznie to powinno być odwrotnie, ale może o tę podróż chodzi?
![]() |
#6 |
Zielona Driada
|
Rodzice niech jadą na ten dalszy ślub skoro im tak bardzo zależy, a Ty z chłopakiem zostańcie na miejscu, skoro tutaj macie bliższy kontakt. Tak chyba będzie najlepiej, na każdym weselu ktoś z Waszej rodziny będzie.
![]() |
#7 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojego ojca - on właściwie nie ma z tym problemu, sam wolałby iść na to drugie wesele, bardziej chodzi o moją mamę, która próbuje się bardzo podpasować jego części rodziny i boi się, że jakakolwiek sytuacja tego pokroju, może nam zaszkodzić (wiecie, "wszyscy będą gadać, jak ja to cię wychowałam"). Aczkolwiek wiem, że po prostu zbyt się przejmuje tym, co inni mówią, nie jestem jednak w stanie jej odciągnąć od takiego myślenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu to wypada nie iśc czy co i nie ma już wtedy co ludzie powiedzą ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Autorko, po prostu samodzielnie postanów na które wesele idziesz i postaw matkę przed faktem dokonanym. Nie delikać się tak z wszystkimi, bo "do głowy" dostaniesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Również uważam, że rodzice powinni jechać na wesele do chrześniaka, a wy powinniście zostać na miejscu. Na obu będzie ktoś z rodziny, nieobecność jest usprawiedliwiona. Ojciec powinien jechać w pierwszej kolejności do chrześniaka. Do tego Twój kontakt z kuzynami jest zgodny z tym, żebyś Ty poszła na to wesele na miejscu.
Nie rozumiem Twojej mamy. Boi się co ludzie powiedzą, jak na tym dalszym weselu nie zjawi się cała rodzina, ale zupełnie nie ma problemu z tym, że na weselu na miejscu nikt z waszej rodziny nie przyjdzie, czyli zwyczajnie zlekceważycie to zaproszenie. Czy nie jest tak, że rodzina na miejscu według mamy jest "gorsza" od tej oddalonej o 300 km? I że to, że na miejscu "będą gadać" jej nie interesuje, bo martwi ją wyłącznie zdanie tych dalekich? Edytowane przez elsene Czas edycji: 2018-08-28 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Co za absurd, jakie "jak ja cię wychowałam"? Idziesz na drugie wesele, na które masz zaproszenie, a nie zostajesz w domu, bo Ci się przyszła żona kuzyna nie podoba. Podział: rodzice do chrześniaka, a Ty z partnerem na miejscu jest najbardziej logiczny. Spytaj mamę, co bardziej wypada. Podzielić się rodziną i na obu imprezach mieć przedstawicieli, czy kompletnie zlać jedną parę, czego ta para będzie miała świadomość, bo przyrośnięci ze sobą we 3 nie jesteście i czy to już będzie wypadało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Rodzice niech jadą do chrześniaka, Ty zostań na imejscu.
Wybierz tę rodzinę, która jest Ci bliższa, a gadanie Twojej mamy puszczaj między uszami, bo ludzie i tak będą gadać, albo odgryzaj się "a co to by było jakby nikt się nie pokazał na weselu kuzyna X, a tak będzie przynajmniej delegacja i przekażemy pozdrowienia i życzenia od Was, więc nie poczuje się zapomniany" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zielona Driada
|
Może czas najwyższy uświadomić mamie, że jesteś odrębną jednostką i jesteś w stanie sama podejmować decyzje dokąd, kiedy i z kim się udajesz.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
powiedz mamie że niekulturalne i niegrzeczne jest żebyście wszyscy pojechali na jedno wesele tym bardziej że z kuzynostwem na miejscu utrzymujecie częsty kontakt.
Rozsądny, i nie obrażający gosspodarzy, jest podział - rodzice na jedną imprezę, Wy na drugą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Pogadałam z mamą raz jeszcze, pokazałam jej też temat i chyba dało jej to do myślenia, bo po godzinie przyszła i stwierdziła, że chyba mamy rację. Wielkie dzięki za tyle odpowiedzi, in the end obyło się bez kłótni ♥
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ja bym na Twoim miejscu nie oglądała, się na nikogo tylko zrobiła co sama uważam za słuszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Pojechałabym na ten ślub, na który pierwszy dostałam zaproszenie i zgodziłam się przyjść. Moja mama kilka lat temu miała komunie 2 chrześnic w tym samym dniu i tak właśnie zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.