Co ja mam zrobić!?!? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-30, 09:09   #1
Kontonaszybko098
Przyczajenie

Co ja mam zrobić!?!?

Witam, otóż sprawa wyglada tak: Mam 15 lat i przez ostatnie kilka miesiecy moja cera tylko sie pogarsza i pogarsza, pojawilo mi sie cos w stylu prosaków między brwiami (strefa T) i po obu stronach nosa+skora jest tam do tego bardzo zaczerwieniona, do tego wyskoczylo mi pelno pryszczy zaraz przy skorze glowy.
Ogólnie zawsze mialam (i pewnie bede miec juz zawsze) strasznie zaczerwienione policzki, prawy jeszcze jest ok taki ma różowawy odcień, ale lewy wyglada jakby mnie potraktowali jakims kwasem Juz sie przyzwyczaiłam... ale pojawil sie kolejny problem z nimi, na nich tez zaczely sie pojawiac jakies dziwne nierownosci (widze takie jakby male pryszcze biale ale najwiecej jest takich dziwnych dziurek...??)
Ja niewiem co mam robic, nie moge isc do dermatologa bo mama mowi mi ze przesadzam i wymyslam
Moze macie jakies rady dla mnie? Jakies ziola moze do picia?
Nie uzywam podkladu ani korektorow jak cos, tylko ołówek do brwi i troche mascary na rzesy D;
Kontonaszybko098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 10:28   #2
DaisyDuck23
Raczkowanie

Dot.: Co ja mam zrobić!?!?

Cytat:
Napisane przez Kontonaszybko098 Pokaż wiadomość
Witam, otóż sprawa wyglada tak: Mam 15 lat i przez ostatnie kilka miesiecy moja cera tylko sie pogarsza i pogarsza, pojawilo mi sie cos w stylu prosaków między brwiami (strefa T) i po obu stronach nosa+skora jest tam do tego bardzo zaczerwieniona, do tego wyskoczylo mi pelno pryszczy zaraz przy skorze glowy.
Ogólnie zawsze mialam (i pewnie bede miec juz zawsze) strasznie zaczerwienione policzki, prawy jeszcze jest ok taki ma różowawy odcień, ale lewy wyglada jakby mnie potraktowali jakims kwasem Juz sie przyzwyczaiłam... ale pojawil sie kolejny problem z nimi, na nich tez zaczely sie pojawiac jakies dziwne nierownosci (widze takie jakby male pryszcze biale ale najwiecej jest takich dziwnych dziurek...??)
Ja niewiem co mam robic, nie moge isc do dermatologa bo mama mowi mi ze przesadzam i wymyslam
Moze macie jakies rady dla mnie? Jakies ziola moze do picia?
Nie uzywam podkladu ani korektorow jak cos, tylko ołówek do brwi i troche mascary na rzesy D;
Absolutnie nie wymyslasz. Idz do dermatologa. Jak ktos nie jest lekarzem i nie widzi skory to swoimi radami moze Ci tylko pogorszyc sprawe.
DaisyDuck23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 12:18   #3
Kontonaszybko098
Przyczajenie

Ok, dziękuję

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez DaisyDuck23 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie wymyslasz. Idz do dermatologa. Jak ktos nie jest lekarzem i nie widzi skory to swoimi radami moze Ci tylko pogorszyc sprawe.
Ok, dziękuję
Kontonaszybko098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 15:15   #4
elimagia
Przyczajenie

dokładnie tak, marsz do dermatologa. Twoja mama nie powinna tak bagatelizować problemu. Z opisu wynika że masz równolegle kilka różnych nakładających się na siebie problemów z cerą, prawdopodobnie będziesz musiała brać na to jakieś leki. Im szybciej się tym zajmiesz tym lepiej. Inaczej w przyszłości sytuacja może być już nie do opanowania!
elimagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 10:46   #5
Kazi922
Przyczajenie

Oczywiście, że powinnaś iść do dermatologa. Trądzik w takim wieku jest normalny, ale to są ostre objawy trądziku i powinnaś brać jakieś retinoidy albo nawet antybiotyk
Kazi922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:57   #6
ewciamarchewcia1
BAN stały

brzmi to trochę jak trądzik różowaty.....
ewciamarchewcia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 13:53   #7
Nioska93
Raczkowanie

Wręcz na 95% to jest trądzik rozowaty
Nioska93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości