|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zawsze łakoma.
|
Prezent na ślub
Hejka,
dostałam zaproszenie od dalekiej kuzynki na ślub. Z racji tego, że ja ją na oczy może ze trzy razy widziałam to odmówiłam przyjścia. Doszłam jednak do wniosku, że wypadałoby jej coś dać. I tutaj moje zmartwienie. Rozmawiałam z kilkoma osobami i są podzielone opinie. Wraz z moją mamą doszłyśmy do wniosku, abym dała jej wino, czekoladki i 100zł (bo i tak od naszej rodziny dostanie prawie 3 tyś). Znajoma twierdzi, abym dała jej jakiś prezent np ręczniki. A druga koleżanka twierdzi, że 100zł to za mało i lepiej, abym dała 200zł (ale taką sumę dałabym za siebie jakbym szła na to wesele). Co radzicie?
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent na ślub
Cytat:
Gdy jestem zaproszona na ślub, a na wesele nie, daję jako prezent jedynie kwiaty, ale wysyłanie kwiatów w Twojej sytuacji byłoby zupełnie bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
ja bym się nie bawiła w "wypada", bo "wypada" to iść na ślub.
nie idziesz na wesele to nie musisz się szczypać, że powinnaś jej coś kupić. jeśli masz potrzebę dać jej coś to możesz iść do kościoła/usc i dać jej np. kartkę z życzeniami i wino/kwiaty/książkę (czy co tam sobie wymyślili). kasy bym nie dawała, prezentów w stylu ręcznik tym bardziej! nie znasz jej, nie znasz jej gustu, nie wiesz, czego potrzebuje. możliwe, że niczego nie potrzebuje z rzeczy do mieszkania, a ręczniki nie będą jej pasować kolorystycznie do łazienki.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, jeśli zostałaś zaproszona tylko na ślub, a na wesele już nie, możesz jej co najwyżej podarować kwiatki i kartkę z życzeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kartka z życzeniami i kwiaty (lub wino/ksiazka - jeśli nie chcą kwiatów)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Kwiaty i kartka, nie dawałabym pieniędzy. Może być też wino czy książka, ale w sumie widziałaś ją 3 razy w życiu i pewnie nie wiesz, czy w ogóle wino pije i czyta książki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Prezent za zaproszenie? Serio? Niedługo będzie się dawało prezent za samo wspomnienie o ślubie.
Kartka z gratulacjami naprawdę wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Kartka w zupełności wystarczy. W życiu nie przyłoby mi do głowy, żeby dawać coś więcej (ewentualnie kwiaty/wino). Nigdy nie spotkałam się też z tym, żeby ktoś, kto nie wybiera się na uroczystość dawał młodym cokolwiek
![]()
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wysłałabym jedynie kartkę z życzeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Wyślij kartkę z życzeniami, a jezeli będziesz osobiście na ślubie - to daj kwiatki/ jakiś wino - jeżeli chcą zamiast kwiatów/ i kartkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zawsze łakoma.
|
Cześć!!
Przychodzę do Was z kolejnym pytaniem odnośnie ile dać do koperty. Dostałam teraz zaproszenie na ślub cywilny. I cała sytuacja wygląda tak: muszę przejechać prawie 450km, później będą zaślubiny i potem obiad w restauracji, impreza bezalkoholowa. I tyle żadnych tańców, hucznego wesela. Cała impreza będzie trwała około 5 godzin. No i po uroczystości albo wracam od razu do domu albo zostaje w mieście. Zaproszenie dostałam od dobrego znajomego, kiedyś byliśmy bliskimi przyjaciółmi. Będę z osobą towarzyszącą. Ile byście dały na moim miejscu? Wliczając to, że muszę kasę dać na dojazd i ewentualny nocleg.
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.